Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Jakttorn i skog

Jägarexamen - Allt du behöver veta

Är du intresserad av att ta en jägarexamen? Eller har du redan en och letar inspiration inför kommande jaktsäsong? Oavsett vad så har du hamnat rätt. Vår Jägarexamensguide är till för dig som lockas av tanken på att delta i jakt, och dig som har kommit igång på riktigt.

Att ta jägarexamen innebär att du visat att du har rätt kunskap och rätt färdigheter för att aktivt kunna delta i olika jakter. För att få göra det behöver du både få godkänt i ett teoriprov och i tre praktiska prov där du får visa att du har vad som krävs för att hantera ett vapen på ett godtagbart sätt. Att jaga innebär ett stort ansvar, både för naturen och människorna runt dig. Många väljer att gå en kurs för att tillgodogöra sig de kunskaper som krävs, samtidigt som andra väljer självstudier. Oavsett hur du vill göra så hittar du information och inspiration här. Trevlig läsning.

Hitta en kurs! 

Senast uppdaterad: 29 jun 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-06-15

Böcker för dig som vill ta jägarexamen

Har du bestämt dig för att ta jägarexamen och undrar var du ska börja? Det finns många kurser för att ta jägarexamen och de kan innefatta både teori och praktik. För dig som är redo att smygstarta studierna på egen hand kan vi tipsa om flera olika böcker. För att bli godkänd måste du klara det teoretiska provet samt 1-3 praktiska prov beroende på vilken omfattning på examen du väljer.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-15

Ta din jägarexamen på endast 3 dagar

Att ta jägarexamen behöver inte innebära en lång och tung process. Idag finns det ett flertal utbildningsföretag som erbjuder intensivkurser så att du kan ta din jägarexamen på endast tre dagar.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-06-29

Uppskjutningen – såhär går den till

Har du klarat av ditt jaktteoriprov och ska göra din uppskjutning? Grattis! En uppskjutning består av tre delar och förbereder dig inför kommande jaktsäsonger. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-06-08

Så tar du jägarexamen

Jaktsäsongen är igång och intresset av att jaga vilt fortsätter vara stort. Idag finns det nästan 300 000 registrerade jägare i Sverige. För att få jaga och ta din jägarexamen måste du klara några olika delmoment. Här går vi igenom alla steg du behöver göra för att bli jägare.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-27

Att jaga är mer än ett fritidsintresse

Jakt i Sverige är mycket populärt. Funderar du också på att lära dig jaga och ta jägarexamen? I den här guiden får du lära dig om olika djur som går att jaga i Sverige och vilka jakttider som gäller för respektive djur. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-05

Jaga med hund – den perfekta jaktkompisen

kurser.se har pratat med jaktbloggerskan Sara Läppinen om hur det är att jaga med hund och varför de är det bästa verktyget i jakten! Vi ger dig en kort guide på vilka jakthundar det finns och vad just dem föredrar att jaga. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-28

Att ansöka om vapenlicens för jakt eller målskytte 

Har du tagit jägarexamen eller blivit medlem i en skytteförening och vill nu köpa ett eget vapen? När du ansöker om vapenlicens är det viktigt att du vet vilken information som polismyndigheten kräver av dig.

Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.