Kurser i kampsport

Bli en mästare i kamsport

Kampsport är grundad i olika kulturer och har en lång historia bakom sig. Idag kan du träna många olika kampsporter, såsom judo, taekwondo och kickboxning. På en kurs i kampsport mixar du fysisk träning med tekniker och grepp. 
Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar
 

Mer om kampsportkurser

Kurser i kampsort mixar fysisk träning med att öva teknik och lär sig nya grepp och kombinationer. Kampsport passar dem så har tröttnat på att gå till gym och vill lägga mer värde i sin träning. Vill du veta mer om en typ av kampsport ber vi dig kontakta respektive arrangör så kan de berätta mer om sina kurser.

Kurs i kickboxning

Kampsporten kickboxning växte fram under 60-talet i USA och gjorde det möjligt för flera olika kampsportstilar i samma ring. I kickboxning möttes de som var tränade i karate och de som utövade Taekwondo och gick matcher mot varandra. Ordet kickboxning används som samlingsnamn på flera olika stilar, men i Sverige har idag kickboxning blivit mer av en egen stil och kurser i kickboxning särskiljs från till exempel karate och Taekwondo.

Kurs i Taekwondo

Taekwondo är ursprungligen en koreansk kampsport som innehåller fler sparkar än slag. Taekwondons huvudsakliga delar är disciplin och teknisk perfektion. Taekwondo är en elegant kampsport som kombinerar fysisk styrka med mycket teknik. Kurser i Taekwondo kan man påbörja i tidig ålder för att sedan klättra uppåt i svårighetsgrad.

Jämför kurser