Golfkurser

Svinga golfklubban på rätt sätt

Hur känns det egentligen att göra hole-in-one? Den känslan får du uppleva först när du går en golfkurs och tagit grönt kort. Du lär dig den teoretiska delen med regler och det praktiska som att svinga klubban rätt på golfbanan.
Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar

Hur går det till med golf?

Många anser att golf är en uppfinning från Skottland, speciellt skottarna själva.  Golf spelas normalt på 18 hål, men du kan även gå en golfrunda på 9 hål. I golf använder man handikappsystem, där ett högt handikapp är sämre än ett lågt. Systemet innebär att en golfare med högt handikapp kan slå en golfare med lågt handikapp om spelaren har en dålig dag. Golf är en stor sport i Sverige och utövas av personer i alla åldrar. Att golf är en så pass populär hobby kan bero på att golf kan spelas av alla oavsett fysiska förutsättningar. På golfbanorna i Sveriges skiljer sig nivån på spelet väldigt mycket och här trängs både amatörer och semiproffs.

Vad finns det för golfkurser?

Det finns olika golfkurser för alla åldrar och för olika nivåer. När du är nybörjare startar du med en kurs för att sedan kunna ta grönt kort. Det behöver du för att få spela på golfbanorna. Då går man i genom alla regler som gäller på golfbanan, etik och såklart hur du ska slå klubban. Ofta används en golf range som ligger i anslutning till golfbanor. Där kan man stå och öva på slag för att få in tekniken.

Om du redan spelar golf kan du fördjupa dina kunskaper med en tränare. Detta kan ske både praktiskt och mentalt. Den mentala biten är viktig för att kunna hålla bra fokus under ditt spel.

Det finns också möjlighet att kombinera språkkurser med golf utomlands. Då får du det bästa av två världar och får även chansen att upptäcka många fina golfbanor världen över.

Har ni barn som spelar golf eller är intresserade av att börja, så anordnas det golfläger under sommaren. Här får de en härlig blandning av golf, andra aktiviteter och kompisar för livet.

Golftävlingar

Är man intresserad av att tävla anordnas det flera golftävlingar varje sommarsäsong. Det finns tävlingar för både professionella golfspelare till amatörer och nybörjare. En tävling brukar gå efter handikapp för att det ska bli så jämt som möjligt.

Många golfklubbar anordnar även klubbmästerskap där alla är välkomna att få testa på sina nya färdigheter.

Jämför kurser
Internationella Skolorna

Kombinera språkstudier med spännande aktiviteter utomlands. Internationella Skolorna erbjuder härliga språkresor för dig som vill uppleva en ny kultur, träffa nya människor och lära dig ett nytt språk. 

Läs mer