Kategori
Plats

Guider

Kursguider

KURSGUIDER    |    MÅNADENS HOBBY    |    UNDERSÖKNINGAR    |    TEST

Här hittar användbara guider för dig som vill göra något mer av din fritid. Du kanske vill lära dig spela ett instrument, bygga på dina språkkunskaper eller komma igång med släktforskning. Här publicerar vi även Månadens hobby där vi djupdyker i personers fritidsintressen. Vill du veta mer om hur folk ser på sin fritid kan du läsa våra undersökningar.
 

               

Att bli din egen möbelsnickare

Slipp problemet med att leta efter nya möbler eller en snickare - du kan bli din egen möbelsnickare! I den här guiden får du tips på hur du snickrar, målar och tapetserar om dina gamla möbler.

Börja vägen mot att bli din egen möbelsnickare

               

Dålig datorvana?

Slipa på din datorvana och vässa kunskaperna. Genom denna guide får du baskunskaper som hjälper dig att komma igång med användning av internet, e-post och att surfa i mobilen. 

Läs guiden och bättra på datakunskaperna

               

Sveriges mynt- och sedelbyte

Under 2015 startade resan mot bytet av våra svenska mynt och sedlar. Sedlarna blir säkrare och mynten lättare. Sedlarna pryds också av nya kända ansikten.  

Läs guiden och få reda på mer om mynt- och sedelbytet

               

Fullfölj dina nyårslöften

Varje år lovar vi oss själva olika saker inför det nya året. Ofta blir nyårslöftena inte utförda som lovat. Känner du igen dig? Läs guiden och inspireras att faktiskt fullfölja årets nyårslöften.

Läs guiden och inspireras

               

Populärast på kurser.se 2016

Vilken kurs tror du har varit mest populär under 2016? Inom vilken kategori vill de flesta gå en fritidskurs? Läs vidare och se våra topp 10 på kurser.se.

Gå till topplistan 2016

               

Bli ett proffs på alkoholfria drinkar

Satsa på en vit jul! Alkoholfria drinkar är både smarrigt för barn som vuxna. Att ha ett alkoholfritt alternativ är alltid uppskattat i festliga sammanhang. I denna guide hittar du enkla recept på alkoholfria drinkar. 

Lär dig att göra alkoholfria drinkar

               

Checklista inför julafton

Har du allt klart inför julafton? Gör sista kollen inför julafton med vår checklista. Slå in alla julklappar, ha bordet färdigdukat, ställ ut gröten till tomten och mycket mer. God Jul önskar kurser.se! 

Läs och checka av allt på listan

               

Fjärde adventsklappen

Fjärde och sista advent är på ingång och vi avslöjar vår sista julklapp! Vad tror du finns inuti? Här kommer en ledtråd: Grönt är skönt! Strunt i grisen - ta tillfället i akt och få gröna händer vid spisen!

Öppna fjärde julklappen och stilla din nyfikenhet

               

Tredje adventsklappen

Tredje advent är på ingång och vi avslöjar vår andra julklapp! Vad tror du finns inuti? Här kommer en ledtråd: För dig som på julafton vill underhålla, istället för att på Kalles Jul kolla.

Öppna tredje julklappen och rädda julfesten

               

Andra adventsklappen

Andra advent är på ingång och vi avslöjar vår andra julklapp! Vad tror du finns inuti? Här kommer en ledtråd: Behöver du inspiration till julbordet? Lär dig allt som platsar in - klassiskt var ordet!

Öppna andra julklappen och se vad som gömmer sig

               

Första adventsklappen

Första advent är på ingång och vi släpper vår första julklapp! Vad tror du finns inuti? Här kommer en ledtråd: Önskar du bli julefin? Få tips och knep utan att lida pin!

Öppna första julklappen och inspireras av guiden

               

Testa olika typer av nagelkonst  

Vill du få liv i dina naglar men vet inte riktigt hur? Eller vill du ge dem ett extra lyft inför jul och nyår? I den här guiden får du tips på enkla sätt att fixa matta, glittriga eller mönstrade naglar. 

Läs guiden och inspireras att fixa naglarna 

Lär dig att blanda färger                

Lär dig mer om grundfärger  

Har du koll på vilka grundfärgerna är inom måleri? Lär dig att blanda färger och ta reda på vilka färger som är grundfärger. Denna guide innehåller även en infografik om olika färgblandningar.

Läs guiden och lär dig blanda färger

               

Ta reda på hur du förhindrar D-vitaminbrist 

På hösten är det många som känner sig energilösa och trötta. Detta gör att vi måste se över vårt förråd av D-vitamin. Läs på mer om D-vitamin och hur du råder bot på D-vitaminbrist.

Läs guiden och ta reda på mer om D-vitamin

               

Så bakar du ditt eget surdegsbröd

Gillar du att baka och funderar på att ge dig på surdegsbrödet? Då ska du läsa denna enkla guide där du kan får tips på vad du behöver ha hemma och hur du bakar i 6 enkla steg. 

Läs guiden för att lära dig baka surdegsbröd

               

Håll i världens bästa Halloween fika

Tycker du om bakning, pyssel och Halloween? Var värd för världens bästa Halloween fika! Få inspiration och tips på hur du med enkla medel får till Halloween kakor och pyssel för fikat. 

Läs guiden och få tips inför årets Halloween fika

               

Att jaga är mer än ett fritidsintresse

Jakt i Sverige är mycket populärt. Funderar du också på att lära dig jaga och ta jägarexamen? I den här guiden får du lära dig om olika djur som går att jaga i Sverige och vilka jakttider som gäller för respektive djur. 

Läs guiden och ta reda på 4 djur som går att jaga i Sverige

Lär dig baka en kalastårta!                

Skapa en perfekt kalastårta

Vill du göra succé på nästa kalas? Lär dig göra en god kalastårta och dekorera den snyggt. Dekorera med något som utmärker födelsedagsbarnet. Kom även ihåg att hålla koll på gästernas allergier.

Läs guiden och inspireras att baka nästa kalastårta

Instagram för nyböjare                

Instagram för nybörjare

Är du nyfiken på hur Instagram fungerar men vet inte riktigt var du ska börja? Här får du tips på hur du kommunicerar med dina vänner genom att dela bilder och videos. 

Läs guiden om Instagram för nybörjare

aktiviteter för barn                

Tips på aktiviteter för barn

Är det dags att hitta en rolig och spännande aktivitet för ditt barn? Det finns en uppsjö av alternativ att välja på. I den här guiden får du tips på både roliga och lite annorlunda alternativ

Läs guiden om de olika alternativen på barnaktiviteter 

               

Bli skådespelare som familjen Skarsgård

Har du planer på att börja med teater och skådespel men inte riktigt vet vart du ska börja? I den här guiden får du flera tips på hur du banar vägen för att bli skådespelare.

Läs guiden om hur du blir en erkänd skådespelare

Teaterstilar                

Teater och dess olika stilar

Är du kreativt lagd och intresserad av teater men vet inte riktigt var du ska börja? I den här guiden går vi genom några av de vanligaste teaterstilarna.

Läs guiden om teaterns olika stilar

               

7 enkla steg för att fixa körkortet

Är du sugen på att fixa körkortet men vet inte riktigt var du ska börja? Först och främst behövs ett körkortstillstånd innan du får övningsköra. I den här guiden får du 7 viktiga tips om vägen till ditt körkort.

Läs guiden om hur du fixar ditt körkort

Inspireras och skapa vackert av pärlplattor till hemmet                

Få inspiration och skapa med pärlplattor

Är du på jakt efter annorlunda dekor till ditt hem? Pärlplattor kanske många ser som en barnlek, men kan faktiskt användas för att skapa iögonfallande och humoristiska inredningsdetaljer. I den här guiden får du tips på vad du kan skapa av pärlplattor.

Läs guiden om pärlplattor och få inspiration 

               

Allt du behöver veta om homestyling

Att styla om din lägenhet eller hus behöver varken vara speciellt tidskonsumerande eller dyrt. Har du under sommaren gått i funderingar på att ge din bostad en ny, fräsch känsla? I den här guiden får du tips på hur du lätt och smidigt bör gå tillväga.

Läs guiden om homestyling

               

Planera höstens kräftskiva

Augusti och september är klassiska månader för att fånga och äta kräftor. Oavsett om du är en hejare på att skala kräftor så är det alltid roligt att ordna en fest för nära och kära. I den här guiden får du tips på vad en kräftskiva bör innehålla.  

Läs guiden om få inspiration till din kräftskiva

               

Börja med magdans 

Funderar du på att börja med en ny dans? Är du nyfiken på orientaliska danser? Då kanske magdans kan vara rolig att börja med. I den här guiden får du reda på lite mer om magdans - som vem dansen lämpar sig för och varför magdans är bra träning. 

Läs guiden om få reda på mer om magdans

               

Hitta en hobby inför nästa terminstart

Vill du hitta en ny hobby i höst eller utveckla en redan befintlig? I den här guiden får du tips på olika kategorier att ta en kurs i. Låt nästa terminstart bli rolig och utvecklande även på din fritid. 

Läs guiden och inspireras att hitta en hobby 

Gör ditt egna iste - Läs guiden och gör underbart kylande sommardryck                

Gör eget iste i sommar 

Vill du göra eget iste? Då är denna guide någonting för dig! Här får du hela fyra recept för att göra svalkande iste i sommar. Gör iste på svart, grönt, rött eller vitt te - hitta ditt iste inför de riktigt heta sommardagarna. 

Läs guiden för att lära dig mer om iste

               

Lär dig om olika klättrings varianter  

Vill du komma igång med klättring? Börja med att läsa på om olika klättrings varianter. I den här guiden får du insikt i sex olika typer av klättring. Lär dig skillnaden på klippklättring, alpin klättring och topprepsklättring - och vad är egentligen bouldering?

Läs guiden för att lära dig mer om klättring

               

Få tips på midsommar aktiviteter  

Är ni i full fart med att planera inför årets midsommarfirande? Här kan ni få tips på midsommar aktiviteter. Tänk ut vilken mat ni ska servera, vilka danser ni ska dansa runt midsommarstången och vad ni ska aktivera era gäster med dag som kväll. Lycka till! 

Läs guiden och planera inför midsommarafton 2016

               

Blanda nytta med nöje 

Ditt nästa äventyr väntar runt hörnet. Åk iväg på en kurs utomlands! I den här guiden får du tips på olika typer av kurser utomlands. Du kan gå en språkkurs, åka iväg på en skrivarkurs, seglingskurs bland öar eller varför inte ett fotoäventyr? 

Läs guiden och få tips på olika kurser utomlands 

Pension utomlands - För dig som funderar på att påbörja livet som pensionär utomlands                

Påbörja pensionen utomlands

Många drömmer om ett liv utomlands och gör den drömmen verklig i och med pensionen. Är du en av oss som drömmer om ett liv i varmare klimat? Läs guiden och få tips om hur du ska gå tillväga inför och under utlandsflytten som nybliven pensionär.

Läs guiden och få tips inför pensionärslivet utomlands

               

Att så frön i fem enkla steg

Nu när våren är här är det många som vill testa på att så frön. Du kan så allt från blommor till ätbara grejer som grönsaker. I den här guiden får du hjälp att komma igång och veta hur du ska hålla dem vid liv under sommarsäsongen. 

Läs guiden om hur du sår frön på våren

               

Fixa till balkongen inför sommaren

Går du i tankarna av att snygga till din balkong? I den här guiden kan du få balkong inspiration. Börja med att fixa till balkonggolvet, rusta upp balkongmöblerna och mys till det med mjuka material och växter. 

Läs guiden för att få tips och balkong inspiration

               

Lär känna de vanligaste sjömärkena

Lär dig de vanligaste och viktigaste flytande sjömärkena innan du ger dig ut med båten i sommar. Kunskap om sjömärkena är grundläggande för att kunna framföra sin fritidsbåt säkert.

Läs guiden och lär känna de vanligaste sjömärken 

               

Krydda din sommar

Under sommartid får du mer energi att testa nya saker. Så varför inte göra slag i saken och gå en sommarkurs? I den här guiden hittar du kurser inom flera spännande kategorier - gå en kurs i hantverk, lär dig klättra eller åk på skrivarkurs på annan ort. 

Läs guiden och inspireras att gå en sommarkurs

Få koll på båttermer                

Båttermer inför båtsäsongen 

Nu väntar en härlig vår- och sommarsäsong vilket innebär möjlighet att åka ut till sjöss. Alla gillar vi att komma ut på vattnet en varm sommardag! Innan du åker ut kan det vara kul att lära sig och repetera de allra enklaste båttermerna.

Läs guiden och lär dig några båttermer

Läs på om världens sju underverk                

Läs på om världens sju underverk

Världens sju underverk speglar människans största bedrifter genom tiderna. I den här guiden kan du ta del av information om bland annat kristusstatyn Cristo Redentor i Rio de Janeiro och bergstaden Macchu Picchu i Peru. 

Guide om människans sju största underverk 

Lär dig sex nya påskpyssel                

Lär dig sex nya påskpyssel

Har du planerat att påskpyssla? I denna påskpysselguide kan du inspireras av sex olika påskpyssel att pyssla med i påsk. Lär dig att färga dina egna ägg, göra påskkort och mycket mer!

Läs guiden och inspireras inför påskpysslandet 

Läs på om olika skrivstilar                

Skrivstilar inom skrivkonsten

Att skriva är något vi alla gör på olika nivåer och är en konst i sig. De flesta skriver i sin mobil, i sitt dagliga arbete och vid många andra tillfällen. Är du intresserad av att lära dig fler sätt att skriva på? Då ska du läsa den här guiden.

Läs en guide om 6 olika skrivstilar 

Ta reda på vad som finns i en fotostudio!                

Utrustning i en fotostudio 

Funderar du på att skaffa en fotostudio eller bara allmänt nyfiken på vad för utrustning som finns där? Här har vi en guide där du kan läsa om allt från blixtar till vilken bakgrund du ska ha i en fotostudio. Bli även inspirerad att gå olika fotokurser! 

Lär dig vad för utrustning som finns i en fotostudio

Bli bättre på stresshantering med sju enkla tips                

Bli bättre på stresshantering

Har du fastnat i ett mönster av stress? Vill du lära dig mer om stresshantering? I den här guiden får du en rad tips som kan hjälpa dig strukturera upp vardagen och hantera stressen bättre.

Läs guiden och inspireras av våra tips för att motverka stress

Alla hjärtans dag - tips på aktiviteter                

Tips inför Alla hjärtans dag  

Vill ni väcka romantiken i ert förhållande är Alla hjärtans dag ett ypperligt tillfälle att börja hetta upp förhållandet. I den här guiden hittar du tips på aktiviteter som rör allt från att sjunga er på bättre humör till att ha en fotosession tillsammans.

Läs guiden och få inspiration till Alla hjärtans dag

Appar för dig som vill redigera foton i mobilen                

Redigera dina bilder direkt i mobilen  

Känns dina foton inte riktigt hundra? Blir de bara liggande i mobilen? Inte nu längre! Redigera dina bilder direkt i mobilen och skapa fina album och bilder som känns kul att dela. Här får du tips på fem gratisappar som ger dina foton nytt liv!

Läs guiden och få tips på appar som tar dina foton till en ny nivå

Bli en mästare i pajkastning     

Bli en mästare i pajkastning 

Har du alltid drömt om att bli mästare på en gren, men aldrig hittat något som passar just dig? Nu kan pajkastning bli din helt egna genre. Denna guide ger dig goda tips i hur du tränar dig i pajkastning. 

Läs guiden och förbered dig inför din kurs i pajkastning

Hitta rätt salsa kurs för dig hos oss!     

Lär dig salsans fyra grundsteg

Drömmer du om att dansa salsa till latinamerikanska rytmer? Vänta inte utan låt drömmen komma till dig! Med en guide som visar dig några enkla grundsteg värmer du upp höfterna inför din salsakurs.

Läs guiden och förbered dig inför din salsakurs

Lär dig mer om vitaminer     

Få bättre koll på dina vitaminer

Våra kroppar är beroende av vitaminer för att inte kollapsa. Vet du vilken vitamin som behövs för att inte lida skörbjudd? Eller vad du bör äta för att hålla huden elastisk? 

Lär dig mer om de olika vitaminerna

Håll dig frisk     

Håll virusen borta

Drabbas du ofta av förkylningar som håller i sig? I denna guide får du veta hur du håller virusen borta och immunförsvaret starkt. På nolltid krossar du alla smittor som närmar sig.  

Få tips om hur du håller dig frisk i smittotider

Skapa din egen webbplats     

Skapa din egen hemsida

Vi går mot digitala tider och en egen plats på webben blir mer relevant för alla. Oavsett om du vill blogga, ha en receptsajt eller webshop behöver du en webbsida att förmedla budskap via.   

Lär dig hur du gör din egen webbplats

Lär dig att överleva i svensk natur     

Lär dig att överleva i svensk natur

Vad skulle du göra för att överleva om du gick vilse i skogen? I denna guide får du lära dig allt från att göra upp en eld, till att orientera dig i skogen med hjälp av stjärnhimlen.  

Lär dig mer om hur du överlever i svensk natur

Sveriges vanligaste djur     

De sju vanligaste djuren i Sverige

Vet du vilka djur som breder ut sig i våra skogar och vatten? Älgen är en internationell kändis - men vet du någon annan? I denna guide får du veta mer om vanliga djur i Sverige. 

Lär dig mer om Sveriges vanligaste djur

Julpyssel - 6 pyssel inför julen     

6 julpyssel att pyssla med i väntan på julen

Direkt när hösten slår till längtar vi till julen och allt mysigt som hör till. Ladda upp med julpyssel medan du väntar på årets bästa högtid och förbered dig inför en extra speciell dopparedag.

Kom i julstämning med dessa 6 tips på julpyssel

 Kurser för pensionärer             

Vilken typ av pensionär blir du?

Har du precis gått i pension eller ska göra det inom en snar framtid? Känner du dig deppig över att lämna arbetet? Var inte det! Här har vi guiden för dig som är nybliven pensionär.

Hitta din kurs som nybliven pensionär

10 äpplen att odla i Sverige     

De 10 bästa äppelsorterna att odla i Sverige

Har du äppelträd hemma i trädgården eller planerar du att odla ett? Då är denna guide någonting för dig! Lär dig om vilka sorter som passar bäst i vilken del av landet och mycket mer. Vet du exempelvis vilket år äpplet Aroma kom till? Snart vet du! 

Läs guiden och lär dig om 10 äpplen som passar att odla i Sverige

Åtta fraser du bör kunna när du ska resa utomlands     

De 8 fraser du bör kunna inför utlandsresan

Ska du ut och resa och har inte haft tid att gå en språkkurs men vill lära dig de viktigaste ord och fraser i utlandet inför din resa? I denna guide får du veta vilka de åtta viktigaste fraserna är som du bör kunna inför din utlandsresa.  

Läs guiden och lär dig de 8 viktigaste fraserna inför utlandsresan

6 gamla hantverk     

6 hantverk från förr

Vet du vilket hantverk som har funnits sedan stenåldern, eller vilket hantverk som slog igenom i Sverige på 1700-talet? Efter att ha läst guiden kommer du veta allt om de sex äldsta hantverksformerna som förfarande är populära idag.

Läs guiden för att lära dig om hantverk från förr

Läs dig engelska snabbt - 5 tips!     

Lära dig engelska snabbt - 5 tips på vägen

Behöver du lära dig engelska snabbt? Här har du fem tips för att komma in i språket och bli en fena på att konversera på kortast möjliga tid. Öva, öva, öva är viktigt men det finns fler vägar att gå.

Läs guiden för att lära dig engelska snabbt

8 afrikanska danser     

8 afrikanska danser

Har du länge varit nyfiken på afrikansk dans? Men vad innehåller egentligen dansstilen? I denna guide får du närmare information om åtta olika sorters danser från kontinenten Afrika som du aldrig möjligtvis aldrig hört om förut.  

Läs guiden om de 8 afrikanska danserna här

Bli en idol     

10 tips för dig som vill bli en idol

Har du sökt till fler tävlingsprogram för sång utan framgång? Eller har du haft en livslång dröm om att bli en stjärna? I denna guide får du 10 handfasta tips på hur just du kan bli Sveriges nya idol på nolltid!  

Läs guiden med de 10 tipsen för att bli en idol här

Olika typer av yoga     

15 olika sorters yoga

Har du länge funderat på att gå en yogakurs men inte bestämt dig för vilken sort? I denna guide får du information om femton olika sorters yoga och tips om spännande yogakurser. 

Läs guiden om de 15 olika yogatyperna här

8 superbär guiden     

8 superbär, frukter och frön som ger vitaminboost

Är du nyfiken på de så kallade superbären, frukterna och fröna? Då kan du läsa denna guide! Här får du även tips om vilka kurser du ska gå om du vill vidareutveckla din kunskap inom kost och näring. 

Läs guiden om de 8 superbären här

Matte - nationella prov     

10 tips inför nationella proven i matte

Nationella proven är för många relaterat med stress och press. Här finns tio tips som gör att du förhoppningsvis går in och skriver ditt nationella prov med lite mindre darr på handen. Lycka till!

Se tipsen inför nationella proven här

Machu Picchu - Snabbguide     

Machu Picchu - Den bortglömda staden

Är du sugen på att besöka den en gång försvunna staden Machu Picchu i Peru? Den här snabbguiden lär dig några saker värda att veta om denna historiska och mystiska plats.

Läs snabbguiden om Machu Picchu här

balett grundpositioner     

Balettens 5 grundpositioner

Har du alltid drömt om att bli en ballerina? Eller är du bara sugen på att prova denna vackra dans? Kika in här och lär dig de viktigaste grundpositionerna. Börja tjuvträna och efter det kan du titta efter i utbudet på balettkurser om det finns något som passar just dig.

Lär dig balettens 5 grundpositioner här

Presentationsteknik     

8 misstag när du presenterar

Att presentera och hålla föredrag är inte lätt, även om andra får det att se enkelt ut. Det finns många fallgropar som kan sätta stopp för att publiken tar emot ditt budskap. Läs guiden och undvik de vanligaste misstagen när du presenterar.

Läs guiden i presentationsteknik här

Kostguide     

Har du koll på de olika dieterna?

Här får du en snabbguide till de fem mest populära dieterna just nu; LCHF, GO, Raw Food, Paleo och 5:2-dieten. Det är inte lätt att äta rätt. Lär dig skillnaderna och hitta den vardagsdiet som passar dig bäst.

Läs mer om de olika dieterna här

Litterära genrer     

Nyfiken på de litterära genrerna?

Vad är epik, lyrik och dramatik? Vad skiljer en roman från ett drama? De frågorna får du svar på i den här korta guiden till de litterära genrerna. Du får också veta vad som kännetecknar en haiku och att musiken får lyriken att svänga.

Läs mer om litterära genrer här

kostnadsfria kurser     

Tips till dig som söker gratis kurser

Har du drömt om att lära sig dansa tango, bli en mästare på att hantera akvarellfärger, eller kanske behöver du helt enkelt lära dig betala dina räkningar via internet? Då kan en kostnadsfri kurs passa dig. Här hittar du gratis kurser inom 6 olika kategorier.  

Läs mer om gratis kurser här

Ge ut en bok     

Funderar du på att ge ut din egen bok?

Här hittar du tips och råd om hur du kan gå tillväga om du vill ge ut en bok utan att vara antagen av ett förlag. Bestäm själv hur din bok ska se ut, ta hjälp av vänner och bekanta och inom kort har du din alldeles egna bok klar och redo för försäljning. 

Läs mer om att ge ut en egen bok här

Att lära sig filmdramaturgi     

Lär dig grunderna i filmdramaturgi 

Har du funderat över varför mellanakten av en film kan upplevas som långsam eller varför hjälten rider iväg i solnedgången i slutet av filmen? Allt är en del av filmdramaturgin och den välanvända dramaturgiska kurvan. 

Lär dig mer om filmdramaturgi här 

    

Skapa bilder med runda hörn i Photoshop

Intresset av att göra något mer av sina bilder än att bara låta dem ligga på ett minneskort har ökat den senaste tiden. Här får du lära dig hur du göra runda hörna på dina bilder i Photoshop. 

Lär dig göra runda hörn på bilder i Photoshop

Konsthistoria     

Snabbguide: 8 konststilar

Barock, rokoko och renässans, har du koll på de olika konststilarna? Här hittar du en snabb översikt över olika tidsepoker och konstens olika uttryck genom historien. 

Gå till snabbguiden i konsthistoria

Jaktvapen     

Att ansöka om vapenlicens för jakt eller målskytte 

Har du tagit jägarexamen eller blivit medlem i en skytteförening och vill nu köpa ett eget vapen? När du ansöker om vapenlicens är det viktigt att du vet vilken information som polismyndigheten kräver av dig.

Läs mer om att ansöka om vapenlicens

Vinprovning     

Guide för att ha vinprovning hemma 

Planerar du att ha en fest hemma och vill göra tillställningen lite mer speciell? Då kan en vinprovning förgylla kvällen. Här får du lära dig hur du sätter ihop en egen vinprovning. Du bestämmer själv hur professionell eller avslappnad den ska vara.

Så fixar du en egen vinprovning hemma 

Test förarintyg     

Testa dina kunskaper inför förarintyget

Har du bokat det teoretiska provet för att ta förarintyg? Eller tror du att du redan kan allting om navigering och sjömärken? Här kan du testa dina kunskaper och se vilken nivå du ligger på.

Övningsfrågor inför teoretiskt prov av Förarintyg

Att skriva för webben     

Tips för att skriva på webben

Skriver du texter på webben men har svårt att nå ut? Idag finns det väldigt mycket information på nätet och det är inte alltid det enklaste att komma fram med just ditt budskap. Läs vår guide om att skriva på webben och kom en bit på vägen.

Läs mer om att skriva för webben

Dykcertifikat     

Guide för olika dykcertifikat

Har du tröttnat på att bara snorkla när du åker på semester? Vill du kunna stanna under vattnet längre och känna en större frihet. Ta dykcertifikat och få rätt förutsättningar för att utforska en värld under vattnet.

Läs mer om dykcertifikat

Träningsinstruktör     

Nyfiken på att bli träningsinstruktör?

Funderar du över hur det själv skulle vara att hålla ett träningspass när du går på gymmet och studsar runt till Shakiras ”Waka waka”? Här kan du läsa om vad det innebär att bli träningsinstruktör.

Läs mer om att träna andra

Europaskalan för språk     

Europaskalan för språk

Många språkkurser använder beteckningar över vilken svårighetsgrad kursen befinner sig på. Skalan som används är Europaskalan för språk som sträcker sig från nivå A1 till nivå C2. Med hjälp av skalan kan du se vilken kurs som passar dig.

Vilken språknivå ligger du på?

Släktforskningsguide     

Tips för att börja släktforska

Har du funderat över ditt ursprung eller om du har några kända (eller ökända) släktingar? Genom att släktforska lär du känna din släkt och dig själv. Här får du tips om hur du kan gå tillväga för att börja släktforska.

Kom igång med din släktforskning

Spela piano     

Att lära sig spela piano

Är du som jag och tycker att de vackraste melodierna föds ur ett piano? Tycker du det verkar svårt och är du rädd för att göra instrumentet en otjänst om du själv skulle börja spela piano? Var inte det. Alla kan lära sig spela piano.

Få tips om hur du lär dig spela piano

Lär dig spanska     

Habla espanol?

Läste du spanska på högstadiet och vill återuppta dina studier? Eller är du helt nybörjare och längtar efter att få lära dig enklare fraser på detta vackra språk? Här får du tips på hur du snabbt kommer igång och lär dig behärska språket på en nivå som du bestämmer.

3 steg för att lära sig spanska

Båtkörkort     

Senaste nytt om införande av båtkörkort

Diskussionen om att införa ett obligatoriskt Båtkörkort har diskuterats länge. Känslan just när att lika många är emot som för ett körkort på sjön. Här kan du bland annat läsa om när förslaget senast var upp i riksdagen. 

Läs mer om båtkörkort här 

Påsken 2014     

Vad ska du göra under påsken?

Gör något mer av långhelgen eller ditt påsklov genom att gå en rolig kurs. Här får du förslag på några kurser som arrangeras under påsken 2014. I söktjänsten hittar du många fler exempel.

Se förslag på kurser i påsk

Bröllopsvals     

Bröllopsvals för er som ska gifta er

Går ni i tankar om att gifta er? Eller har ni redan bestämt er och bröllopet stundar runt hörnet? Då kan det vara dag att börja tänka på bröllopsvalsen. Här får du tips om hur ni förbereder och vilka danskurser som passar er.

Läs mer om dans inför och under bröllop

Motorcykel     

Sugen på att ta motorcykelkörkort? 

Här får du lära dig mer om vad som krävs för att komma i gång med kurser och utbildning för att ta MC-körkort. Du kan bland annat läsa om vad som gäller för att övningsköra samt hur körkortsprovet är upplagt.

Läs mer om vad som gäller för MC-körkort

Kalender     

Få ett försprång genom att gå en intensivkurs 

Det finns många fördelar att gå en intensivkurs för dig som snabbare vill lära dig något nytt. Upplägget består ofta av fler kurstillfällen under en kortare period och passar dig som kan avsätta tid för studier flera dagar i veckan.

Se förslag på instensivkurser för olika intressen

Nybörjare     

Alla har vi varit nybörjare 

Oavsett vem du är och hur mycket du kan så har vi alla någon gång varit nybörjare. Det bästa med att vara just nybörjare är att du har så mycket att lära. Här får du tips på kurser där du på bästa sätt går från nybörjare till att få mer avancerade kunskaper.

Kurstips för nybörjare

Senast uppdaterad: 15 feb 2017

Så fungerar kurser.se

 Sök och hitta en kurs 
 som passar dig

 Skicka en intresseanmälan 
 till arrangören

 Du blir kontaktad med
 all info du behöver 

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Ta reda på vad du egentligen ska syssla med på fritiden.

» Starta testet