Kurser för funktionsnedsatta

Kurser anpassade efter dina behov

Här hittar du kurser som är anpassade för olika funktionsnedsättningar. Välj bland kurser inom dans, teater, matlagning, musik och mycket mer. Vad vill du lära dig på din fritid?
Visar 1-20 av 42 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 42 träffar
1
2
3

Kurser för dig med funktionsnedsättning 

Att ha en funktionsnedsättning innebär inte att man inte kan ta del av olika aktiviteter och intressen. Tvärtom, idag finns det många olika kurser och aktiviteter som är anpassade för personer med olika funktionsnedsättningar. Det finns något för alla, välj bland danskurser, teaterkurser och musikkurser. Under en kurs som är anpassad för dig med funktionsnedsättning kommer du ges möjlighet att träffa andra personer med funktionsnedsättning och tillsammans lära er nya saker och hitta intressen. 

Danskurser 

Danskurser är en populär aktivitet för personer med funktionsnedsättningar. Dans är ett utmärkt tillfälle att utveckla konditionen, koordination och balans. Det kan också bidra till social interaktion och självförtroende. Det finns danskurser för personer med olika typer av funktionsnedsättningar exempelvis rullstolsdans och dans för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. 

Teaterkurser 

Teaterkurser är en annan typ av aktivitet som kan vara särskilt givande för dig med funktionsnedsättningar. Teater kan hjälpa till att utveckla kommunikationsförmåga, självuttryck och självkänsla. Det finns teaterkurser för personer med olika funktionsnedsättningar, som autism, Downssyndrom och synskador. 

Musikkurser 

En musikkurs är också en populär aktivitet. Musik kan bidra till avkoppling och glädje, och kan också hjälpa till att utveckla motoriska färdigheter och kreativitet. Det finns musikkurser för personer med funktionsnedsättningar, som hörselnedsättning, blindhet eller intellektuell funktionsnedsättning. 

Fler kurser för dig med funktionsnedsättning 

Utöver danskurser, teaterkurser och musikkurser, finns även många kurser och aktiviteter som fokuserar på färg och form. Dessa kurser är givande för dig som har någon form av funktionsnedsättning eftersom de kan bidra till utvecklingen av finmotoriska färdigheter, koncentration och självuttryck. 

Färgkurser kan hjälpa till att utveckla sinnet för färg och form, samt konstnärlig känsla. Formkurser fokuserar på att lära sig skapa olika former och skulpturer som kan bidra till utvecklingen av finmotorik och rumsuppfattning. Målningskurser ger dig möjlighet att uttrycka dig kreativt och lära dig olika tekniker för att till exempel måla en tavla eller skapa andra konstverk. 

Det finns många olika kurser inom färg och form som är anpassade för dig med funktionsnedsättning. Vissa kurser fokuserar på att använda olika material såsom lera eller papper-maché för att skapa skulpturer, medan andra fokuserar på måleri med pensel eller fingertopparna.  

Att delta i kurser inom färg, form och målning kan vara en rolig och givande aktivitet för alla, oavsett om man har någon funktionsnedsättning. Det kan bidra till utvecklingen av konstnärlig känsla, ökat självförtroende och ett tydligare självuttryck, samt ha positiva effekter på koncentrationsförmågan.

Jämför kurser