Man som spelar piano
24 aug 2023

Topp 10 inom musik

Vill du lära dig sjunga, spela piano eller kanske ställa dig i DJ-båset? Om du vill hitta din musikalitet ska du spana in våra 10 mest populära musikkurser just nu.

Den här listan innehåller allt från sång för barn och ungdomar till låtskrivarkurser för aspirerande hit-makers. Vad kurserna har gemensamt är att de är extra populära bland våra besökare på kurser.se. 

Här ser du de tio kurser inom musik som toppar vår lista just nu. Du får också en snabb överblick över var kursen ges, hur lång den är, vad den kostar och vad tidigare kursdeltagare gett kursen i betyg från ett till fem stjärnor. Självklart kan du gå vidare och läsa mer om varje kurs, beställa information eller boka den direkt här på kurser.se. 

1

Pianolektioner | 60 minuter

MusikMentorn

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 8–17 tillfällen

💰   Kostnad: 499 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 9 recensioner)


Lär dig spela piano hemma!

Om du drömmer om att lära dig spela piano behöver du inte åka långt. Faktum är att du inte behöver åka någonstans alls – i den här kursen får du en egen musikmentor som kommer till dig! Du får 60 minuters privatundervisning hemma under 8 till 17 tillfällen. 

Utifrån din egen nivå och musiksmak lär du dig notläsning, gehör, teknik och utvecklar din repertoar. Kursen passar för alla åldrar och nivåer – det enda du behöver är ett intresse för musik! 

Läs mer om kursen här


2

DJ Utbildning (2 dagar)

AP Academy

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 4 900–6 125 SEK

💬   Snittbetyg: –


Lär dig av Sveriges främsta DJ:s

Att DJ:a är ett hantverk. På den här kursen lär du dig bland annat beatmatching, live mashups, looping, mixtapes och promotion och marknadsföring. Instruktörerna är inga mindre än några av landets bästa DJ:s. Efter de två kursdagarna kommer du ha tagit såväl tekniken och timingen som showmanskapet till nästa nivå. 

Du kan ta kursen på olika nivåer, därför passar den både dig som DJ:at förut och dig som är intresserad av att lära dig från grunden. Inga förkunskaper eller egen utrustning krävs.  

Läs mer om kursen här


3

Piano

Kulturskolan Stockholm

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: Cirka 12 lektioner per termin

💰   Kostnad: 300–750 SEK

💬   Snittbetyg: –


Bemästra piano på din egen nivå

Piano och keyboard är mångfacetterade instrument som kan spelas inom alla möjliga kombinationer och genrer. Den här kursen riktar sig till barn och ungdomar mellan 6 och 22 år. Du kan börja med grunderna och sedan gå vidare till mer avancerade nivåer. I kursen ingår bland annat notläsning ackordanalys och gehör. Det enda du behöver är ett instrument – kunskaperna får du i den här kursen!

Läs mer om kursen här


4

Grundkurs piano online – för nybörjare

Musik i Torn

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 10 veckor

💰   Kostnad: 800–1 000 SEK

💬   Snittbetyg: 4,7 (baseras på 6 recensioner)


Börja från grunden och spela dig upp

För att bli duktig på ett instrument är det alltid bra att få en ordentlig grund att stå på. Den här pianokursen är perfekt för nybörjaren då du får lära dig pianots grundregler och successivt öva upp dina färdigheter. 

Du lär dig bland annat hur du ska sitta vid pianot och hålla armar och händer på ett ergonomiskt sätt, samt teknik för att spela med två händer.   

Läs mer om kursen här


5

Sång

Kulturskolan Stockholm

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: Terminskurser (cirka 12 tillfällen per termin) och kortare kurser

💰   Kostnad: 300 SEK

💬   Snittbetyg: –


Sångkurs för barn och ungdomar

Lär dig övningsrutiner, notläsning, och öva upp ditt gehör i den här sångkursen för barn och ungdomar mellan 6 och 22 år. Du kan börja på avancerad nivå eller grundnivå beroende på om du är nybörjare eller mer van sångare eller sångerska och redo att satsa vidare.  

Du kan själv önska musikstilar och låtar du vill lära dig. Lär känna din röst och gör dig redo att ta ton!

Läs mer om kursen här


6

Musikproduktion

Folkuniversitetet Stockholm

📍    Plats:  Stockholm

⏱️   Längd: –

💰   Kostnad: –

💬   Snittbetyg: –


Få koll på grunderna i musikproduktion

Drömmer du om att bli nästa Max Martin, eller vill du kunna skapa musik för din egen skull? Oavsett vilket som är ditt mål är starten densamma: börja med grunderna! I den här kursen får du lära dig hantverket bakom hitsen: musikproduktionen. Lär dig producera och spela in musik med audi och midi – inga förkunskaper krävs.

Läs mer om kursen här


7

Pianolektion Nybörjare

Vocal Devotion

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 8 tillfällen

💰   Kostnad: 450 SEK

💬   Snittbetyg: –


Lär dig kompa din favoritmusik på piano

Den här kursen är perfekt för dig som vill lära dig att kompa din egen eller någon annans sång på piano. Det finns möjlighet att anpassa nivån till dig som redan har förkunskaper eller dig som aldrig spelat piano innan.  

På kursen går du igenom bland annat ackord, melodispel, notläsning och rytmiska komp. Du kan också ge önskemål på stilar och låtar du vill lära dig. 

Läs mer om kursen här


8

Fiol

Kulturskolan Stockholm

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: Cirka 12 tillfällen per termin

💰   Kostnad: 300 SEK

💬   Snittbetyg: –


Fiol på din nivå – för barn och ungdomar

Utveckla din musikalitet och kreativitet med en kurs i fiol! Den här kursen riktar sig till dig mellan 6 och 22 år, oavsett om du är nybörjare eller kan spela på en mer avancerad nivå.  

Med hjälp av erfarna lärare tar du lektioner i grupper om minst två elever. Om du vill kan du också vara med i en ensemble eller orkester och spela tillsammans med andra barn och ungdomar. Möjlighet att hyra instrument på plats finns. 

Läs mer om kursen här


9

LÅTSKRIVARKURS – Skriv din sång med framgång!

Human Potential

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 20 timmar

💰   Kostnad: 2 100 SEK

💬   Snittbetyg: –


Uppfyll låtskrivardrömmen

Drömmer du om att kunna titulera dig som songwriter? I den här låtskrivarkursen får du testa på olika strategier för att framföra tankar och känslor med musik och sång.  

Under kursens gång får du bland annat bekanta dig med olika berättarstilar, flowwriting, personligt uttryck, rim och poesi. Du får också lära dig hur låtar byggs upp med refräng, vers, riff, brygga, stick och solo. Kursen ges online och du tar dig igenom de olika momenten i din egen takt.  

Läs mer om kursen här


10

Sångkurs – Gratis prova på

Peter Wickström

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 30 min

💰   Kostnad: –

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 10 recensioner)


Ta din sång till nästa nivå med en röstcoach

Alla kan sjunga, men för att få just din röst att låta så bra som möjligt krävs teknik. Under den här sångkursen får du med hjälp av en röstcoach upptäcka din bästa röst. 

Lär dig att ta kontroll över rösten, jobba mindre och få ut mer och bättre ljud. Övning ger färdighet, och här får du nycklarna för att öva upp din sångröst till nya nivåer. 

Läs mer om kursen här


Listan innehåller publicerade kurser på kurser.se inom kategorin musik och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2022-05-01 till 2023-04-30. Observera att kursinformationen kan ändras hos respektive kursarrangör över tid.

Letar du efter andra musikkurser?

Du kan söka fritt och hitta över 600 kurser inom musik på kurser.se. Filtrera utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök efter kurser

Senast uppdaterad: 24 aug 2023
Denice Karlsson
Digital Content Manager

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-13

Att lära sig spela piano

Är du som jag och tycker att de vackraste melodierna föds ur ett piano? Tycker du det verkar svårt och är du rädd för att göra instrumentet en otjänst om du själv skulle börja spela piano? Var inte det. Alla kan lära sig spela piano.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-07-11

Därför kan en kurs stärka förhållandet - 5 tips på kurser för par

Pirrar det fortfarande på precis samma sätt nu som i början när du och din partner blev tillsammans? Inte? Här är tipsen på 5 kurser som kan stärka er relation och blåsa in ny romantik i förhållandet igen.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-09-19

Munharmonikans magi – 5 anledningar till att spela munspel

Munspel, även känt som munharmonika, är perfekt för dig som vill lära dig spela ett nytt instrument. I den här artikeln ger vi dig fem anledningar till att lära dig spela munspel. 

Läs mer
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️