Visar 1-20 av 110 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 110 träffar
1
2
3
4
...
6

Temaresor - Upplevelse och kurs i ett

För vissa räcker det inte med en strand, en solstol och en paraplydrink för att känna sig tillfredställd under semestern. Därför arrangeras temaresor och kurser utomlands där du har möjlighet att utöva ett av dina intressen. Semestern är ju faktiskt den perioden som du har mest tid till att syssla med det du verkar vill. Det kan handla om allt från konst och målning till att lära sig ett nytt språk eller gå en matlagningskurs. Resor kan göra både inom Sveriges gränser och i utlandet.

Här nedan radar vi upp några exempel på temaresor som erbjuds. Vill du ha mer information om en specifik kurs eller resa ber vi dig kontakta respektive arrangör genom att skicka en intresseanmälan.

Hälsoresa

Åk bort och ta hand om dig själv och din resa. Det finns temaresor där till exempel yogalektioner, träningspass, och kostrådgivning ingår. Självklart äter du hälsosam mat under hela vistelsen och får upptäcka en del av landets matkultur och de lokala råvarorna.

Temaresor med konst och målning

Vill du vidga dina vyer och få inspiration till nya verk? Att måla tillsammans med andra ger en extra drivkraft i ditt måleri samtidigt som du får lära dig nya målartekniker. Under dagarna hålls målarkurser där du under ledning av en erfaren kursledare får måla i öppna landskap. Många målarresor går till den franska eller italienska landbygden och hålls i genuina miljöer där enkelt hittar vackra motiv.  

Sparesa med relax

Under en sparesa eller ett sparetreat får möjlighet att återhämta kroppen och verkligen slappna av. I ett lugnt tempo gör du mindre utflykter som varvas med spabehandlingar efter eget tycke.  

Sportresa

Gillar du att åka skidor eller tycker du att golfsäsongen i Sverige är alldeles för kort? Då kan en temaresa där du får utöva din favoritsport vara något för dig. Var eller varannan dag tränar du tillsammans med din partner och andra medresenärer.   

Temaresor med matlagning

Är du intresserad av matlagning i det italienska köket eller vill du lära dig laga typiska maträtter från Provence? Många temaresor går till platser där mat är en viktig del av kulturen och där kulturen är en del av matlagningen. Under en matlagningsresa används ofta äkta råvaror från närområdet och maten avnjuts tillsammans med andra i grupp. En och annan vinprovningen är vanligt förekommande.  

Historiska temaresor

Är du intresserad av konsthistoria, arkitektur och nya kulturer? Genom guidade turer lär du dig mer om landets historiska platser och händelser. I grupp gör du mindre och större utflykter och du får inte bara upptäcka en ny kultur, utan även hur kulturen har växt fram genom landets historia.

Språkresa

Alla kan åka på språkresa, gammal som ung! Idag arrangeras språkresor inte bara för ungdomar utan även för den äldre publiken.  Vissa språkresor har till och med en lägsta åldergräns på 50+ för att skapa en grupp med likasinnade människor. Du lär dig snabbast ett nytt språk genom att vistas i landet där språket talas. Idag kan du även kombinera språkundervisning med andra aktiviteter och kurser.

Jämför kurser
Internationella Skolorna

Kombinera språkstudier med spännande aktiviteter utomlands. Internationella Skolorna erbjuder härliga språkresor för dig som vill uppleva en ny kultur, träffa nya människor och lära dig ett nytt språk. 

Läs mer
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer
Tillåtande pedagogik på Marianne...
Marianne Chayet

Catharina Lindahl blev medlockad på en akvarellkurs hos Marianne Chayet och blev fast. Hon tycker att Mariannes är en fantastisk pedagog.

Läs mer