Visa kurser.se som: Mobil
Visar 1-9 av 9 träffar
 

Ukulelekurs - lätt och glädjefyllt

Om du går från att spela gitarr till att plinka på ukulele kommer du att bli överraskad hur mycket lättare det är. Ukulelen är mindre i sin storlek och strängarna är färre, vilket gör att akorden blir lättare att sätta. Instrumentet passar perfekt för dig som har små händer. Även om du spelar i moll kommer ukulelens ton fortfarande vara glädjefylld. 

Lär dig spela ukulele

Den latinamerikanska ukulelens spridning

Ukulelen kommer från Portugal och blev väldigt populär på Hawaiis öar på 1800-talet. Idag är det svårt att ens föreställa sig hur Hawaii skulle se ut utan dessa små fyrsträngade minigitarren. På 1920-talet kom ukulelen till Europa och USA för att influera musiken. 

Varför spela ukulele?

Ukulele är ett härligt instrument som är lätt att bära med sig om du vill spela en slinga i väntan på tåget eller imponera ett och ett annat party. Ukulele är även ett instrument som passar att spela i grupp. Få med dina vänner och starta en ukulelegrupp! Ukulelen är ett relativt tyst instrument vilket gör att ljudet blir kraftigare om ni är fler som spelar tillsammans. Banjon är en variant av ukulelen.  

Jämför kurser