Visa kurser.se som: Mobil

Guider

Kursguider

KURSGUIDER - MÅNADENS HOBBY -
UNDERSÖKNINGAR - TEST TIPS

Här hittar du användbara guider för dig som vill göra något mer av din fritid. Du kanske vill lära dig spela ett instrument, bygga på dina språkkunskaper eller komma igång med släktforskning? Genom guiderna får du inspiration och kan hitta nya sätt att aktivera dig på fritiden. 

Senast uppdaterad: 17 okt 2017

Vilka olika vegetarianer finns det?

Publicerad: 2017-10-06

Det finns många olika typer av vegetarianer idag. Säger någon att de är en vegetarian följs det ofta av frågan “vilken typ av vegetarian är du?”. Här får du veta vilka som är de vanligaste varianterna inom vegetarianismen.

Tags: Guider
Läs mer

Ta reda på varför det är bra att äta ägg

Publicerad: 2017-09-07

Du har säkert fått höra från både familj och vänner att äta ägg är viktigt för kroppen. Men vad är det egentligen som gör att äta ägg är det enda rätta? I den här guiden får du 5 anledningar och svar. 

Tags: Guider
Läs mer

Lär dig att fånga kräftor

Publicerad: 2017-08-11

Många ser fram emot kräftsäsongen till hösten som ett upplyft efter semester och skoluppehåll. I denna guide får du tips om vart du fångar kräftor i Sverige, hur du gör och vilken tid på året det är säsong.

Tags: Guider
Läs mer

Sveriges tio största sjöar

Publicerad: 2017-06-29

I den här guiden får du en repetition och möjlighet att briljera nästa gång du spelar ett frågespel. Läs på om Sveriges tio största sjöar.

Tags: Guider
Läs mer

Hitta en perfekt morsdag present

Publicerad: 2017-05-03

I maj infaller morsdag likt varje år. Är du ute efter en morsdag present att överraska din mamma med? Läs guiden och få idéer på vad du kan skämma bort henne med. 

Tags: Guider
Läs mer

Samla ihop till din skatteåterbetalning

Publicerad: 2017-04-10

Är du en av dem som ska betala tillbaka restskatt i år? Häng inte läpp för det! I den här guiden får du fem tips på hur du kan samla ihop till din skatteåterbetalning.

Tags: Guider
Läs mer

Börja träna utomhus

Publicerad: 2017-03-23

Är du ute efter en billig och naturvänlig träningsform? Träna utomhus! Utomhusträning är ett ekonomiskt och hälsosamt sätt att träna. Hitta din träningsform och ge dig ut i den härliga vårsolen.

Tags: Guider
Läs mer

Gå från dröm till verklighet

Publicerad: 2017-03-08

Att förvandla sina drömmar till verklighet är för många ett stort steg. På vägen hittar du alltid hinder som får dig att ge upp eller inte utföra det du faktiskt tänkt dig från början. Läs den här guiden och få tips på hur du tar dina drömmar från fantasi till att bli en del av ditt liv.

Tags: Guider
Läs mer

Att bli din egen möbelsnickare

Publicerad: 2017-02-15

Slipp problemet med att leta efter nya möbler eller en snickare - du kan bli din egen möbelsnickare! I den här guiden får du tips på hur du snickrar, målar och tapetserar om dina gamla möbler.

Tags: Guider
Läs mer

Dålig datorvana?

Publicerad: 2017-02-06

Slipa på din datorvana och vässa kunskaperna. Genom denna guide får du baskunskaper som hjälper dig att komma igång med användning av internet, e-post och att surfa i mobilen. 

Tags: Guider
Läs mer

Sveriges mynt- och sedelbyte

Publicerad: 2017-01-25

Under 2015 startade resan mot bytet av våra svenska mynt och sedlar. Sedlarna blir säkrare och mynten lättare. Sedlarna pryds också av nya kända ansikten.  

Tags: Guider
Läs mer

Fullfölj dina nyårslöften

Publicerad: 2016-12-21

Varje år lovar vi oss själva olika saker inför det nya året. Ofta blir nyårslöftena inte utförda som lovat. Känner du igen dig? Läs guiden och inspireras att faktiskt fullfölja årets nyårslöften.

Tags: Guider
Läs mer

Bli ett proffs på alkoholfria drinkar

Publicerad: 2016-12-15

Satsa på en vit jul! Alkoholfria drinkar är både smarrigt för barn som vuxna. Att ha ett alkoholfritt alternativ är alltid uppskattat i festliga sammanhang. I denna guide hittar du enkla recept på alkoholfria drinkar. 

Tags: Guider
Läs mer

Vegetariskt julbord

Publicerad: 2016-12-15

Satsa på ett grönt julbord i år! Inspireras och laga dina favoriter på julbordet med vegetariskt alternativ. Läs vår guide med tips på goda vegetariska rätter inför julen.

Tags: Guider
Läs mer

Populärast på kurser.se 2016

Publicerad: 2016-12-13

Vilken kurs tror du har varit mest populär under 2016? Inom vilken kategori vill de flesta gå en fritidskurs? Läs vidare och se våra topp 10 på kurser.se.

Tags: Guider
Läs mer

Checklista inför julafton

Publicerad: 2016-12-13

Har du allt klart inför julafton? Gör sista kollen inför julafton med vår checklista. Slå in alla julklappar, ha bordet färdigdukat, ställ ut gröten till tomten och mycket mer. God Jul önskar kurser.se! 

Tags: Guider
Läs mer

Klassiska rätter på julbordet

Publicerad: 2016-11-16

Många traditioner kommer och går under jul, men en bestående är julmaten. Behöver du inspiration till julbordet? Här får du reda på de mest klassiska rätterna vi har på julbordet. Är din favorit med?

Tags: Guider
Läs mer

Inspiration till julfestsminkningen

Publicerad: 2016-11-07

I den här guiden får du tips  och inspiration på hur du kan skapa en rolig julfestsminkning. Allt från glitter till färger för festsmink med tema jul. Läs och inspireras!

Tags: Guider
Läs mer

Lär dig mer om grundfärger

Publicerad: 2016-11-03

Har du koll på vilka grundfärgerna är inom måleri? Lär dig att blanda färger och ta reda på vilka färger som är grundfärger. Denna guide innehåller även en infografik om olika färgblandningar.

Tags: Guider
Läs mer

Ta reda på hur du förhindrar D-vitaminbrist

Publicerad: 2016-11-02

På hösten är det många som känner sig energilösa och trötta. Detta gör att vi måste se över vårt förråd av D-vitamin. Läs på mer om D-vitamin och hur du råder bot på D-vitaminbrist.

Tags: Guider
Läs mer