Visar 1-20 av 507 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 507 träffar
1
2
3
4
...
26

Information om musikkurser

Musik i alla dess former inkluderar kurser i olika instrument och musikproduktion. Vad det gäller instrumentkurser, som till exempel gitarr, piano eller trummor, så kan du välja att enskild undervisning eller undervisning i grupp. Kurser i musikproduktion innefattar olika musikprogram på datorn, som till exempel Cubase och Logic, och även låtskrivning. Under kategorin övrig musik finns en mängd andra kurser inom musik.

Kurser i olika instrument

Att lära sig spela instrument har alltid varit populärt. Många börjar i tidig ålder, men det är aldrig försent att börja. Det är en fördel om du är ägare av ett instrument när du går kursen för att kunna träna hemma och utvecklas på egen hand. Att gå en grundkurs i ett instrument som är helt nytt för dig är viktigt för att du ska komma igång med grunderna för att sedan kunna utvecklas på egen hand.

Gitarrkurs

Lär dig spela gitarr från grunden eller finslipa på dina befintliga gitarrkunskaper. Under en gitarrkurs lär du dig nya ackord och blir säkrare på att spela gitarr och improvisera. Välj att gå en kurs i akustiskgitarr eller elgitarr. Du hittar även kurser i elbas och singer/songwriter-kurser där du får lära dig att skriva texter och lägga till sång till ditt gitarrspel. Om du känner att gitarren är för stor och klumpig kan du alltid gå en ukulelekurs.

Pianokurs

Nu är det dags att damma av pianot som står nere i källaren och hitta tillbaka till att spela piano. En pianokurs lär dig att läsa noter från grunder och utvecklar ditt pianospel. Här hittar du allt från pianolektioner för nybörjare till mer avancerade pianokurser. Piano är ett favoritinstrument för många, både att lyssna till och att spela.

Trummor

Att trummisen ofta är i bakgrunden i ett band är sant, men det är också han eller hon som lyfter hela bandet. Att gå en trumkurs innebär att du får sätta din taktkänsla på prov och lära dig håll nya trumkombinationer. Om du aldrig har spelat trummor förut passar grundkursen dig bäst. Vart eftersom du bli säkrare på trummor kan du utöka med fortsättningskurser. Se vilka kurser som lär dig spela trummor.

Spela i band

Funderar du på att börja spela i band? Här finns det kurser som kan passa dig. 

Teaterkurser

Vill du ta steget vidare till scenen och bli bättre på att framträda med din musik? I kategorin Teater och skådespel hittar teaterkurser för alla åldrar samt kurser i improvisationsteater. För varje kurs presenteras specifik information om vad kursen innehåller, vem som är målgruppen och hur länge den pågår.

Det finns väldigt många olika typer av kurser i teater och skådespel att välja mellan. Vissa teaterkurser avslutas med att du tillsammans med gruppen sätter ihop en show, medan andra kurser inriktar sig på att du ska utveckla ditt skådespel eller bara ha kul tillsammans med andra. Teater fungerar också väldigt bra för att förhöja din självsäkerhet, lära dig tala inför en grupp människor och öka förmågan att samarbeta. 

För den som är intresserad och vill testa på så finns det också musikalteater kurser

Kurser inom musik för funktionsnedsatta

Att vara funktionsnedsatt kan innebära att man är hindrad att göra vissa saker, men många saker går också att utföra trots en funktionsnedsättning. Inom musik kan du med en funktionsnedsättning till exempel sjunga i kör, spela in i studio och lära dig nya instrument. Se alla kurser för funktionsnedsatta här.

Jämför kurser