Kurser för fotoresa

Res med ögat genom linsen!

En fotoresa är ett underbart sätt för dig att se världen. Fota midnattssolen över isen, skildra den stekheta öknen i soluppgången. Bli en upptäckare och skapa minnen för livet. Lär dig ta bilder som verkligen berör!
Visar 1-18 av 18 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-18 av 18 träffar
 

Varför ska du göra en fotoresa?

En fotoresa är en tematisk resa som du och dina vänner kan göra tillsammans. På en fotoresa reser du med avsikt att ta fantastiska bilder från platser du annars kanske aldrig skulle uppleva. Syftet är att exponera dig för natur, platser och kulturer du aldrig tidigare sett, men alltid beundrat.

En fotoresa är en möjlighet att se delar av världen med en guide som samtidigt låter dig skapa och många minnen. Tanken är inte bara att du ska få se och uppleva spännande miljöer, utan också att du ska fånga dem med blixten. Din kamera kommer att vara en central del i din resa. Men målet behöver inte vara att ta de bästa bilderna, utan att få den bästa upplevelsen. Det är oftast den inställningen som leder till de bästa bilderna.

Älskar du fotografi och att se världen? Då kan en fotoresa vara perfekt för dig. Skapa odödliga minnen samtidigt som du berikar ditt liv med nya intryck och spännande kulturer. Ta dina fotokunskaper till nästa nivå, eller kom som en nybörjare. Det är känslan inombords när du tar bilden som är det viktigaste.

 

Upplev nya platser

En fotoresa kan ta dig till platser du aldrig visste fanns, men det behöver inte ta dig utanför de svenska gränserna om du inte vill det. Sverige har häpnadsväckande natur och det finns flera alternativ på fotoresor även inom de inhemska gränserna. Varför inte upptäcka magin i den svenska naturen? Samtidigt finns det resor som tar dig till världens ände. Låt din inre kompass rikta din kamera.

Res på safari i Afrika, vandra i den svenska fjällen, bestig de snöklädda topparna i Himalaya. Besök fartfyllda metropoler eller fascineras av djurlivets otroliga under, från Afrikas största jättar till tropiska trakternas minsta varelser.

 

Hur fungerar det?

Varje resa är helt unik och det kan skilja sig ganska mycket anordnare emellan. Det enklaste sättet är att du anmäler intresse till en resa som du tycker är spännande så kommer anordnaren att besvara dina frågetecken. Det finns en stor bredd på fotoresor att välja mellan, vissa resor kan vara upp till tre veckor långa, medan andra sträcker sig över en helg eller ett par dagar. Det beror helt på resans destination och vad du själv är intresserad av.

Vad som ingår i priset kan också variera. Hos vissa anordnare ingår det mesta av mat och logi, och hos andra får du själv stå för övriga kostnader. Se till att du läser kursinformationen noggrant så du vet vad du eventuellt behöver bekosta utöver fotoresan.

Om du ska resa utomlands tänk på att ha förnyat ditt pass och kolla att du inte behöver någon speciell vaccination. I de allra flesta fall kommer anordnaren att kunna svara på dina frågor, men det är alltid bra att kolla lite själv också.

Ta chansen och vara med om ett äventyr som du aldrig kommer glömma, och om du skulle glömma det, så har du bilderna att påminna dig!

Jämför kurser