Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Visar 1-20 av 129 träffar

Att gÄ en gitarrkurs

En gitarrkurs kan innehÄlla allt ifrÄn att lÀra sig nya gitarrackord till att fÄ erfarenhet av att spela gitarr i band. Du kan lÀsa mer om vad varje kurs innehÄller genom att klicka pÄ den eller de gitarrkurser som du tycker verkar intressanta. För varje kurs presenteras information om vad gitarrlektionerna innehÄller, startdatum, pris, antal deltagare osv. Vill du ha mer information om en specifik gitarrkurs ber vi dig skicka en intresseanmÀlan till arrangören som hÄller i kursen. Du hittar formulÀret pÄ lÀngst ner och i högerkolumnen pÄ varje kurssida.

Gitarr för nybörjare

Har du aldrig hÄllit i en gitarr förut? DÄ Àr en gitarrkursför nybörjare nÄgot för dig. Du kan sedan fortsÀtta med kurser pÄ högre nivÄ för att utveckla ditt gitarrspel. En nybörjarkurs kan Àven passa dig som spela lite gitarr tidigare men aldrig fÄtt nÄgon utbildning i gitarrackord och hur du lÀser noter.

Vad ska jag vÀlja, akustisk gitarr och elgitarr?

För att svara pĂ„ den frĂ„gan kan vi börja med att reda ut skillnaden mellan en elgitarr och en akustisk gitarr. Den största skillnaden ligger i hur det lĂ„ter, men hĂ€r spelar ocksĂ„ andra faktorer in, sĂ„som vilket instrument som det Ă€r lĂ€ttast att börja spela pĂ„ och hur mycket utrustningen kostar. Fördel med en akustisk gitarr Ă€r att den Ă€r helt oberoende av ström och Ă€r lĂ€ttare att bĂ€ra med sig. SĂ„ lĂ€nge strĂ€ngarna Ă€r hela och den sĂ„ kallade resonanslĂ„dan Ă€r intakt gĂ„r den att spela pĂ„. Det Ă€r ocksĂ„ enklare att komma över en billig akustisk gitarr Ă€n en elgitarr i samma prisklass. NĂ€r det kommer till ljudet sĂ„ behöver du nĂ„gon typ av förstĂ€rkare för att elgitarren ska höras, till skillnad frĂ„n den akustiska gitarr som utnyttjar akustiken frĂ„n den formade ”trĂ€lĂ„dan”.

Om du Àr nybörjare Àr det Àven en fördel att börja spela pÄ en akustisk gitarr. Men slutligen Àr det vilken ambition du har, och kanske Àven vilken musikstil du gillar. Om mÄlet Àr att spela i ett rockband Àr elgitarren det sjÀlvklara valet, medan en singer-songwriter skulle vÀlja en akustisk gitarr alla dagar i veckan.

Ukulele - Den lilla gitarren frÄn Portugal

Om du vill gĂ„ frĂ„n gitarr till ett mindre instrument Ă€r ukulele instrumentet för dig! GĂ„ frĂ„n gitarrens sex strĂ€ngar till ukulelens fyra. Bli YouTubes nĂ€sta Julia Nunes och anmĂ€l dig till en ukulelekurs idag! 

JÀmför kurser
”Allt som behövs för att bli tat...
Silfveråsen Studio

Eveline Karlsson gillar bodymods och vill öppna en egen tatueringsstudio i framtiden. För att komma nĂ€rmare sin dröm har hon gĂ„tt en tatueringskurs pĂ„ SilfverĂ„sen Studio och lĂ€rt sig mycket mer Ă€n hon förvĂ€ntade sig.

LĂ€s mer