Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Jägarexamen - Intensivkurs utanför Göteborg

Ulkeröds Gård
Kursinformation
Göteborg, Munkedal
4 dagar
9 995 SEK
Kommande starter
Munkedal
2020-06-04  
9 995 SEK
2020-06-25  
9 995 SEK
2020-07-02  
9 995 SEK
2020-08-20  
9 995 SEK
2020-09-10  
9 995 SEK
2020-10-08  
9 995 SEK

Kursbeskrivning

Gå en intensivkurs och ta jägarexamen - Munkedal - Göteborg

Jägarexamen intensivutbildning utanför Göteborg

Din Jägarskola på Ulkeröds Gård

På Din Jägarskola utbildar vi jägare!
Vår ambition är att alla som går en kurs hos oss på Ulkeröds Gård skall få alla kunskaper som krävs för att bli en god jägare och viltvårdare.
Vår populära Intensivkurs i Jägarexamen föl- jer denna målsättning och sker i samarbete med Svenska Jägareförbundet och Studiefrämjandet.
Under 4 dagar varvar vi teori och skytte. Den teoretiska och utbildningen genomförs i gårdens egna utbildningslokaler vid skjutbanan, vilket innebär att tiden utnyttjas maximalt för utbild- ning. Utbildningen leds av välutbildade och etablerade instruktörer.
Deltagarna indelas i mindre grupper så att alla får mycket tid med våra skjutinstruktörer.

Vår utbildning är troligen den Intensivkurs som ger dig flest utbildningstimmar, både när det gäller skytte och teori.
Jämför noga när du väljer var du skall ta din Jägarexamen.
Utöver teoretisk och praktisk utbildning så ingår Ulkeröds Slingan som är en vandring i gårdens natur, där deltagarna får se fällor, viltspår och kanske några djur i sin naturliga miljö.

Både skjut- och teoriprov utförs på Ulkeröds gårds egna godkända provbana inför Svenska Jägareförbundets examinatorer.
Intensivkurserna i Jägarexamen är kompletta kurser som också innehåller logi och måltider. På lördagskvällen äter vi en 4-rätters meny på gårdens Restaurang Ekbacken.
Du bor på Ulkeröds Gårds gårdshotell som är hus i charmig gammal stil.
Här liksom i utbildningslokalerna och på skjut- banan och har du fri tillgång till internet via fiber och WIFI.
Vi använder Svenska Jägareförbundets litteratur i kursen. Efter avslutad och godkänd kurs har du möjlighet att ansöka om vapenlicens hos polisen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som vill ta Jägarexamen på Sveriges troligen bästa utbildning och där möjligheten att klara en jägarexamen är mycket god. Samtidigt som du har kul och njuter av god mat och härlig natur.

Skjutbanan

Lerduvebanan


På Ulkeröds Gård finns Ulkeröd Wingshooting Club, en av landets mest utmanande skjutbana för lerduveskytte. Här kan vi simulera alltifrån höga fasaner och sträckande änder till ripor och löpande hare. Vi har skapat så jaktliknande situationer som det bara är möjligt.

Allt för att du ska kunna träna ditt jaktskytte och bli en säkrare skytt. Med cirka 60 lerduvekastare och ett antal olika skjutstationer är möjligheterna många och begränsningarna få.
Ulkeröd Wingshooting Club ligger inbäddad i omgivningarna intill ett berg och har ett flertal skjutplatser, egen grillplats och ett trivsamt klubbhus med plats för undervisning, konferens och avkoppling. Mellan skjutningarna dricker vi kaffe i solen eller värmer oss vid brasan.


Hit är alla välkomna, du kan komma hit enskilt för att förbättra ditt hagelskytte tillsammans med en instruktör, eller som grupp med jaktlaget för att värma upp inför den stundande jakten. Eller varför inte tillsammans med kollegerna som ett företagsevent? Behöver du extra träning inför uppskjutningen av din jägarexamen kan du naturligtvis boka tid även för det. Tillsammans med en instruktör kan du i lugn och ro hitta rätt skjutteknik.


Älgbanan


Strax norr om Ulkeröds Wingshooting Club ligger Sörbygdens Skyttecenter.

Här kan du övningsskjuta med ditt kulvapen. Hos oss kan du och ditt jaktlag boka den tid ni behöver utan att känna stressen av andra skyttar på området. Boka allt ifrån en timme till en halv dag, förmiddag eller eftermiddag. Här skjuter ni i en väldigt lugn och harmonisk miljö i vårt nybyggda klubbhus. Ni står i ett av två skjutbås inomhus och skjuter ut på vår toppmoderna älg.

Video

Kursintyg

Jägarexamen

Kostnader

Utöver kursavgiften så tillkommer kostnader för:

  • Jägarförbundets kursmaterial 745 kr
  • Provavgifterna som du betalar direkt till Naturvårdsverkets provledare, ca 1 000 kr.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen - Intensivkurs utanför Göteborg.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 8 recensioner.

Björn D.
(5)
Mycket bra kurs. Bra, kunniga, trevliga och avslappnade kursledare. Mycket bra bemötande från all personal. Mycket bra mat. Mycket bra infrastruktur (Byggnader och platser). Hela tiden fick man det där "lilla extra".
Alexander Edvardsson
(5)
Går du i tankar om att ta jägarexamen och du vill ha det så bekvämt och enkelt runt om kring dig som det bara går? Då är detta valet för dig! Allt är perfekt runt om kring själva utbildningen det gör att man helt och fullt kan koncentrera sig på varför man är där, att ta jägarexamen. Utbildningen i säg är mycket bra upplagd både dom teoretis...
Visa hela
Martin
(5)
Bör upplevas! Människor, miljö och mat som man gärna upplever igen.

Ulkeröds Gård

VÄLKOMMEN TILL DIN JÄGARSKOLA PÅ ULKERÖDS GÅRD

På Ulkeröds Gård bedriver vi många olika sorter av jaktrelaterade kurser, b.la. intensivkurser för dig som tänker ta Jägarexamen. Historiskt sätt är vi i Skandinavien ett jagande folk, något som går hela vägen tillbaka till stenåldern. Så varför ska vi...


Läs mer och visa alla kurser med Ulkeröds Gård

Kontaktuppgifter till Ulkeröds Gård

Ulkeröds Gård

Ulkeröds Gård
455 96 Hedekas

Tel: 0524-620 50
Mobil 070-233 32 05
dinjagarskola.se

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser