Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar

Läxhjälp - För dig som vill ligga steget före

Vill du ligga steget före i dina studier eller behöver du extra stöd för att klara ett visst ämne? Då kan du få läxhjälp och handledning i studieteknik. Undervisningen sker oftast efter skolan på kvällar eller helger.  Du kan välja mellan att få läxhjälp hemma, i klassrum eller på annan plats i form av ett läger där studier varvas med olika aktiviteter.  Ovan hittar du kurser i studieteknik och läxhjälp. Välj den kurs som passar dina behov bäst och specificera vilket eller vilka ämnen du vill fokusera på.

Läxhjälp för alla 

Läxhjälp utanför skolan kan vara skillnaden mellan ett högre och ett lägre betyg. I skolan får vi lära oss massor av nya saker hela tiden. Ibland går det snabbt och lätt att lära sig och ibland tar det lite längre tid. Känner du eller ditt barn att ni skulle vilja arbeta mer med ett visst ämne finns det läxhjälp att ta till. Personlig läxhjälp ger eleven extra tid och hjälp med ett visst ämne utanför skolan. Läxhjälpen anpassas efter elevens personliga nivå och dina behov. I vissa skolor får eleverna inga läxor men läxhjälp kan också användas för att förstå ett ämne på en djupare nivå. Syftet med läxor är just att eleverna ska få repetera och fördjupa de kunskaper som de får i skolan. Med läxhjälp ökar elevens inlärning och med stöd från läxcoachen kan eleven ta lärandet till en ny nivå. Läxhjälp finns för alla nivåer i grundskolan och för gymnasiet.

Matematik

Matematik är ett sådant ämne i skolan som antingen älskas eller hatas av eleverna. Addition, subtraktion, multiplikation, division, ekvation, derivata, roten ur... för vissa är orden som ljuv musik och för andra låter det som rena grekiskan. Matematik är en abstrakt vetenskap för att lösa problem. Med plus och minus kan du räkna ut hur mycket du ska betala för dina varor i affären och vad du får tillbaka. Går du några steg längre kan du lösa alla möjliga matematiska problem, till exempel var och med vilken kraft du ska träffa fotbollen för att sätta den i krysset. Även om matte har många användningsområden är det inte alltid lätt att lära sig. Tvärt om är det många som kämpar med matte hela livet. Matematik i skolan behandlar flera olika sorters räkenskaper. De bygger oftast på varandra vilket gör det viktigt att eleven har tillgodogjort sig de tidigare kurserna för att kunna lära sig det nya.

Rätt studieteknik ökar din kunskap

Att du har rätt studieteknik när du studerar ökar dina kunskaper att få goda resultat. I skolan behöver du oftast lära dig ta in en stor mängd information inför ett prov eller en tenta. Det är också viktigt att du lär dig kunskaperna så att du kommer ihåg dem länge även efter provet. För att kunna ta in så mycket kunskap som behövs finns det kurser där du kan slipa på din studieteknik. Med hjälp av olika studietekniker kan du öva upp ditt minne och lära dig att planera din tid. När det gäller studieteknik fungerar alla olika men om du en gång har lärt dig en studieteknik som passar dig har du nytta av det resten av ditt liv. Du har nytta av de kunskaper du har lärt dig genom tekniken samt att du vet hur du ska hantera nya utmaningar på bästa sätt för dig. En bra studieteknik lär dig att tänka långsiktigt och undvika stress.

Jämför kurser