Här är sommarens häftigaste läger

Vi använder teknik varje dag, inte minst våra barn. Med digitaliseringen kommer oändliga möjligheter för vår värld. Vill du ge ditt barn verktyg att vara med och skapa framtidens innovativa lösningar? Då kan ett sommarläger med Hello World! vara helt rätt.

Vad är en sommar utan glass, sol och.. personlig utveckling, kanske du tänker? Det är på somrarna vi slappnar av och laddar batterierna innan höstterminen drar igång. Men vem har sagt att det inte går att ha kul och lära sig saker på samma gång? Hello World! är en ideell förening som erbjuder läger och helgmeetups för ungdomar mellan 8-18 år. Med engagerade och kompetenta lägerledare uppmuntrar de ungdomar och sprider intresse och kunskap om naturvetenskap, teknik och konst med digitala verktyg. Pass med digitalt skapande varvas med mer klassiska komponenter av ett riktigt bra sommarläger, som lägereldar och bad och lek i solen.

Varför välja digitalt skapande till sommarlägret?

Det finns många anledningar att välja digitalt skapande till sommarens läger. Kanske är det just under den här veckan som ditt barn får utlopp för sin kreativitet och upptäcker en digital värld som den annars inte hade upptäckt. Under en vecka på lägret får barnen och ungdomarna grundläggande kunskaper i digitala verktyg för att själva kunna skapa, men också inspiration för att utforska vidare. Det finns mycket spännande att lära sig, men hur ofta befinner man sig egentligen i en miljö som uppmuntrar digitalt skapande? Vem vet, kanske uppenbarar sig det framtida drömyrket för ditt barn.

Jenny Böjeryd, 19, tidigare deltagare och numera juniorledare för flera av Hello World!s läger:

Lägret är så mycket mer än bara programmeringen. Ungdomarna träffar vänner för livet och blir säkrare i sig själva. Det är så fint att se när de återförenas med sin familj och stolt visar upp vad de skapat under veckan.

Skräddarsy ditt eget läger

Det finns många typer av läger och spännande inriktningar. För att veta vilket läger som passar finns ett par val att utgå ifrån:

  • Ort. Läger finns i både Stockholm och Göteborg.

  • Inriktning. Läger finns för alla intressen och kunskapsnivåer. Välj mellan att skapa 3D-grafik, designa och utveckla egna spel eller bygga små egna robotar utifrån egen fantasi. Det finns också chans att välja ett kombinationsspår och ägna halvdagar åt exempelvis ridning, streetdance eller teater.

  • Dagläger eller övernattningsläger. För juniorer (8-11 år) erbjuds antingen dagläger eller övernattning tillsammans med medföljande vuxen, för ungdomar (12-18 år) erbjuds både övernattnings- och dagläger.

sommarläger

Hello World! vänder sig till alla oavsett bakgrund

För Hello World! är det viktigt att alla deltagare har samma förutsättningar, därför tillhandahåller de datorer till alla som åker med. Pris för att åka på läger är baserat på hushållets inkomst. Tack vare stöd från Hello World! partners kan de ha inkomstbaserade lägeravgifter så att alla har råd att åka med. Det finns också möjlighet att åka helt gratis via stipendium som söks på Hello World!s hemsida.

Meetups för dig som vill ses på helgen

Hello World! anordnar även meetups utanför sommarlägret. På dessa träffas ungdomarna och lär sig bland annat olika programmeringsspråk. Amanda, 15, är ofta med och deltar under dessa tillställningar. På hennes senaste meetup var hon på Microsofts kontor och programmerade i programspråket Python.

Det som är så bra är att man utgår helt från sig själv och jobbar utifrån egna förutsättningar. På meetupsen lär vi oss hela tiden nya saker, som till exempel att koda i spännande programmeringsspråk, säger Amanda.

Läs mer om sommarens häftigaste läger på Hello World! här.

Senast uppdaterad: 07 maj 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-11-26

Kom i julstämning – 5 tips på julpyssel

Längtar du också efter julen och allt vad det innebär? Kom i julstämning redan nu med hjälp av lite julpyssel! kurser.se tipsar om 5 julpyssel som passar både för barn och vuxna. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-13

6 saker du aldrig ska göra när du är stressad

"Stressad på jobbet?" kan idag nästan upplevas som en retorisk fråga, är inte alla det? Enligt Statistiska Centralbyrån är stress i arbetslivet något som ökar kraftigt. Vi behöver helt enkelt all hjälp vi kan få för att ta itu med problemet! kurser.se har listat 6 saker du aldrig bör göra när du är stressad.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-11-17

Vilken idrott passar ditt barn bäst?

Idrott skapar en underbar sammanhållning där barnen får leka, spela och röra sig tillsammans. Vilken idrott passar ditt barn bäst? Vi har listat 5 populära idrotter för barn! 

Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.