Visar 1-20 av 38 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 38 träffar
1
2

Mer om sociala medier

Här nedan presenteras kort information om några av de vanligaste verktygen inom sociala medier. Om du vill ha mer information om en specifik kurs ber vi dig kontakta respektive kursarrangör genom att skicka intresseanmälan som du hittar längst ned på varje kurssida.

Kurser i sociala medier i Stockholm

Kurser i sociala medier i Helsingborg

Kurser i sociala medier i Lund

Kurser i sociala medier i Göteborg

Facebook

Facebook är världens största sociala nätverk och grundades 2004 av en student på Harvard. På Facebook kan du skapa din egen profilsida och kommunicera med dina vänner på olika sätt. Det har blivit allt vanligare att Facebook används i marknadsföringssyfta, både bland mindre och större företag. Det kan du bland annat göra genom att skapa en så kallad Fan Page som bygga upp ett nätverk med facebookanvändare som gillar din verksamhet. Se alla Facebook kurser

Instagram

Instagram är ett socialt nätverk som släpptes 2010 som ett socialt nätverk för fotodelning. På Instagram kan du bygga och skapa din egen profilsida där du kan lägga upp och dela bilder på allt från din vardag till att du arbetar som influencer och delar bilder som ett yrke. Instagram är efter Facebook den största sociala plattformen just nu.

Snapchat

Snapchat är ett socialt nätverk som släpptes 2011 där du kan skicka bilder och videos med tillhörande text till familj och vänner som personen endast kan kolla på under en kort period innan bilderna försvinner från er chatt. Du kan även lägga upp bilder på en så kallad story där din bild syns i 24 timmar innan den försvinner och ingen kan se bilden igen.

Twitter

Twitter är en spin-off av den vanliga bloggen och begränsar texten till 140 tecken per inlägg. Detta kallas för mikroblogg och möjliggör snabbare uppdatering och ett mer direkt nyhetsflöde. Liksom Facebook kan du här bygga upp ett nätverk med anhängare som hela tiden blir uppdaterade om vad du gör eller vad du har att säga. I valet 2010 använde flera svenska politiker Twitter för att kommunicera med sina sympatisörer.       

Blogg

Till en början var bloggen det moderna verktyget för att skriva dagbok.  Men idag är bloggen så mycket mer än så och används i många olika sammanhang. Redaktören bakom en blogg kan bestå av allt ifrån privatpersoner som skriver om sitt eget liv till personer med spetskompetens inom ett visst område. Många företag driver egna bloggar där de har möjlighet att kommunicera på ett mer personligt plan. Alla kan börja blogga genom att snabbt och enkelt starta ett konto hos till exempel wordpress, blogger eller något annat gratisverktyg. 

Jämför kurser