Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Kursinformation
Lidingö, Stockholm
6 dagar
7 995 SEK inkl. moms
Kommande starter
Lidingö
2020-06-12 08:00  
7 995 SEK
Stockholm
2020-06-22 08:00  
7 995 SEK
2020-06-29 08:00  
7 995 SEK
2020-07-06 08:00  
7 995 SEK

Kursbeskrivning

Boatcamp för ungdomar i sommar!

Boatcamp - motorbåtsläger för ungdomar

En utbildning i tre steg för ungdomar mellan 12-15 år där de förbättrar sin båthantering och manövrering samtidigt som de lär sig navigera och även blir medvetna om risker till sjöss.

Boatcamp finns i tre steg. För att få ut maximalt av din utbildning rekommenderar vi att du går dem i ordningen steg 1-3.

Boatcamp steg 1

Kursen för dig mellan 12-15 år. Vi lär oss grunderna i navigering samt manövrering och hantering av motorbåt, enklare felsökning och flera säkerhetsmoment såsom handbrandsläckning, första hjälpen/HLR och bad med livflotte. Halva dagarna är det teori i klassrum och andra halvan genomförs praktik i Suzumar 350.
Totalt är kursen 6 dagar, alla dagar mellan 08.00-16.00. Sista dagen skriver de på morgonen prov för förarintyg och erhåller efter godkänt resultat sin blå intygsbok där de sedan kan fortsätta samla sina intyg. På eftermiddagen är föräldrar och syskon välkomna att medverka under avslutningen, där vi bland annat tävlar tillsammans och ungdomarna får visa upp sina kunskaper. Vi genomför tre steg 1 läger per sommar, ett på Långholmen, ett ute på Lindingö hos Seacastle, längst in i kyrkviken samt ett på Sandhamn.

Boatcamp steg 2

Sommaren efter första lägret är det dags för steg 2. I steg 2 läser vi utbildningen manöverintyg för högfartsbåt. Fokus ligger på manövrering och sjösäkerhet i högre farter och förutom Suzumar 350 använder vi oss också av en Capelli 570 med 60 hk för att få känna på att hantera en större båt. Vi varvar teori med praktik och repeterar även sjukvård, brandsläckning och livflottemomentet. Lägret är totalt 6 dagar mellan 08.00-16.00. Vi genomför ett steg 2 läger per sommar som hålls på Långholmen.

Boatcamp steg 3

Det avslutande lägret består av den grundläggande tekniken i det som senare kommer komma i utbildningen Handhavande av snabba fartyg. Vi övar på navigeringsmetodiken i högfartskörning och repeterar vissa moment från tidigare kurser. Från att tidigare år ha lärt oss körning privat så kommer grunderna för körning i kommersiell trafik att övas denna vecka. En rolig och utmanande avslutning! Lägret är totalt 5 dagar mellan 09.00-17.00. Vi genomför ett steg 3 läger per sommar som hålls på Långholmen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig mellan 12-15 år.

Kostnader

Kurslängd 5 dagar
Plats Se bokningen
Krav Att du är 12-15 år

Avgift 7 995 kr

Lunch, fika, litteratur samt examination ingår i kursavgiften.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Boatcamp .

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

wallander
(4)
Vår 13 åriga dotter tyckte kursen var fantastiskt bra. Inspirerande ledare och bra mix mellan teori och praktik.
Charlotte
(5)
Min äldste son som deltog våren 2014 var mycket nöjd och vill gärna gå nästa "del" i kursen inför nästa sommar. Alltifrån lärare, lokaler, båtar och undervisningsmaterial var mycket bra och kändes proffessionellt, genomtänkt och gediget. Som "lök på laxen" så var maten jättegod rapporterade sonen också!
olle
(5)
Mycket possitivt vår son pluggade mycket och tyckte att det var roligt ;-)

Navigationsgruppen

Navigationsgruppen - Förarintyg, Fartygsbefäl klass 8

Navigationsgruppen jobbar året runt med navigationsutbildningar till sjöss. Vi har ett komplett kursutbud för både nybörjare och yrkesskeppare. Vår personal har stor erfarenhet av marina utbildningar och har arbetat under många år med att leverera utbildningar till både myndigheter, företag och...


Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Kontaktuppgifter till Navigationsgruppen

Navigationsgruppen

Mälarvarvsbacken 2
117 33 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 37 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser