Kurser i barndans

Dansglädje för barn i alla åldrar

Barndans är ett sätt för ditt barn att utveckla sin motorik och sociala samspel i en rolig miljö. Här hittar du kurser i barndans - barnbalett, jazz eller streetdance. Filtrera och hitta en kurs som passar er!
Visar 1-20 av 351 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 351 träffar

Barndans - Låt ditt barn gå lös på dansgolvet

Här hittar du allmän information om barndans. Barndans riktar sig vanligtvis mot barn i åldern tre till nio år, föräldrar är också välkomna på kurserna. Koreografin är väldigt enkel och lekfull och det är lätt att gunga med till glada rytmer. På en barndanskurs får ditt barn chansen att träffa nya lekkamrater och ge uttryck för känslor via dansens språk. Om du vill ha mer specifik information så kan du göra en intresseanmälan under varje kurs.

Barndans i Stockholm

Barndans i Göteborg

Barndans i Malmö

Barndans på barnens vilkor

Barndans är alltid på barnens villkor och det är barnens vilja, idéer och nivå som bestämmer ”kursens” innehåll och nivå. Genom lek, rörelse, dans och glädje stimulerar gruppen varje individs vilja att utrycka sig i musiken. Barnet lär sig känna sin kropp, lär sig spela roller och utvecklar sitt mod. I gruppen är tillit och mycket viktigt och just därför anpassas innehållet helt efter individen. Det finns inga koreografier eller regler. Väldigt många barn börjar med barndans från de är tre år. På dansskolan träffar de nya vänner och många fortsätter sedan att dansa år efter år.

När barnen blir lite äldre hittar de oftast en mer nischad dans- och musikstil som de fortsätter med. Idag är till exempel streetdance, salsa och jazz mycket populära danskurser som finns i åldrarna 10 år och uppåt. 

Barnbalett

Kurser i balett för barn finns för alla åldrar, från 2 år och uppåt. Även balett är känt för att vara en ganska strikt dans så är det nästan tvärtom om när det kommer till barnbalett. Samtidigt som barnen får en bra grund för framtida dans är det stort fokus på lek och dansglädje. Desto högra upp du kommer i åldrarna desto högre nivå blir det på dansen med mer fokus på teknik. Oavsett om ditt barn i framtiden bestämmer sig för att dansa streetdance eller pardans så kommer en balettkurs i tidig ålder göra gott för barnet.

Jazz/showdans

Älskar ditt barn filmmusik och har gärna show där hemma? Då kan showdans vara helt rätt dansstil! En känslofylld dans med mycket glädje och härligt rytm soom hämtar inspiration från musik och film. Här får barnen lära sig att dans med mycket energi, god teknik och kroppskontroll.

Vanliga frågor

  • Dans är inte bara en rolig träning för små barn, utan ger också utlopp för deras kreativitet. Enligt studier är dansträning inte bara bra för den fysiska hälsan, den kan även öka barnens inlärningsförmåga och i längden ge bättre självkänsla. Barnen lär sig att uttrycka sig fritt i en miljö där de kan blomstra. Att dansa är även en social aktivitet där barnen får lära sig att umgås med andra.

  • Dans är bra för både barnens psykiska och fysiska välmående. Forskning visar att dans kan förebygga depression och ångest samtidigt som all form av konditionsträning är bra för sömnen. Dans utvecklar även hjärnan och påverkar förmågan att göra flera saker samtidigt, att lösa problem och minnet. Dans ökar även koordinationen och kroppens rörlighet.

  • Många dansskolor kan anpassa undervisningen så långt det är möjligt med fokus på barnets behov. I vissa fall kan du som förälder bli ombedd att vara med på dansklasserna tillsammans med ditt barn eller så kan ni tillsammans med dansläraren ta fram en handlingsplan för hur ditt barn ska komma in i lektionen på bästa sätt. Kontakta din dansskola för mer information.

Jämför kurser
Funkykidz
Nu kan barnen dansa hemma mellan lektionerna!

Funkykidz danslektioner är barnens upplevelse i centrum. Detta har gjort Funkykidz till landets största dansskola. Nu ger man även barnen möjlighet att dansa hemma mellan lektionerna.

Läs mer