07 maj 2019

Här är sommarens häftigaste läger

Vi använder teknik varje dag, inte minst våra barn. Med digitaliseringen kommer oändliga möjligheter för vår värld. Vill du ge ditt barn verktyg att vara med och skapa framtidens innovativa lösningar? Då kan ett sommarläger med Hello World! vara helt rätt.

Vad är en sommar utan glass, sol och.. personlig utveckling, kanske du tänker? Det är på somrarna vi slappnar av och laddar batterierna innan höstterminen drar igång. Men vem har sagt att det inte går att ha kul och lära sig saker på samma gång? Hello World! är en ideell förening som erbjuder läger och helgmeetups för ungdomar mellan 8-18 år. Med engagerade och kompetenta lägerledare uppmuntrar de ungdomar och sprider intresse och kunskap om naturvetenskap, teknik och konst med digitala verktyg. Pass med digitalt skapande varvas med mer klassiska komponenter av ett riktigt bra sommarläger, som lägereldar och bad och lek i solen.

Varför välja digitalt skapande till sommarlägret?

Det finns många anledningar att välja digitalt skapande till sommarens läger. Kanske är det just under den här veckan som ditt barn får utlopp för sin kreativitet och upptäcker en digital värld som den annars inte hade upptäckt. Under en vecka på lägret får barnen och ungdomarna grundläggande kunskaper i digitala verktyg för att själva kunna skapa, men också inspiration för att utforska vidare. Det finns mycket spännande att lära sig, men hur ofta befinner man sig egentligen i en miljö som uppmuntrar digitalt skapande? Vem vet, kanske uppenbarar sig det framtida drömyrket för ditt barn.

Jenny Böjeryd, 19, tidigare deltagare och numera juniorledare för flera av Hello World!s läger:

Lägret är så mycket mer än bara programmeringen. Ungdomarna träffar vänner för livet och blir säkrare i sig själva. Det är så fint att se när de återförenas med sin familj och stolt visar upp vad de skapat under veckan.

Skräddarsy ditt eget läger

Det finns många typer av läger och spännande inriktningar. För att veta vilket läger som passar finns ett par val att utgå ifrån:

  • Ort. Läger finns i både Stockholm och Göteborg.

  • Inriktning. Läger finns för alla intressen och kunskapsnivåer. Välj mellan att skapa 3D-grafik, designa och utveckla egna spel eller bygga små egna robotar utifrån egen fantasi. Det finns också chans att välja ett kombinationsspår och ägna halvdagar åt exempelvis ridning, streetdance eller teater.

  • Dagläger eller övernattningsläger. För juniorer (8-11 år) erbjuds antingen dagläger eller övernattning tillsammans med medföljande vuxen, för ungdomar (12-18 år) erbjuds både övernattnings- och dagläger.

sommarläger

Hello World! vänder sig till alla oavsett bakgrund

För Hello World! är det viktigt att alla deltagare har samma förutsättningar, därför tillhandahåller de datorer till alla som åker med. Pris för att åka på läger är baserat på hushållets inkomst. Tack vare stöd från Hello World! partners kan de ha inkomstbaserade lägeravgifter så att alla har råd att åka med. Det finns också möjlighet att åka helt gratis via stipendium som söks på Hello World!s hemsida.

Meetups för dig som vill ses på helgen

Hello World! anordnar även meetups utanför sommarlägret. På dessa träffas ungdomarna och lär sig bland annat olika programmeringsspråk. Amanda, 15, är ofta med och deltar under dessa tillställningar. På hennes senaste meetup var hon på Microsofts kontor och programmerade i programspråket Python.

Det som är så bra är att man utgår helt från sig själv och jobbar utifrån egna förutsättningar. På meetupsen lär vi oss hela tiden nya saker, som till exempel att koda i spännande programmeringsspråk, säger Amanda.

Läs mer om sommarens häftigaste läger på Hello World! här.

Senast uppdaterad: 07 maj 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-13

5 tips på roliga sommarkurser för barn

Snart är det sommarlov! Det är ett perfekt tillfälle att ägna tiden åt roliga aktiviteter. Här får du tips på de roligaste kurserna för barn i sommar. Allt från läger i sport och dans till kreativa kurser och familjeaktiviteter.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-27

Kurser att gå utomhus - vi listar våra bästa tips

Vill du gå en kurs men känner dig lite osäker på om det är rätt i dessa tider? Du vill passa på att lära dig något nytt och träffa nya människor (om än på lite avstånd) men vet inte hur? Vissa arrangörer har erbjudit kurser utomhus sedan länge medan andra har ställt om sin verksamhet i och med pandemin. I denna artikel så listar vi olika kurser som man kan utgöra utomhus. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-01

7 kurser för dig som vill jobba med händerna

Tycker du om att arbeta kreativt med händerna och vill lära dig mer inom detta område? Då är en kurs ett perfekt alternativ! I denna artikel tipsar vi om sju kurser där skaparglädjen är i fokus – och du verkligen får utlopp för din kreativitet. 

Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.