Gitarrkurs i Malmö för barn och vuxna (individanpassad)

Malmö Musikskola, i Malmö
Längd
Från 8 tillfällen à 30 min
Pris
3 680 SEK
Nästa kurstillfälle
Löpande se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Från 8 tillfällen à 30 min
Pris
3 680 SEK
Nästa kurstillfälle
Löpande se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Önskar du hitta en gitarrlärare i Malmö som kan hjälpa dig ta dina första steg i gitarrspel? Eller har du tidigare spelat, men vet inte hur du ska fortsätta utveckla dina färdigheter? På Malmö Musikskola har vi mångsidiga lärare som kan undervisa i klassisk -och elgitarr.

Under dina gitarrlektioner i vår kurs kommer vi att arbeta med:

  • Notläsning: vi kommer arbeta med notläsningen.
  • Rytm: vi går igenom rytmer, vi klappar och använder kroppen för att få en förståelse och känsla av de mer komplexa rytmer. De flesta fel man begår som musiker är just rytmiska, därför är det viktigt att man också lär sig att förstå rytmiken utanför instrumentet.
  • Ackord: under gitarrlektionen in i harmonin, hur olika stycken är uppbyggda, och hur harmonin stödjer en välstrukturerad tolkning av musikverk.
  • Gehör och sång: tillsammans med gitarrläraren arbetar ni vidare med att sjunga och utveckla gehöret. Det viktiga är inte att sjunga fint, utan att kunna känna igen tonerna och matcha tonerna du spelar på instrumentet, med rösten. Då utvecklas gehöret!
  • Klang: att lära sig spela gitarr innebär att ta fördel av allt instrumentet har att ge oss. Därför arbetar vi tillsammans för att hjälpa dig att kunna upptäcka alla nyanser i gitarrklangen. Alltså inte bara svagt eller starkt, utan mörkare/klarare/tjockt/briljant osv. Detta är knutet till en bättre gitarrteknik. I slutändan teknik kan man definiera som kontrollen över rörelserna så att man alltid får gitarren att låta som man vill.
  • Teknik: utöver det klangliga är man som gitarrist också en idrottsman. Som gitarrist använder man sin kropp för att skapa musik och vissa rörelser belastar kroppen mer eller mindre. Därför lär vi oss inte bara vad man ska spela för ton, utan också hur. Vi arbetar intensivt under kursen för att du ska förstå hur klang och teknik går hand i hand. Alla kan producera ”rätt” klang en gång, men att kunna göra det varje gång är något man måste bemästra.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande

  • Kurs
  • Malmö
  • Svenska

Varför välja Malmö Musikskola?

Påbörja kursen omgående

Erbjuder delbetalning

Kursledare med branschexpertis

Målgrupp

Barn (från 5) och vuxna. Inga förkunskaper krävs. Alla våra kurser är individuella, en och en med läraren, och därför anpassas till just din nivå och dina mål.

Kostnader

Helår: 40 tillfällen à 30/45/60 min, med möjlighet att ta igen upp till 6 lektioner (reservlektioner/flex). Från 1333kr/månad (12 månaders bindningstid, 30 min)

Höst- eller vårterminen: 17 tillfällen à 30/45/60 min, med möjlighet att ta igen 1 lektion. Från 7140kr (30 min).

Sommarkurs: 6 tillfällen à 30/45/60 min. Från 2760kr.

Möjlighet finns till kortare provkurs om 8 tillfällen à 30/45/60 min (från 3680kr). Dessa har löpande start under terminens gång, kontakta oss för mer information. Våra helår och helterminskurser har rabatterade priser.

Höstterminen 2023 startar vecka 34, Vårterminen 2024 startar vecka 3. Sommarkurserna förläggs mellan juni och augusti i samråd med skolan.

Kursledare

Christoffer Cederstrand studerar elgitarr på ämneslärarutbildningen med inriktning pop/rock på Musikhögskolan i Malmö. Vid sidan av studierna spelar han i de båda Göteborgsbaserade banden Sacred och Katana som han spelat och turnerat med i Sverige och Europa.

Han har medverkat i projekt tillsammans med artister som Svante Thuresson, Georg Riedel, Rigmor Gustafsson, Sofia Kjellgren, Samuel Ljungblahd, Roger Pontare och Viktoria Tolstoy.

Christoffer är en genrebred musiker och pedagog som både spelar och undervisar i flera genrer så som pop, rock, jazz, blues m. fl. Han har erfarenhet av undervisning av både barn och vuxna och anpassar undervisningen efter individen. Som lärare tar han till vara på elevens önskemål och lägger upp undervisningen så att dessa kan uppfyllas.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Gitarrkurs i Malmö för barn och vuxna (individanpassad) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malmö Musikskola
Jörgen Kocksgatan 65A
21120 Malmö

Malmö Musikskola

Malmö Musikskola erbjuder musikundervisning för barn från 4 års ålder och vuxna. Vi har kurser i piano, sång, violin, cello, gitarr, elbas och saxofon till såväl nybörjare som erfarna på plats hos oss i Malmö. Vi erbjuder även lärarledda onlinekurser...

Läs mer och visa alla kurser med Malmö Musikskola

Highlights