Läger och kollo för barn

Här skapas minnen för livet

Spendera en del av lovet med andra barn och ungdomar på kollo! Åk på ridläger, fotbollsläger, tennislägerinnebandyläger eller varför inte ett seglarläger? Ägna några dagar åt din hobby och få minnen för livet!
Visar 1-20 av 41 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 41 träffar

Häng med på läger i sommar 

Det finns massor av olika läger och sommarläger att välja mellan. Oavsett om du åker på dansläger, ridläger, fotbollsläger eller seglarläger så kommer det att ge dig minnen för livet. Oftast ingår helpension och massor av aktiviteter tillsammans med andra ungdomar och erfarna ledare. Vi har samlat lite inspiration och information för att lättare guida dig till ditt nästa läger.

Populära orter för läger och kollo

Läger och kollo i Stockholm

Läger och kollo i Borås

Läger och kollo i Helsingborg

Läger för den som gillar bollsporter

Gillar du till exempel fotboll, innebandy, handboll, tennis eller padel, så kommer du säkerligen hitta roliga läger med inriktning på din sport. Exempelvis finns det specialinriktade läger för dig som vill bli en bättre innebandymålvakt. Utöver träningar kommer du få chansen att träffa nya kompisar och skapa oförglömliga minnen. 

Dansläger

Oavsett om du vill du testa på olika dansstilar eller vill du förbättra dig i en viss stil så finns det massor utav dansläger som skulle kunna passa dig. Perfekt för dig som vill dansa på sommarlovet. Det finns flertalet stilar att testa på eller förbättra sig i som jazz, show, disco, street och hip hop.

Seglarläger och vattenlek

Vi kan inte tänka oss något bättre än att lära sig segla och leka i vattnet under sitt sommarlov, vi hoppas att du känner likadant. Det finns seglarskolor för olika åldrar och nivåer. Förutom segling så går man ofta igenom hur man gör knopar, läser sjökort och lär sig hur man ska agera om man kapsejsar med sin jolle.

Läger för dem smidiga

Sporter som gymnastik eller parkour kräver en viss flexibilitet och kropps kontroll, oavsett om du redan besitter egenskaperna eller om vill öva upp dem kan läger i någon av dessa grenar passa dig. Parkour är en sport där man ska  ta sig från plats A till plats B på snabbast, smidigast sätt. När man tränar parkour tar man sig förbi olika hinder för att utveckla sin fysiska kapacitet och i vissa fall kan psyket vara det som får träna hårdast för att klara av vissa moment. 

Vanliga frågor

  • Beroende på vad det är för läger du vill gå på finns det många olika aktiviteter att välja mellan. Väljer du till exempel ett fotbollsläger kommer ni att spela mycket fotboll, väljer du att gå på ett ridläger kommer ni rida och göra saker med hästarna och väljer du ett dansläger kommer fokus ligga på dans. Men lägret kommer säkert erbjuda andra roliga aktiviteter också.

  • Kostnaden för ett kollo eller läger kan variera mycket. Det beror till exempel på hur länge du ska vara borta och vad ni kommer göra på lägret. Det kan även skilja sig i pris om ni till exempel ska sova över eller om ni bara kommer vara på kollot under dagtid.

  • Det finns olika läger och kollon runt om i hela Sverige. Ibland kan det vara så att lägret kommer vara på en annan plats än där du bor, men då åker oftast du och de andra som ska på läger dit tillsammans med ledarna. Vissa kollon är man bara på över dagen och sedan åker man hem och sover medan på vissa läger och kollon sover man över i en eller flera nätter.

Jämför kurser
Säkrare kurs med Navigationsgruppen

Kurserna hos Navigationsgruppen har gett Felix Gyllenberg och Dilek Thulinsson ökad säkerhet och mer kunskap om båtliv. 

Läs mer