Visa kurser.se som: Mobil

Guider

Guider & inspiration

Tips och inspiration för dig som vill

hitta nya sätt att aktivera dig på fritiden.

 Guider  Undersökningar

Senast uppdaterad: 20 apr 2018

11 kurser för äkta frankofiler

Publicerad: 2018-04-13

Älskar du Frankrike och fransk kultur? Här har du 11 kurser som gör dig till en äkta frankofil! Lär dig laga fransk mat, läs franska i Frankrike och skapa din egen haute couture.

Tags: Guider
Läs mer

Så blir du inredare eller homestagingkonsult

Publicerad: 2018-03-19

Vill du jobba med inredning? Med inredning kan du leka med personliga uttryck, kreativitet och förändring. Läs guiden som reder ut vad en inredare, en homestylist eller homestagingkonsult gör och hitta rätt inredningskurs för dig!

Tags: Guider
Läs mer

Så startar du ett eget företag

Publicerad: 2017-12-13

Går du i starta eget-tankar? Att komma igång som egenföretagare kan kännas som ett stort projekt, därför har vi gjort en lista som förklarar hur du kan starta eget företag - steg för steg.

Tags: Guider
Läs mer

Film och redigering på resan

Publicerad: 2017-12-13

Karims stora intresse för film och redigering startade med en resa till Australien. Hans favorittema på filmerna han skapar är resor, det blir till fina minnen som man senare kan se tillbaka på. 

Tags: Guider
Läs mer

Mindfulness i vardagen

Publicerad: 2017-11-16

Stress är något de flesta känt av mer eller mindre i perioder i livet. Lär dig en kort meditation du kan göra varsomhelst och känn dig mindre stressad, mer närvarande och i kontakt med dig själv.

Tags: Guider
Läs mer

Tips till dig som är morgontrött

Publicerad: 2017-10-20

Är du morgontrött och snoozar lite för länge på morgonen? Här har vi samlat några enkla knep som kan hjälpa dig få till en effektivare morgon så du kan sova den där extra halvtimmen.

Tags: Guider
Läs mer

Skapa enkla halloween kläder själv

Publicerad: 2017-10-17

Nu är det snart dags för halloween, få tips på hur du enkelt kan skapa dina egna halloween kläder med saker du har hemma.

Tags: Guider
Läs mer

Tips inför alla helgons dag

Publicerad: 2017-10-17

Alla helgons dag börjar närma sig och det finns flera olika sätt att fira högtiden på. Här får du tips på vad du kan göra för att hedra dem bortgångna. 

Tags: Guider
Läs mer

Fem tips till dig som vill bli vegetarian

Publicerad: 2017-10-09

Intresset för att laga god vegetarisk mat blir alltmer vanligt och det behöver inte vara ett stort projekt att lägga om kosten. Här får du fem tips på hur du enkelt kan få in mer vegetarisk mat i vardagen.

Tags: Guider
Läs mer

Vilka olika vegetarianer finns det?

Publicerad: 2017-10-06

Det finns många olika typer av vegetarianer idag. Säger någon att de är en vegetarian följs det ofta av frågan “vilken typ av vegetarian är du?”. Här får du veta vilka som är de vanligaste varianterna inom vegetarianismen.

Tags: Guider
Läs mer

Lär dig några enkla massageövningar

Publicerad: 2017-09-13

Få tips på enkla massageövningar att göra där hemma. Du och din partner, mamma eller barn kan turas om med massageövningarna. 

Tags: Guider
Läs mer

Ta reda på varför det är bra att äta ägg

Publicerad: 2017-09-07

Du har säkert fått höra från både familj och vänner att äta ägg är viktigt för kroppen. Men vad är det egentligen som gör att äta ägg är det enda rätta? I den här guiden får du 5 anledningar och svar. 

Tags: Guider
Läs mer

Få homestyling tips

Publicerad: 2017-08-31

Funderar du på att göra om där hemma, men har ingen stor budget för det? Det finns enkla homestyling tips som gör att ditt hem känns som nytt igen. Här får du lite hjälp på vägen. 

Tags: Guider
Läs mer

Jessica hittade gemenskap i kören

Publicerad: 2017-08-24

Att sjunga har Jessica alltid gillat och hon märkte tidigt att hon hade ett bra gehör och hade lätt att lära sig texter. En kärlek till just körsång fann hon på senare år och har nu hållit på i totalt två år. 

Tags: Guider
Läs mer

Lär dig att fånga kräftor

Publicerad: 2017-08-11

Många ser fram emot kräftsäsongen till hösten som ett upplyft efter semester och skoluppehåll. I denna guide får du tips om vart du fångar kräftor i Sverige, hur du gör och vilken tid på året det är säsong.

Tags: Guider
Läs mer

Tips på bra kräftfiske i Stockholm

Publicerad: 2017-08-10

Nu är äntligen säsongen för att fiska kräftor här. Kräftfisket pågår traditionellt från andra veckan i augusti till slutet på september. På denna sida får du tips på bra ställen där du kan fiska kräftor i Stockholm.

Tags: Guider
Läs mer

Tips inför kursstart

Publicerad: 2017-07-05

När det är dags att starta upp något nytt så är det många frågetecken för det nya som komma skall. I största möjliga mån vill du vara förberedd. Här får du tips på vad du kan tänka på inför kursstart.

Tags: Guider
Läs mer

Sveriges tio största sjöar

Publicerad: 2017-06-29

I den här guiden får du en repetition och möjlighet att briljera nästa gång du spelar ett frågespel. Läs på om Sveriges tio största sjöar.

Tags: Guider
Läs mer

Tips inför Sveriges Nationaldag

Publicerad: 2017-06-05

Funderar du på att göra något på Sveriges Nationaldag? Passa på att utnyttja dagen och fira Sverige som land den 6:e juni. Här får du tips på hur du kan fira Sveriges Nationaldag.

Tags: Guider
Läs mer

Tips för att använda rätt retorik

Publicerad: 2017-05-15

Retorik är inte bara passande att kunna för en politiker eller advokat. Att kunna knep för att använda rätt retorik kan även vara bra vid till exempel en arbetsintervju eller ett föreningsmöte. Få användbara tips här. 

Tags: Guider
Läs mer