Visa kurser.se som: Mobil

Så blir du en influencer

Hur jobbar du med sociala kanaler? Vare sig du vill influera dina följare som företag eller privatperson finns det vissa saker som är extra bra att tänka på. kurser.se har undersökt detta och sammanställt 6 tips att använda på Instagram – den främsta kanalen för influencers. Sätt igång och influera!

Så blir du influencer – steg för steg

  1. Satsa på kvalitet
  2. Analysera dina konkurrenter
  3. Undersök hashtags
  4. Sätt ihop en publiceringsplan
  5. Släpp din stolthet och mingla
  6. Mät och förbättra

1. Satsa på kvalitet

Användare på sociala medier skriker efter kvalitet och relevans. Ingen följer konton med innehåll som de inte bryr sig om. Se till att ditt flöde ser tilltalande ut och att det finns någon slags röd tråd genom bilder och text. Försök hitta en kombination mellan vad du vill visa och vad dina följare vill se för bästa resultat.

2. Analysera dina konkurrenter

Kolla in liknande konton, sådana du önskar likna eller de som dina följare följer. Vad använder de sig av för hashtags? Kolla på deras bilder och flöden, men även deras följare. Finns det något du kan använda dig av? Du ska självklart inte stjäla innehållet rakt av, men det är helt okej att köra på samma strategi.

3. Undersök hashtags

Genom att göra en hashtag research kan du ta reda på vilka taggar som passar bäst för ditt innehåll. Detta kan göras gratis via många olika verktyg online, ett exempel är: WEBSTAGRAM. Det viktiga är att ta reda på taggarnas storleksordning och ifall det finns en chans för dig att toppa i det önskade hashtag-flödet. Ju mer populärt ditt konto är, desto mer populära hashtags kan du använda dig av. Om du klickar dig in på en hashtag på Instagram kan du se att bilderna rankas efter popularitet. Därför är det viktigt att ha koll på vilka sorters hashtags du använder dig av, för att ranka högt och nå så många som möjligt.

Kom också ihåg att ledordet här är relevans. Du vill att de som kollar upp hashtagen ska känna att de hamnat rätt när de ser dina bilder.

Nu när du har koll på vilka taggar du ska använda dig av är det bara att skriva ihop en passande bildtext och tagga i en separat kommentar, för bästa nytta.

4. Sätt ihop en publiceringsplan

Det är viktigt att ha en plan och en strategi för dina sociala medier. Det är något som kommer ändras allteftersom, men det kan vara bra att till en början sätta mål. Ett första mål kan till exempel vara att du ska publicera ett inlägg per dag.

5. Släpp din stolthet och mingla

Börja följa andra! Ett tips är att gå in och följa dina konkurrenters följare, då de antagligen redan tillhör rätt målgrupp. Våga kommentera och gilla bilder så du kan samla på dig fler följare! I takt med att din följarskara växer får du heller inte glömma att vara aktiv och kommunicera med dem. Svara på kommentarer och ge tillbaka i den mån du kan. Annars är det lätt att tappa dem lika snabbt som du fick dem.

6. Mätning och förbättring

Under tidens gång bör du mäta dina resultat, vilket Instagram och de flesta andra sociala kanaler tillåter dig att göra. Detta är otroligt värdefullt för att du ska kunna lära känna dina följare och därefter kunna kommunicera med dem på bästa sätt. Titta på demografi som var de kommer ifrån och vilken åldersgrupp de tillhör. Vilka dagar i veckan och vilka tider är de som mest aktiva? Finns det något inlägg som de reagerat extra mycket på och kan du göra något i samma spår? Att ständigt analysera, testa nytt och förbättra gör dig ännu mer relevant och pålitlig för dina följare.

Dessa tips fokuserar som tidigare nämnt främst på Instagram, men faktum är att du kan applicera dem i många olika digitala kanaler och även där se bra resultat!

Vill du lära dig mer om sociala medier? Hitta en kurs här!

Senast uppdaterad: 16 maj 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-05-27

Ge ut din bok – Guide till självpublicering

En guide för dig som vill skriva och lansera en bok genom självpublicering. 
Här hittar du information och tips för dig som vill ge ut din egen bok.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-31

Därför ska du gå en sommarkurs!

Vill du att din sommar ska vara full av utmaningar och nya kunskaper? Då borde du gå en sommarkurs som låter dig att ta vara på sommarmånaderna på bästa möjliga sätt. Så att du kan fortsätta utvecklas i det som du tycker om att göra. Här har vi samlat en mängd anledningar till varför du ska gå en sommarkurs och utmana dig i sommar!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-26

5 spännande kurser för dig som är senior

Det är aldrig för sent att göra något meningsfullt. För dig som nått den gyllene åldern och vill få ut mer av dina aktiviteter kan dessa kurser inspirera dig att prova något nytt. Vill du stärka dina muskler och minska stelhet i leder? Senioryoga kan vara svaret. Tycker du om att arbeta med händerna kanske en snickarkurs sätter guldkant på din tillvaro.

Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.