Visa kurser.se som: Mobil

Guider

Guider & inspiration

Tips och inspiration för dig som vill

hitta nya sätt att aktivera dig på fritiden.

 Guider  Undersökningar

Senast uppdaterad: 20 apr 2018

5 (enkla) sätt att engagera sig politiskt

Senast uppdaterad: 2018-09-21

Har du ett politiskt intresse? Öka dina chanser att påverka opinionen genom att engagera dig i frågor du brinner för. Här får du fem enkla tips på hur man kommer igång som politisk novis.

Tags: Guider
Läs mer

Integrera fler nyanlända med improvisationsteater

Senast uppdaterad: 2018-09-24

Stockholms Improvisationsteater leder kursen “Impro på lätt svenska”. Kursen har blivit väl mottagen bland tidigare deltagare och idag är målet att arbeta för att integrera fler nyanlända med improvisationsteater.

Läs mer

Hotbilden mot kvinnor ökar - allt fler går kurs i självförsvar

Senast uppdaterad: 2018-05-23

Antalet anmälda våldtäkter har ökat med tio procent. Kvinnors utsatthet ökar – nu väljer fler att gå en kurs i självförsvar. 

Tags: Guider
Läs mer

Så kommer du utanför din comfort zone

Senast uppdaterad: 2018-06-11

Det har hänt alla någon gång i livet – att stöta på sin rädsla. Rädslan brukar vara ett hinder som får en att känna sig orolig eller osäker. Vi har listat tipsen som kan hjälpa dig komma utanför din comfort zone.

Tags: Guider
Läs mer

Sommarens bästa kurstips

Senast uppdaterad: 2018-05-16

Snart är sommaren här! Vill du spendera din ledighet på bästa möjliga sätt? Prova på en fartfylld kurs med en rolig aktivitet eller en lugn och lärorik kurs under ledigheten. Vi har listat de roligaste sommarkurserna att gå på.

Tags: Guider
Läs mer

6 sommarkurser för barn

Senast uppdaterad: 2018-05-02

Snart är det sommarlov! Bästa ledigheten på hela året och det passar perfekt att ägna tiden åt roliga aktiviteter och lärorika kurser. Vi har sammanfattat och listat de roligaste kurserna för dina barn att gå på i sommar.

Tags: Guider
Läs mer

11 kurser för äkta frankofiler

Senast uppdaterad: 2018-04-17

Älskar du Frankrike och fransk kultur? Här har du 11 kurser som gör dig till en äkta frankofil! Lär dig laga fransk mat, läs franska i Frankrike och skapa din egen haute couture.

Tags: Guider
Läs mer

Så blir du inredare eller homestagingkonsult

Senast uppdaterad: 2018-03-22

Vill du jobba med inredning? Med inredning kan du leka med personliga uttryck, kreativitet och förändring. Läs guiden som reder ut vad en inredare, en homestylist eller homestagingkonsult gör och hitta rätt inredningskurs för dig!

Tags: Guider
Läs mer

Så startar du ett eget företag

Senast uppdaterad: 2018-08-28

Går du i starta eget-tankar? Att komma igång som egenföretagare kan kännas som ett stort projekt, därför har vi gjort en lista som förklarar hur du kan starta eget företag - steg för steg.

Tags: Guider
Läs mer

Film och redigering på resan

Senast uppdaterad: 2017-12-13

Karims stora intresse för film och redigering startade med en resa till Australien. Hans favorittema på filmerna han skapar är resor, det blir till fina minnen som man senare kan se tillbaka på. 

Tags: Guider
Läs mer

Mindfulness i vardagen

Senast uppdaterad: 2017-11-16

Stress är något de flesta känt av mer eller mindre i perioder i livet. Lär dig en kort meditation du kan göra varsomhelst och känn dig mindre stressad, mer närvarande och i kontakt med dig själv.

Tags: Guider
Läs mer

Tips till dig som är morgontrött

Senast uppdaterad: 2017-11-02

Är du morgontrött och snoozar lite för länge på morgonen? Här har vi samlat några enkla knep som kan hjälpa dig få till en effektivare morgon så du kan sova den där extra halvtimmen.

Tags: Guider
Läs mer

Skapa enkla halloween kläder själv

Senast uppdaterad: 2017-10-18

Nu är det snart dags för halloween, få tips på hur du enkelt kan skapa dina egna halloween kläder med saker du har hemma.

Tags: Guider
Läs mer

Tips inför alla helgons dag

Senast uppdaterad: 2017-10-18

Alla helgons dag börjar närma sig och det finns flera olika sätt att fira högtiden på. Här får du tips på vad du kan göra för att hedra dem bortgångna. 

Tags: Guider
Läs mer

Fem tips till dig som vill bli vegetarian

Senast uppdaterad: 2018-08-28

Intresset för att laga god vegetarisk mat blir alltmer vanligt och det behöver inte vara ett stort projekt att lägga om kosten. Här får du fem tips på hur du enkelt kan få in mer vegetarisk mat i vardagen.

Tags: Guider
Läs mer

Vilka olika vegetarianer finns det?

Senast uppdaterad: 2017-10-09

Det finns många olika typer av vegetarianer idag. Säger någon att de är en vegetarian följs det ofta av frågan “vilken typ av vegetarian är du?”. Här får du veta vilka som är de vanligaste varianterna inom vegetarianismen.

Tags: Guider
Läs mer

Lär dig några enkla massageövningar

Senast uppdaterad: 2017-09-13

Få tips på enkla massageövningar att göra där hemma. Du och din partner, mamma eller barn kan turas om med massageövningarna. 

Tags: Guider
Läs mer

Ta reda på varför det är bra att äta ägg

Senast uppdaterad: 2017-09-07

Du har säkert fått höra från både familj och vänner att äta ägg är viktigt för kroppen. Men vad är det egentligen som gör att äta ägg är det enda rätta? I den här guiden får du 5 anledningar och svar. 

Tags: Guider
Läs mer

Få homestyling tips

Senast uppdaterad: 2017-10-17

Funderar du på att göra om där hemma, men har ingen stor budget för det? Det finns enkla homestyling tips som gör att ditt hem känns som nytt igen. Här får du lite hjälp på vägen. 

Tags: Guider
Läs mer

Jessica hittade gemenskap i kören

Senast uppdaterad: 2017-08-30

Att sjunga har Jessica alltid gillat och hon märkte tidigt att hon hade ett bra gehör och hade lätt att lära sig texter. En kärlek till just körsång fann hon på senare år och har nu hållit på i totalt två år. 

Tags: Guider
Läs mer