Topp 10 musikkurser

Vill du utvecklas inom sång, piano eller varför inte som DJ? Vi har samlat de 10 mest populära kurserna inom musik på kurser.se. 

En ung tjej med mörkt hår spelar piano

Musik av olika slag är viktig för oss människor, både psykiskt och fysiskt. Vi har nog alla lyssnat på en låt vi tycker om och genast blivit lite gladare, lugnare och mer harmonisk. Tycker du om att sjunga och vill få hjälp att hitta din bästa röst? Drömmer du om att kunna spela piano eller dj:a inför en stor publik? Här har vi listat de 10 mest populära musikkurserna 2024 på kurser.se. Följ länkarna för att läsa mer om kurserna hos respektive arrangör och kom ett steg närmare att göra musiken till en ännu större del av ditt liv! 

1

Sångkurs – gratis prova på

Peter Wickström

📍    Plats: Distans, Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala

⏱️   Längd: 30 minuter

💰   Kostnad: 0

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 34 recensioner)

Hitta din bästa röst

Är du nybörjare inom sång och vill få hjälp att hitta din bästa röst? Här får du ett gratis prova på-tillfälle där du får öva på att hitta enkelheten i din röst. Du får även verktygen som gör att du kan jobba mindre när du sjunger samtidigt som du får ut mer ljud som låter bättre. Kursledaren Peter Wickström har arbetat med kända personer som Andreas Carlsson, Brett Manning och John Scott. 

Läs mer här


2

Piano för barn 5–10 år

KulturValvet

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: Terminsvis

💰   Kostnad: 1 995–2795 SEK

💬   Snittbetyg: –

Lär dig spela piano på ett roligt sätt

Kursen vänder sig till barn som på ett enkelt och roligt sätt vill lära sig att spela piano. Här kan du välja mellan enskild undervisning och undervisning i mindre grupp. Målet med kursen är att barnen ska lära sig grundläggande pianoteknik, noter och att spela enklare låtar inom olika musikstilar. Kursen är uppdelad i två åldersgrupper, barn i åldrarna 5–7 år och 8–10 år. 

Läs mer här


3

Gratis prova på session för nybörjare inom sång

Peter Wickström

📍    Plats: Distans, Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala

⏱️   Längd: 30 minuter

💰   Kostnad: 0 SEK

💬   Snittbetyg: –

Så blir du en bra sångare

Kursen riktar sig till dig som är ny inom sång och som vill utveckla ditt sätt att sjunga. Här får du ett gratis prova på-tillfälle tillsammans med en erfaren kursledare. Under kurstillfället får du lära dig de bästa metoderna för att utvecklas snabbt, lära dig sjunga dina favoritlåtar bra och öva på din självsäkerhet så att du kan sjunga inför andra. 

Läs mer här


4

Pianolektioner 60 minuter

MusikMentorn

📍    Plats: Stockholm, Malmö och Göteborg

⏱️   Längd: 1–17 tillfällen

💰   Kostnad: 529 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 9 recensioner)

Skräddarsydda lektionstillfällen

Kursen vänder sig till alla med ett musikintresse, oavsett ålder och tidigare kunskaper. Kursledare är musiklärare som kommer direkt från musikhögskolan. Målet med lektionerna är att du ska ha roligt medan du lär dig spela piano, samtidigt som kursen ska vara lärorik för dig. För att du ska få ut det mesta av dina kurstillfällen skräddarsys därför lektionerna utifrån dina behov och musikdrömmar.  

Pianolektionerna är oftast på vardagar och pågår i 60 minuter. Yngre barn får en paus under lektionen med möjlighet till att leka av sig. Kursen är en hel termin.

Läs mer här


5

DJ-utbildning (2 dagar)

AP Academy

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 4 900–6 125 SEK

💬   Snittbetyg: –

Lär dig av Sveriges bästa DJ:s

Här får du lära dig tekniken, timingen och showmanskapet av några av Sveriges bästa DJ:s. Under kursen får du lära dig allt från grunden, främst på att träna ditt öra och dina kunskaper med mixerbordet och CD-spelarna. Du får lära dig att lägga på effekter manuellt så att du på ett självsäkert sätt kan leverera live även om tekniken havererar. 

Läs mer här


6

Pianolektioner för barn, ungdomar och vuxna

Ivra kurser

📍    Plats: Göteborg

⏱️   Längd: Terminsvis

💰   Kostnad: –

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 2 recensioner)

Pianokurser i små grupper

Kursen vänder sig till barn, ungdomar och vuxna som vill lära sig spela piano. Kursen passar både dig som vill lära dig spela klassiska stycken och dig som vill kompa eller spela rock. Du kan välja mellan att få privat undervisning eller delta i mindre grupp. Undervisningen anpassas efter deltagarnas nivå och intressen. 

Läs mer här


7

Barnkör – Popkids

Vocal Devotion

📍    Plats: Stockholm, Värmdö 

⏱️   Längd: En termin

💰   Kostnad: 1 000–1 600 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 28 recensioner)

En modern popkör för barn

En kurs för alla sång- och dansintresserade barn i åldrarna 5–6 år, 6–8 år och 9–13 år. Inga förkunskaper krävs och här får barnen öva på att uttrycka sig utan stora prestationskrav. Under tio tillfällen får barnen lära sig att sjunga och dansa, samtidigt som det finns utrymme för lek och bus.

Läs mer här


8

Sånglektioner

Sångpedagog Maria Kellström

📍    Plats: Malmö

⏱️   Längd: Enligt överenskommelse

💰   Kostnad: 795 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 30 recensioner)

Privata sånglektioner i Malmö

Privata sånglektioner för dig som älskar att sjunga – oavsett genre och nivå. Under kursen får du möjlighet att utveckla din röst och ditt uttryck. Du får bland annat lära dig mer om röstvård, mikrofonteknik och interpretation. Varje lektion spelas in så att du får ut så mycket som möjligt av undervisningen.

Läs mer här


9

Sånglektion – individuell undervisning

Kulturstationen

📍    Plats: Göteborg

⏱️   Längd: Fyra lektioner per månad

💰   Kostnad: 2 600 SEK

💬   Snittbetyg: –

Privatlektioner i moderna sångstilar och opera

Här får du öva på din andningsteknik och lära dig mer om tonbildning och mixteknik anpassad för opera och moderna sångstilar som pop, jazz och soul. Du får jobba med en bred repertoar av olika låtar och röstövningar. Vill du jobba med eget material kan du lägga upp en plan med din lärare. 

Läs mer här


10

Sång 60 minuter

MusikMentorn

📍    Plats: Stockholm, Malmö och Göteborg

⏱️   Längd: 1–17 tillfällen

💰   Kostnad: 529 SEK

💬   Snittbetyg: –

Lärare direkt från musikhögskolan

Sångkurs som riktar sig till både barn och vuxna, nybörjare som erfaren. Målet med kursen är att du ska ha roligt, samtidigt som du känner att du lär dig. Lektionerna kan skräddarsys efter dina behov och musikdrömmar. Sånglektionerna är ofta 60 minuter långa. Yngre barn får en paus då och då för att kunna leka och busa av sig. För ungdomar och vuxna finns det möjlighet att genomföra olika moment under en och samma lektion, till exempel notläsning, gehör och sångteknik. 

Läs mer här


Letar du efter andra musikkurser?

Du kan söka fritt och hitta närmare 500 kurser inom musik på kurser.se. Filtrera utbildningar utifrån form, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök efter musikkurser


Listan innehåller publicerade kurser på kurser.se inom kategorin musik och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2023-05-01 till 2024-04-30. Observera att kursinformationen kan ändras hos respektive kursarrangör över tid.   

Josephine Lindgren

Josephine Lindgren

Digital Project Manager (Visa mer)
Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på kurser.se. Hon älskar att det alltid går att lära sig något nytt och att nästa kurs bara är ett klick bort. Josephine har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning journalistik från Luleå tekniska universitet. Hon tycker om att skriva och att leda olika projekt. På fritiden hittar du henne antingen på gymmet eller i köket där hon gärna testar nya recept. Senaste kursen hon gick var en klättringskurs för att ta grönt kort. Näst på tur är antingen en kurs i spanska eller i kreativt skrivande. (Mindre)

Om

Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på kurser.se. Hon älskar att det alltid går att lära sig något nytt och att nästa kurs bara är ett klick bort. Josephine har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning journalistik från Luleå tekniska universitet. Hon tycker om att skriva och att leda olika projekt. På fritiden hittar du henne antingen på gymmet eller i köket där hon gärna testar nya recept. Senaste kursen hon gick var en klättringskurs för att ta grönt kort. Näst på tur är antingen en kurs i spanska eller i kreativt skrivande.

Annonser