Visa kurser.se som: Mobil
Intensivkurs jägarexamen

Ta din jägarexamen på bara 3 dagar

Att ta jägarexamen behöver inte innebära en lång och tung process. Idag finns det ett flertal utbildningsföretag som erbjuder intensivkurser så att du kan ta din jägarexamen på endast tre dagar.

Intresset av att jaga vilt fortsätter vara stort. Idag finns det nästan 300 000 registrerade jägare i Sverige. För att få jaga och ta din jägarexamen måste du klara några olika delmoment. Skjut inte upp din dröm, gå en intensivkurs och ta din jägarexamen nu!

Vad krävs det för att ta jägarexamen?

För att ta din jägarexamen måste du genomföra och bli godkänd i två delar, teori och praktik. Den teoretiska delen består av ett prov och den praktiska av tre delprov. Det finns ett stort utbud av kurser som kan hjälpa dig på vägen mot din jägarexamen. En intensivkurs passar dig som gillar ett högt tempo men som inte har så mycket tid att lägga på en kurs. Spara tid med familjen genom att gå en kurs på endast några dagar.

Jägarexamen kurser

Hur kan ett upplägg se ut på en intensivkurs?

Dag ett

Dagen startar 09.00 med teoretiska studier fram till 19.00. Dagen avslutas med en trevlig middag tillsammans.

Dag två

Start 08.00 med teoretiska studier fram till 18.00. Därefter är det middag. Dagen avslutas med en temakväll där du som elev får svar på det mesta om vapen, kolvpassningar, kalibrar, jakthundar, pedagogisk vapen- och produktvisning. Allt för att ge dig som elev en god möjlighet att välja rätt jaktprodukter för en säker och effektiv jakt. Fokus ligger på säkerhet och funktion.

Dag tre

Sista dagen startar 08.00 med avresa till skjutbanan för praktisk träning fram till lunch. Efter lunch är det dags för det teoretiska provet och sedan det praktiska provet på skjutbanan. Vid 16.00 avslutas dagen med kaffe och utdelning av diplom.

Ta din jägarexamen på en intensivkurs

Vad händer sen?

När du är klar med din examen finns det några saker som kan vara bra att hålla koll på. Du måste ha en godkänd jägarexamen för att kunna ansöka om en vapenlicens. Det finns ingen åldersgräns för att ta din jägarexamen, men för att kunna ansöka om vapenlicensen måste du vara minst 18 år. För att din licensansökan ska bli godkänd måste du ha ett godkänt vapenskåp som någon i din närhet kan intyga att du har. För att få ditt jaktkort krävs det att du betalar den årliga viltvårdsavgiften. Jaktkortet måste du ha med dig när du är ute och jagar. Om du sen också har turen att fälla ett djur ska du betala en fällavgift till Länsstyrelsen. Om du behöver hjälp att komma igång är ett tips att gå med i en jaktorganisation, två stora organisationer i Sverige är Jägarnas Riksförbund och Svenska Jägareförbundet.

Vill du lära dig mer om jakt?

Så tar du din jägarexamen

Fyra djur som går att jaga i Sverige

Så ansöker du om vapenlicens

Senast uppdaterad: 15 maj 2020

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.