Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning

Kurser inom klättring

Det finns många olika sorters klätterkurser oavsett om du är nybörjare eller van klättrare. För dig som är nybörjare finns det prova-på-kurser där du får grundläggande kunskaper av professionella och pedagogiska instruktörer. För barnen kan du anordna födelsedagskalas med klättring som aktivitet eller låta dem gå på ett sommarläger med klättring som fokus. För dig som älskar att resa finns det också klätterresor till olika länder. 

Olika sorters klättring

Det finns massor av olika sorters klättring så som ledklättring, klippklättring, isklättring, topprepsklättring, bouldering, expeditionsklättring, och alpin klättring. Dessa kan utföras på berg, isväggar, frusna vattenfall, väggar inomhus, på klippor etc. 

Dessa olika typer av klättringskurser finns i olika nivåer så du kan välja efter din egen vilja och känsla. 

Vad får du ut av en kurs i klättring?

Förutom träning av hela kroppen så kan du få olika typer av certifikat, kursintyg och diplom, beroende på vilken kurs du går. I topprepsklättring kan du få ett topprepskort (Grönt kort) som visar att du klarat av en viss klätterövning med rep. Ett Grönt kort kan liknas med ett körkort som bevisar att du klarar av att topprepsklättra på egen hand. 

Att lära sig klättra

Om du funderar på att börja klättra så har du möjlighet att bli guidad genom hela första lektionen, för att sedan kunna klara av aktiviteten på egen hand. Det finns även fortsättningskurser som du kan hoppa på när som helst därefter, för att lära dig mer. Om du känner dig rädd för att börja klättra själv kan du alltid ta med en vän eller familjemedlem, då det är en utmärkt aktivitet att göra tillsammans. 

Det som är positivt med klättring är att du både kan boka din plats på en fast tid där ni i grupp genomför lektionen tillsammans eller så kan du gå dit på mer fria tider där du själv väljer hur du vill lägga upp din träning. 

Vem kan gå en kurs i klättring?

Det krävs inget mer av dig än att du är intresserad av att testa på och tycker det är roligt att klättra. Däremot kan det krävas vissa förkunskaper om du vill gå en fortsättningskurs, det vill säga att du bör ha testat det någon gång tidigare. En egenskap som kan vara sämre att ha om du vill klättra är höjdrädsla, då klättring ofta sker på högre höjd. 

Varför ska du börja klättra?

Du förbättrar din smidighet, styrka, teknik, mentalitet, samtidigt som du utmanar dig själv att nå högre (bokstavligen)! Det är även en aktivitet som du kan göra tillsammans med familj och vänner. Det är ett enkelt sätt att hitta på något i par eller grupp som är både kul och givande. Vill du inte klättra med familj eller vänner men heller inte själv så kan du alltid gå på gruppträningar eller fria pass. På så sätt kan du skapa nya kontakter inom klättring!  Du behöver aldrig heller vara orolig för att vädret ska förstöra, eftersom många arrangörer erbjuder klättringskurser inomhus. Vill du hellre testa på klättring ute i den friska luften? Då finns det även alternativ till kurser i klättring utomhus. Det är bara att välja och vraka bland alla olika sorters klätterkurser! 

Är du intresserad av fler klättringsupplevelser?

Vi som står bakom kurser.se har systersiten aktivitet.se där du bland annat kan hitta ett stort utbud av aktiviteter inom klättring. Klicka på länken nedan för att hitta en klättringsaktivitet som passar dig, din familj, dina vänner och kollegor.

» Klättring på aktivitet.se

Jämför kurser