Visa kurser.se som: Mobil

Aktiviteter för barn

Spännande aktiviteter för dina barn

Aktiviteter för barn i alla åldrar

Oavsett om ditt barn är 2 eller 10 år finns det en otrolig mängd olika aktiviteter för barn att välja på. Bortsett från den sociala aspekten med nya vänner och motion är det viktigaste att ditt barn har roligt. Hör dig för och var inte rädd för att prova er fram innan ni hittar rätt. Om just ditt barn inte intresserar sig för fotboll - kanske dans, teater eller yoga kan vara ett bättre alternativ. Vad som passar bäst är en överenskommelse mellan dig och ditt barn.

Se alla barnkurser


Barndans – stegen mot en förbättrad koordinationsförmåga

I barndansklasserna läggs grunden för all framtida dansutbildning. Ditt barn utvecklar sitt musiköra, rytmkänsla, samt rörelse- och kroppsuppfattning. Barnen får utlopp före både fantasi och kreativitet under en kurs i barndans. Barnen får öva på att ömsom träna sig på att lyssna och ta efter, ömsom få fria övningar vilket övar upp deras kreativitet. De flesta dansklasser, oavsett kategori, sker efter barnens förutsättningar där fokus ligger på att ha så roligt som möjligt. Rörelserna och dansstegen kommer successivt bli  en del av deras vardag och öppnar upp deras sinne och koordinationsförmåga. Genom sång, rörelse och danslekar utvecklas ditt barns motorik. För att få inspiration till vilken typ av dans som passar ditt barn kan du läsa mer om vilka kurser som finns.

Hitta en barndanskurs

Användbara yogaövningar för barn

Barnyoga – vägen till en rörligare framtid

Barnyoga kan tyckas en smula okonventionellt och främmande i mångas öron. Men faktum är att det är en aktivitet för barn som ökat i popularitet under senare år. Det finns ett brett utbud av yogakurser och yogaövningar för barn i alla åldrar. I barnyoga får ditt barn möjlighet att röra på sig, vara lekfull och lära sig enkla verktyg som de kan använda i vardagen för att må bättre. Välbefinnandet ökar genom att de får leka, lära och kort och gott vara sig själva. Fokus ligger på att varva ner, må bra och använda kroppen fysiskt samtidigt som barnen får lära sig kreativitet och att vara spontan. Yoga är även bevisat att ha positiv inverkan på koncentrationsförmågan, självförtroendet och främjar även kontakten med ens känslor. När ditt barn har lärt sig grunderna i yoga kan de precis som vuxna möta livets utmaningar lite lättare. Något som är oerhört värdefullt inför framtiden.

Se alla kurser i barnyoga

Barnteater – Låt ridån gå upp för teaterdrömmarna

Barnteater är en populär aktivitet som brukar uppskattas av alla åldrar. Barnen får möjlighet att lära sig teaterns uttrycksform genom lek, berättande och gestaltande. Tanken är att lära sig teaterns grunder men framförallt att ha roligt med jämnåriga barn och skaffa nya vänner.  Fokus ligger i regel på tal, dans, sång, improvisation och pantomim. I slutet av varje termin spelar barnen ofta upp en pjäs, som har repeterats grundligt innan den presenteras för vänner och familj.  Barnen får även möjlighet att lära sig hur de behåller publikens intresse efter att de gjort entré. Detta är något samtliga barn har nytta av utanför teatervärlden. Att kunna föra sig avslappnat och naturligt inför en publik som till exempel när man håller ett föredrag eller en presentation i skolan. Det är även något man tar med sig senare i livet som till exempel vid anställningsintervjuer och i andra viktiga situationer när det gäller att prestera, så inte nerverna tar över. Barnteater riktar sig till barn i alla åldrar från och med två år och uppåt.

Hitta en kurs i barnteater

Pyssel och hantverk – skapa något med små medel

Det finns även en mängd olika roliga aktiviteter barnen kan ägna sig åt på hemmaplan. Att pyssla hemma är ett bra och roligt sätt för dig och ditt barn att umgås på. Genom att gå igenom lådor och andra utrymmen kan man snabbt hitta material som det går att skapa något av.

Egna godispåsar

Det är ingen hemlighet att de flesta barn är förtjusta i godis. Med hjälp av påsar, sax, och pennor kan man skapa sina egna godispåsar. Har du pysselsugna barn hemma kan de bestämma hur de vill designa sina egna godispåsar. Alltifrån en gapande krokodilmun till ett monster går att fixa – perfekt pyssel inför kommande kalas. Antingen är det något barnen får vara med och skapa själva som en rolig aktivitet eller så delar man ut färdiga som är gjorda innan kalaset drar igång.

Gör snögubbar av glödlampor

Glödlampor som slutar att fungera är en del av vardagen. Istället för att slänga dem går det att spara och tas till vara på när man vill pyssla. Inför jul kan det vara en trevlig dekoration. Det är bara att måla ögon, näsa och mun och sen kan man limma på en liten halsduk och ett par vantar om man har tyg eller en bit garn till övers. Eftersom glödlampor är ömtåliga och lätt går sönder är det här en aktivitet som lämpar sig bäst för lite äldre barn i sällskap av någon vuxen.

Bygg ett hus av toarullar

Med hjälp av några tomma toarullar kan man enkelt bygga sig ett hus eller flera mindre. Måla toarullarna i valfri färg med fönster och andra detaljer som till exempel en dörr. Med ett enkelt klipp går det att bygga ihop toarullarna på höjden. Du och ditt barn väljer själva vilken typ av hus ni vill bygga. Lycka till på jakten efter spännande aktiviteter för ditt barn!

Tips på kurser för pyssliga barn

Låter inget av ovanstående förslag intressanta? Kanske har ni istället en sångfågel där hemma? Kika in alla barnkörer här


Senast uppdaterad: 06 mar 2017

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.