Recensioner av Johannes Kvissberg

Snittbetyg: 5

Baseras på 44 recensioner.

Charlotta Edelswärd

Väldigt nöjd med kursen hos Johannes, har lärt mig något helt nytt som jag kommer att använda mig av för färgsättning av mina skulpturer. Möjligheten att experimentera och att inspireras av andra var otroligt lärorikt.

Ulrika Birkflo

Upplägget på kursen får full pott, jag har fått grunderna till att färgsätta och förstått att möjligheterna är oändliga och det kanske låter klyschigt men det var precis vad jag behövde för att gå vidare med mitt skapande. Pedagogiken, Johannes lugna fina personlighet tilltalade mig. Så här dagen efter har jag inte ens något förbättringsförslag ...

Visa hela
Therese Tess Mabon

Att få workshoppa med Johannes och denna grupp av keramikälskare från hela Sverige berikar på flera sätt. Jag har lärt mig att våga prova med linoljevax, pigment, akvarellfärger och metallpigment. Vi har delat med oss av tips och nyfikenhet till varandra i gruppen och Johannes har varit en trygg hamn när det har behövts. Samtidigt som han utmana...

Visa hela
Ann

Så inspirerande med alla kreativa, modiga, nyfikna och glada kurskamrater. Tack till Johannes för inspiration, vägledning, avdramatisering och tillgång till oändliga mängder av material val. Nu kliar det i fingrarna experiment hemma!

Jeanette H

Jag är superglad över denna kurs. Den har gett mig en mycket bredare kunskap för att uttrycka mig i min keramik genom färgsättning då jag tidigare bara kommit i kontakt med högbrännande glasyrer och raku. Denna kurs har gett mig oändliga möjligheter och inspiration!!! Jag kunde ha stannat några dagar till! 😉. Det var en härlig grupp som alla d...

Visa hela
Lena Persson

Glad att jag fick tillfälle att gå denna kurs, fantastiskt lärorik, inspirerande och rolig. Jättebra lärare, som gick igenom alla momenten för att bygga upp skulptur av ansiktet. Kan verkligen rekommenderas!

Carina

Johannes är en skicklig skulptör. Han tar sina elever ödmjukt steg för steg med glädjen i att våga testa och prova. Vi har fått med oss många nya tekniker och kunskaper och haft mycket trevliga dagar med mycket skratt och energi!

Pia Lättman

En mycket givande, lärorik, tillåtande och rolig kurs med allt ifrån nybörjare till erfarna deltagare. Johannes är en mycket skicklig keramiker med lång erfarehet som lärare, vilket avspeglar sig i ett pedagogiskt upplägg och inkännande handledning. Att jag som nybörjare lyckades skulptera ett ansikte/huvud hade jag inte kunnat drömma om och tal...

Visa hela
Kristin

En fantastisk och lärorik kurs. Det märks att Johannes har lång erfarenhet av läraryrket, att leda gruppen på ett sätt som passar både nybörjare och mer erfarna. Jag kommer definitivt anmäla mig till fler kurser för Johannes.

Åsa Slotthagen

Så glad att jag hängde med syrran på denna fantastiska helgkurs! Johannes är en fantastisk inspiratör. Återkommer gärna!

Ida

Rolig och användbar teknik.

Marie

En underbar helgkurser med Johannes som så frikostigt bjuder på både sina kunskaper och material. Så häftig att se sina alster växa fram med olika färgläggningstekniker

Margareta

Gav nya ideer och nya möjligheter på ett roligt och pedagogiskt sätt. Johannes skapade god lärandemiljö där alla delade med sig till varandra.

Eva

Jag är helt euforisk! Att färgsätta med vax och färg på detta sätt har tagit mig och mitt skapande till en annan dimension. Johannes är en fantastisk lärare som verkligen bjuder mycket på sig själv när han delar med sig av sina kunskaper. En helt fantastisk kurs som jag verkligen rekommenderar!

Eva Stenström

Jag rekommenderar kursen! Johannes är generös och inspirerande . Han delar med sig av en mängd olika och otroligt användbara tekniker. Han är pedagogisk, har ett fint bemötande, och är varm och ödmjuk.

Claes Sjödahl

Med Johannes långa erfarenhet och deltagarnas entusiasm så blir denna helg väldigt lärorik. Johannes går in på olika tekniker som man kan väva in i varandra i oändligt många kombinationer. En bra start för den som vill ge sig in i värld av färger, nyanser och texturer.

Anna

Så rolig kurs. Lärde mig färgsätta skröjbränd keramik på många olika sätt med vattenfärg, färgpulver och linoljevax.

Angelina Götz

Ett nytt och roligt sätt för den som vill ta sin konst vidare och få sin keramik att bli personlig och få ett eget utryck. Ett mer kontrollerat sätt att färgsatta istället för glasyrer

Veronica Lange

Frikostigt med färger och material ingick i kurskostnaden vilket gav tillfälle till experimenterande och lärande.

Anna

Väldigt givande både för erfarna keramiker och skulptörer och nybörjare - generöst och vänligt som alltid - när Johannes delar med sig av sin kunskap.

Claes Sjödahl

Väldigt bra kurs! Inledande träff på plats resten av kursen hölls på nätet. Inspirerande lärare, givande och tagande mellan deltagare. Kan verkligen rekommendera detta upplägg. Man får med sig en bra "verktygslåda" för att komma vidare. Tack Johannes!

August Wingårdh

Johannes är en jätteduktig lärare, han har ett gediget kunnande och lång erfarenhet. Till det adderar han alla sina utvecklade och upplockade tricks och underfundiga metoder,som han generöst strör ut i en bra pedagogisk ordning. Han har även ett tålamod och en förmåga att få alla att känna sig sedda även i en grupp med mycket olik erfarenhets...

Visa hela
Katarina Snögren

Kursen har varit grundläggande som har omfattat olika sätt att skulptera, mycket pedagogisk uppbyggd, läraren har varit informativ och lätt tiillgänglig. Har öppnat upp en ny dimension av lerans möjligheter. Mycket nöjd.

Anna

Om du inte vågat skulptera men är nyfiken på att testa är detta kursen för dig. Johannes är pedagogiskt och har en förmåga att se och uppmuntra utefter var man befinner sig. Så roligt och inspirerande och du behöver inte känna att du ska prestera utan du kan bara testa och experimentera. Ger skaparlust!

Margareta Kumlin

Mycket inspirerande och pedagogiskt väl upplagd kurs. Skapade en kreativ och tillåtande miljö där alla delade med sig. Johannes är en mycket god pedagog som generöst delar med sig av kunnande och tips och trix.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.