Guider

Kursguider

KURSGUIDER    |    MÅNADENS HOBBY    |    UNDERSÖKNINGAR    |    TEST    |    TIPS

Här hittar du användbara guider för dig som vill göra något mer av din fritid. Du kanske vill lära dig spela ett instrument, bygga på dina språkkunskaper eller komma igång med släktforskning. Genom guiderna får du inspiration och kan hitta nya sätt att aktivera dig på fritiden. 

Senast uppdaterad: 17 mar 2017

Börja träna utomhus

Publicerad: 2017-03-23

Är du ute efter en billig och naturvänlig träningsform? Träna utomhus! Utomhusträning är ett ekonomiskt och hälsosamt sätt att träna. Hitta din träningsform och ge dig ut i den härliga vårsolen.

Tags: Guider
Läs mer

Gå från dröm till verklighet

Publicerad: 2017-03-08

Att förvandla sina drömmar till verklighet är för många ett stort steg. På vägen hittar du alltid hinder som får dig att ge upp eller inte utföra det du faktiskt tänkt dig från början. Läs den här guiden och få tips på hur du tar dina drömmar från fantasi till att bli en del av ditt liv.

Tags: Guider
Läs mer

Att bli din egen möbelsnickare

Publicerad: 2017-02-15

Slipp problemet med att leta efter nya möbler eller en snickare - du kan bli din egen möbelsnickare! I den här guiden får du tips på hur du snickrar, målar och tapetserar om dina gamla möbler.

Tags: Guider
Läs mer

Dålig datorvana?

Publicerad: 2017-02-06

Slipa på din datorvana och vässa kunskaperna. Genom denna guide får du baskunskaper som hjälper dig att komma igång med användning av internet, e-post och att surfa i mobilen. 

Tags: Guider
Läs mer

Sveriges mynt- och sedelbyte

Publicerad: 2017-01-25

Under 2015 startade resan mot bytet av våra svenska mynt och sedlar. Sedlarna blir säkrare och mynten lättare. Sedlarna pryds också av nya kända ansikten.  

Tags: Guider
Läs mer

Fullfölj dina nyårslöften

Publicerad: 2016-12-21

Varje år lovar vi oss själva olika saker inför det nya året. Ofta blir nyårslöftena inte utförda som lovat. Känner du igen dig? Läs guiden och inspireras att faktiskt fullfölja årets nyårslöften.

Tags: Guider
Läs mer

Bli ett proffs på alkoholfria drinkar

Publicerad: 2016-12-15

Satsa på en vit jul! Alkoholfria drinkar är både smarrigt för barn som vuxna. Att ha ett alkoholfritt alternativ är alltid uppskattat i festliga sammanhang. I denna guide hittar du enkla recept på alkoholfria drinkar. 

Tags: Guider
Läs mer

Fjärde adventsklappen

Publicerad: 2016-12-15

Fjärde och sista advent är på ingång och vi avslöjar vår sista julklapp! Vad tror du finns inuti? Här kommer en ledtråd: Grönt är skönt! Strunt i grisen - ta tillfället i akt och få gröna händer vid spisen!

Tags: Guider
Läs mer

Populärast på kurser.se 2016

Publicerad: 2016-12-13

Vilken kurs tror du har varit mest populär under 2016? Inom vilken kategori vill de flesta gå en fritidskurs? Läs vidare och se våra topp 10 på kurser.se.

Tags: Guider
Läs mer

Checklista inför julafton

Publicerad: 2016-12-13

Har du allt klart inför julafton? Gör sista kollen inför julafton med vår checklista. Slå in alla julklappar, ha bordet färdigdukat, ställ ut gröten till tomten och mycket mer. God Jul önskar kurser.se! 

Tags: Guider
Läs mer

Andra adventsklappen

Publicerad: 2016-11-16

Andra advent är på ingång och vi avslöjar vår andra julklapp! Vad tror du finns inuti? Här kommer en ledtråd: Behöver du inspiration till julbordet? Lär dig allt som platsar in - klassiskt var ordet!

Tags: Guider
Läs mer

Första adventsklappen

Publicerad: 2016-11-07

Första advent är på ingång och vi släpper vår första julklapp! Vad tror du finns inuti? Här kommer en ledtråd: Önskar du bli julefin? Få tips och knep utan att lida pin!

Tags: Guider
Läs mer

Lär dig mer om grundfärger

Publicerad: 2016-11-03

Har du koll på vilka grundfärgerna är inom måleri? Lär dig att blanda färger och ta reda på vilka färger som är grundfärger. Denna guide innehåller även en infografik om olika färgblandningar.

Tags: Guider
Läs mer

Ta reda på hur du förhindrar D-vitaminbrist

Publicerad: 2016-11-02

På hösten är det många som känner sig energilösa och trötta. Detta gör att vi måste se över vårt förråd av D-vitamin. Läs på mer om D-vitamin och hur du råder bot på D-vitaminbrist.

Tags: Guider
Läs mer

Tredje adventsklappen

Publicerad: 2016-10-31

Tredje advent är på ingång och vi avslöjar vår andra julklapp! Vad tror du finns inuti? Här kommer en ledtråd: För dig som på julafton vill underhålla, istället för att på Kalles Jul kolla.

Tags: Guider
Läs mer

Så bakar du ditt eget surdegsbröd

Publicerad: 2016-10-26

Gillar du att baka och funderar på att ge dig på surdegsbrödet? Då ska du läsa denna enkla guide där du kan får tips på vad du behöver ha hemma och hur du bakar i 6 enkla steg. 

Tags: Guider
Läs mer

Håll i världens bästa Halloween fika

Publicerad: 2016-10-21

Tycker du om bakning, pyssel och Halloween? Var värd för världens bästa Halloween fika! Få inspiration och tips på hur du med enkla medel får till Halloween kakor och pyssel för fikat. 

Tags: Guider
Läs mer

Att jaga är mer än ett fritidsintresse

Publicerad: 2016-10-21

Jakt i Sverige är mycket populärt. Funderar du också på att lära dig jaga och ta jägarexamen? I den här guiden får du lära dig om olika djur som går att jaga i Sverige och vilka jakttider som gäller för respektive djur. 

Tags: Guider
Läs mer

Skapa en perfekt kalastårta

Publicerad: 2016-10-10

Vill du göra succé på nästa kalas? Lär dig göra en god kalastårta och dekorera den snyggt. Dekorera med något som utmärker födelsedagsbarnet. Kom även ihåg att hålla koll på gästernas allergier.

Tags: Guider
Läs mer

Instagram för nybörjare

Publicerad: 2016-10-07

Är du nyfiken på hur Instagram fungerar men vet inte riktigt var du ska börja? Här får du tips på hur du kommunicerar med dina vänner genom att dela bilder och videos. 

Tags: Guider
Läs mer