Parkourkurser

Akrobatisk och våghalsig sport

På en parkourkurs är staden din arena och du hoppar mellan olika föremål i olika kombinationer. Här hittar du kurser i parkour för dig som är intresserad av att prova på denna akrobatiska och våghalsiga sport. Filtrera och hitta din kurs.
Visar 1-15 av 15 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-15 av 15 träffar
 

Vad är parkour?

Parkour är en akrobatisk och våghalsig sport som passar barn, ungdomar och vuxna. Parkour innehåller olika tekniker och rörelser där du hoppar, rullar och tar dig över olika hinder. Här krävs det inga redskap eller någon utrustning. Allt som behövs är några hinder framför dig som du tar dig över med bara kroppen som hjälpmedel. Träningsformen går att utföra både inomhus och utomhus. Det har blivit allt vanligare att städer bygger upp parkourbanor eller parkourparker som ser ut som stora hinderbanor. Kom igång och utmana dig själv genom att gå en kurs i parkour!

Vanligt innehåll på en kurs i parkour

  • Hur du säkert och kontrollerat tar dig över hinder

  • Olika tricks

  • Olika volter

  • Träning för både fysisk och mental styrka

Några vanliga rörelser i parkour

  • Wall run är precis som det låter – du springer upp på en vägg och tar tag i kanten för att ta dig upp.
  • Passement – när du tar dig över ett hinder genom att hoppa.
  • Tic tac – när du sparkar ifrån en vägg för att kunna komma över ett hinder.
  • Saut de Fond – när du hoppar ner från ett objekt.

Parkour för nybörjare

Du behöver inte ha testat parkour tidigare för att kunna gå en kurs. Det finns många kurser för dig som är nybörjare i träningsformen, där du får lära dig grunderna i parkour. Under en parkourkurs får du utmanas, utvecklas men framförallt ha kul!

Parkour för barn

Parkour är en perfekt träningsform för barn som har spring i benen eller bara är intresserad av en ny träningsform. Barnen får tillsammans i grupp lära sig olika tekniker och rörelser för att ta sig över hinder. En fartfylld och utmanande aktivitet perfekt för barn och ungdomar i alla åldrar, helt enkelt!

Om du vill träna parkour tillsammans med ditt barn finns det även några arrangörer som erbjuder familjeparkour. Då får ni tillsammans lära er grunderna i parkour och ta er över, under eller igenom olika hinder. En rolig aktivitet som passar hela familjen!

Maxat äventyr på lovet – Parkourläger

En del kursarrangörer erbjuder parkourläger för barn på loven. Tillsammans med andra barn  får de lära sig parkour på ett säkert och kontrollerat sätt. De får lära sig hoppa, rulla och ta sig från punkt A till punkt B. En rolig aktivitet att fylla loven med! Ett parkourläger passar alla barn och ungdomar och lägrena är ofta indelade i ålder och nivå.

Jämför kurser