Kurser i simning

Simma dig i form

Simning ger en allsidig och skonsam träning. Här kan du ta simlektioner för att förbättra din simteknik eller träna vattengympa. Med simträning får du en kombination av motion och nöje.
Visar 1-6 av 6 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-6 av 6 träffar
 

Information om att lära sig simma 

Här ovan hittar du alla kurser i simning samt simlärarutbildning för dig som vill jobba som simlärare eller livräddare. Här finns även vattengymnastik och andra pass för dig som vill träna i vattnet. Det går att filtrera listan på kurser efter ort eller göra fritextsökningar för mer detaljerade förslag. Vill du veta mer om de olika programmen och kurserna ber vi dig skicka en intresseanmälan till respektive simskola och kursarrangör. De kommer sedan att kontakta dig med vidare information om hur du anmäler dig till kursen och svarar på eventuella frågor.

Simkurs för nybörjare

Alla simskolor erbjuder nybörjarkurs för barn som aldrig har simmat och även för ungdomar och vuxna som känner sig osäkra i vattnet. Här behövs inga förkunskaper. Du får lära dig vattenvana och de grundläggande simtagen, mest bröstsim. Man börjar ofta i en grundare undervisningsbassäng för att sedan gå över till en större bassäng när du känner dig tryggare i vattnet. Då går man också igenom grunderna i ben- och armtag och provar på att doppa huvudet under vattnet.

Fortsättningskurser i simning

För dig som känner dig trygg i vattnet och har simmat en del kan vi rekommendera att gå en fortsättningskurs och förbättra din teknik. Här får du lära dig att simma längre sträckor och träna uttålighet. Du får lära dig hur man dyker, simmar ryggsim, klädsim och lite om livräddning. Kurserna brukar anpassas efter gruppen nivå och målsättning.

Träning i vattnet

Det har blivit allt mer populärt med olika typer av träningspass i vattnet. Vattengymnastik är ett brett begrepp där du som deltagare får utföra olika övningar, oftast i bassänger där du når ner till botten med fötterna. Vattengymnastik är även en bra träningsform för dig som har stela leder eller har något typ av skada, och kan i dessa fall fungera som rehabträning.

Babysim för de allra minsta

För de allra minsta kan en kurs i babysim passa. En kurs i babysim passar dig som är föräldraledig och vill ha någonting givande för dig och ditt barn att göra tillsammans. Under kursen får ditt barn möjlighet att utveckla sin motorik på ett tyggt och kul sätt. 

Jämför kurser