Visa kurser.se som: Mobil

Kurser i Sverige

Populära kurser      Populära arrangörer
POPULÄRA KURSER » POPULÄRA ARRANGÖRER »

Populära kategorier 

Här nedan hittar du förslag på populära kategorier som hjälper dig att hitta den kurs som passar dig bäst. Du kan klicka dig vidare till en lista med samtliga kurser inom en kategori eller använda sökrutan upp till höger. Vill du ha ytterligare information eller rådgivning inom ett område kan du kontakta oss.

Båt och sjö

Här kan du hitta kurser i navigation, säkerhet och sjövett, och kurser som leder till båtförarintyg och kustskepparintyg. Det finns även kurser som tar upp moment i båtlivet som motorkunskap, brandskydd och hantering av olika former för utrustning.

» Se båtkurser
» Senaste nytt om Båtkörkort

Dans

Dans är kroppsrörelser till musik - och så mycket, mycket mer. Dans utvecklar dansarens musikalitet och känsla för rytm, men det kan också vara effektiv träning, som till exempel afro eller streetdance. Pardans i alla varianter eller linedance är socialt, och danser som salsa, tango, flamenco och bollywood introducerar dansaren för musik från andra delar av världen.   

» Läs om bröllopsvals
» Zumba Fitness
» Se alla danskurser

Foto och media

Här kan du hitta kurser för både digitalkameran och för traditionella, icke-digitala systemkameror. Du kan lära dig bildkomposition, fotografera i varierande ljusförhållanden och objekt i rörelse. Det finns även kurser i bildbehandlingsprogram som Photoshop, Flash, Illustrator med mera.

» Hitta din fotokurs

Barn

Söker du kurser för deltagare under 18 år? Vi har kurser för barn och ungdomar inom dans och musik, målning, hantverk, teater, språk, med mera. Här kan barn och ungdommar träffa nya vänner och utöva sina hobbies under ledning av kunniga instruktörer.

» Kurser för barn

Företagsevents

Om du söker en kul aktivitet till möhippan, företagsfesten eller födelsedagskalaset så hittar du här ett urval aktiviteter som arrangeras över hela Sverige. Det kan vara allt ifrån vin- och chokladprovning till kitesurfing eller vattenskoter, eller varför inte prova på olika specialeffekter tillsammans med professionella pyrotekniker?

» Företagsevents

Jakt och fiske

En jägarexamen är ett minimikrav för att på egen hand använda vapen för jaktändamål. Här finns kurser som leder fram till jägarexamen, kurser i skytte på lerduvor eller viltundersökning, gäddfiske eller flugfiske.

»Ta jägarexamen 

Mat och Dryck

Är du intresserad av mat från olika delar av världen? Tycker du om att laga vardagsmat, men saknar inspiration? Eller tycker du det är spännande att kombinera mat och vin? På en matlagningskurs kan du tillsammans med kompisar och en erfaren kock lära dig mer om det aktuella temat samt hitta inspiration för framtida festmåltider. 

» Hitta en matlagningskurs

Sommarkurser

Här kan du hitta kurser som ges under sommaren. En sommarkurs ger dig möjlighet att fortsätta fylla fritiden med de fritidssysslor som du tycker bäst om.
Eller varför inte prova på något nytt? 

» Sommarkurser

Konst, hantverk och inredning

Är du intresserad av form, inredning och konst? Här kan du hitta kurser inom formgivning i trä, keramik, betong, textil och glas. För den modeintresserade finns kurser i modeteckning och mönsterkonstruktion, och man kan även läsa kurser i homestyling och inredning.

» Inredningskurser
» Målarkurser  

Yoga, kropp och hälsa

Här finns kurser för ditt fysiska och psykiska välmående, från instruktörsutbildning och kurser i hjärt- och lungräddning till stresshantering och ayurveda. 

» Kurser inom Kropp och Hälsa
» Kurser i yoga
» Meditationskurser 

Körkort

För att ha rätt att köra bil krävs att du genomgår och får godkänt på Vägverkets teoriprov och uppkörning. Här hittar du kurser som leder till körkort för både bil, motorcykel, moped och lastbil. Du kan även hitta teorikurser här, både traditionella teorilektioner och teorikurs på distans. 

» Ta körkort
» Läs mer om MC-körkort

Musik, sång och teater

Genom drama och improvisation kan du lära att känna dig trygg i din egen kropp, våga vara spontan och kreativ även i vardagslivet - och dessutom bli en bättre skådespelare. Alla som tycker om at sjunga kan ta sånglektioner, och tillsammans med kursledaren lägger du upp innehållet utifrån dina förutsättningar, ambitioner och mål. Här hittar man även kurser i körsång.

» Lär dig spela piano
» Teaterkurser
» Kurser i olika instrument 
» Sånglektioner  

Natur och djur

Har du precis skaffat hund och är intresserad av en kurs i lydnad? Vill du veta vilka växter som kan trivas i balkonglådor, eller tycker du om att vistas i fjällen? Här samlar vi kurser och aktivteter som hör till naturen.

» Trädgårdskurs
» Hundkurs
» Valpkurs

Temaresor och språkkurser

I vårt utbud finns kurser som kombineras med resor. Till exempel kan du åka på kulinarisk resa till Italien med matlagning och vinprovning, eller utveckla dina kreativa talanger under en konst- eller skrivkurs i Grekland. Det bästa sättet att lära språk är att vistas där språket talas, och här kan du till exempel hitta språkkurser i Italien, Costa Rica och Frankrike.

» Temaresor
» Språkkurser
» Lär dig spanska

Sport och äventyr

Här kan du hitta kurser i dykning, kajak, golf, kampsport, självförsvar, fallskärm med mera. Det finns kurser av olika slag för dig som vill utmana dig själv.

» Hitta sportkurser

Intensivkurs

Om du vill lära dig något nytt lite snabbare så ska du gå en intensivkurs. Det finns intensivkurser inom många olika intresseområden. Här finns möjlighet för dig att till exempel ta jägarexamen, körkort eller Förarintyg för båt . Intensivkurserna skiljer sig från vanliga kurser på det sättet som kursupplägget är paketerade och innehåller ofta färre tillfällen men längre lektioner/pass.   

» Intensivkurs guide

Kvällskurs och helgkurs

En kvällskurs eller helgkurs passar dig som jobbar eller går i skolan på vardagar. Majoriteten i Sverige är upptagna på dagtid och därför kan de flesta kurserna läsas på kvällar eller helger. Klicka på en av länkarna här nedan för att göra en sökning på kvällskurser eller helgkurser.

» Kvällskurs
» Helgkurs

Nybörjarkurser

Det bästa med att vara nybörjare är att man har så mycket att lära sig. Som nybörjare kan man förvänta sig att ta in många nya intryck under en kurs. Här på kurser.se kan du hitta nybörjarkurser inom alla tänkbara områden. Kolla in våran guide med kurser för nybörjare:

» Kurser för nybörjare

Distanskurser

En distanskurs passar dig som har svårt för att infinna dig på en specifik plats på en specifik tid. Att gå en distanskurs innebär större frihet och flexibilitet jämfört med en vanlig kurs. Du bestämmer själv när och var du vill studera. De flesta distanskurserna ges direkt på webben och du har ofta kontakt med en handledare som hjälper dig att komma igång.

» Distanskurser

Senast uppdaterad: 21 feb 2017