Jägarexamen - Allt du behöver veta

Är du intresserad av att ta en jägarexamen? Eller har du redan en och letar inspiration inför kommande jaktsäsong? Oavsett vad så hittar du vad du söker här. 

Jakttorn i skog

Är du intresserad av att ta en jägarexamen? Eller har du redan en och letar inspiration inför kommande jaktsäsong? Oavsett vad så har du hamnat rätt. Vår Jägarexamensguide är till för dig som lockas av tanken på att delta i jakt, och dig som har kommit igång på riktigt.


Hinner du inte läsa hela guiden nu?

Ladda ner jägarexamenguiden som pdf här


Att ta jägarexamen innebär att du visat att du har rätt kunskap och rätt färdigheter för att aktivt kunna delta i olika jakter. För att få göra det behöver du både få godkänt i ett teoriprov och i tre praktiska prov där du får visa att du har vad som krävs för att hantera ett vapen på ett godtagbart sätt. Att jaga innebär ett stort ansvar, både för naturen och människorna runt dig. Många väljer att gå en kurs för att tillgodogöra sig de kunskaper som krävs, samtidigt som andra väljer självstudier. Oavsett hur du vill göra så hittar du information och inspiration här. Trevlig läsning.

Hitta en jägarexamenskurs! 

Artiklar inom Jägarexamen - Allt du behöver veta

Visar 1-8 av 8 artiklar

Annonser