Sensus studieförbund – mötesplats för kultur och bildning

Sensus studieförbund arbetar med folkbildning och verksamheten fokuserar på relationer, livsfrågor, rättighetsfrågor och hållbarhetsfrågor. 

Två tjejer som skrattar tillsammans

Sensus studieförbund är framväxt ur tre olika studieförbund: KFUK-KFUM studieförbund från 1929, Sveriges Kyrkliga Studieförbund som grundades 1930 av Svenska kyrkan och Tjänstemännens Bildningsverksamhet, TBV, som grundades 1935 av tjänstemannarörelsen.

Topp 25 – populära kurser 

Vad är Sensus studieförbund? 💡

Sensus är ett av Sveriges tio studieförbund. Tillsammans med förbundets medlemsorganisationer, samverkansparter och deltagare skapar Sensus mötesplatser för kultur och bildning runt om i landet. Förbundet tror på alla människors lust att lära sig något nytt och att det är i möten med andra som vi människor utvecklas – ”möten förändrar människor och människor förändrar världen”.  

Sensus som organisation utgår från en kristen värdegrund och demokratiska värderingar. Verksamheten är partipolitiskt obundet.  

Vad har studieförbundet för uppdrag? 🤝

Sensus tror på människans ansvar och kraft att påverka sin livsmiljö. Verksamhetsidén går ut på att Sensus ska möjliggöra utveckling och lärande i möten med andra människor och genom kulturupplevelser. Sensus verkar för aktivt engagemang i samhället och i medlemsorganisationerna.  

Sensus samarbetar med många olika föreningar, organisationer och verksamheter. Tillsammans skapar de mötesplatser och anordnar studiecirklar, kurser, utbildningar och kulturarrangemang. Exempel på samarbetspartners är Amningshjälpen, Svenska Kyrkans Unga och Svenska Lottakåren.  

Vilka kurser har studieförbundet? 📔

Sensus studieförbund erbjuder kurser inom flera olika ämnesområden, bland annat kultur och skapande, rättigheter och hållbarhet, data och IT, ekonomi, friskvård och hälsa, språk, hem och trädgård, friluftsliv och mat och dryck. Du kan även läsa olika diplomutbildningar, exempelvis till lönespecialist, HR-koordinator, kommunikatör och redovisningsekonom. 

Källa: sensus.se

Josephine Lindgren

Josephine Lindgren

Digital Project Manager (Visa mer)
Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på kurser.se. Hon älskar att det alltid går att lära sig något nytt och att nästa kurs bara är ett klick bort. Josephine har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning journalistik från Luleå tekniska universitet. Hon tycker om att skriva och att leda olika projekt. På fritiden hittar du henne antingen på gymmet eller i köket där hon gärna testar nya recept. Senaste kursen hon gick var en klättringskurs för att ta grönt kort. Näst på tur är antingen en kurs i spanska eller i kreativt skrivande. (Mindre)

Om

Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på kurser.se. Hon älskar att det alltid går att lära sig något nytt och att nästa kurs bara är ett klick bort. Josephine har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning journalistik från Luleå tekniska universitet. Hon tycker om att skriva och att leda olika projekt. På fritiden hittar du henne antingen på gymmet eller i köket där hon gärna testar nya recept. Senaste kursen hon gick var en klättringskurs för att ta grönt kort. Näst på tur är antingen en kurs i spanska eller i kreativt skrivande.

Annonser