Visa kurser.se som: Mobil

Vattengympa för gravida

Kristinedals Träningscenter
Kursinformation
Göteborg
8 tillfällen
2020-03-10 18:10
1 600 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Gravidgympa

Vattengymnastik för gravida.

Vattengympa för gravida är en skonsam träningsform som passar utmärkt under hela graviditeten. Att träna i vatten är inte bara skonsamt utan ger dig även förbättrad kondition, ökad styrka samt bättre rörlighet. Att träna över huvudtaget är ett mycket bra sätt att slippa värk i nacke rygg, foglossning och andra belastningsskador.
Har du inte tränat innan gäller det att inte börja köra stenhårt under graviditeten, utan göra något lätt som promenader eller just vattengympa. Är du van att träna några gånger i veckan ska du fortsätta med det om du mår bra. Fördelen med vattengympa är att du kan anpassa träningen som du vill och du kan köra rätt hårt utan att det tar på leder och ligament. Vattengympan har också en social funktion där deltagarna träffas och pratar om sina graviditeter. För dig som blivande mamma kan det vara skönt att få rå om sig själv en stund.

En bra vattentemperatur för vattengympa är mellan 25-34 grader. Vi på Kristinedals Träningscenter har en motionsbassäng som har en temperatur på 27,5 grader vilket är optimalt då kroppstemperaturen inte ska bli för hög när du är gravid. Kursen riktar sig till dig som gillar fysisk aktivitet och där motion är en självklarhet i vardagen.

Regelbunden träning är ett sätt att förbereda kroppen på förlossning och den kanske viktigaste effekten är att du återhämtar dig snabbare. Så var inte rädd för att träna men lyssna på kroppens signaler och använd sunt förnuft. Det som är bra för mamman är också bra för barnet.

Vi är stola över att kunna erbjuda våra kunder en mycket god vattenkvalité i vår bassäng.

Kursen innehåller även två tillfällen på land där du får lära dig övningar som ökar din förmåga till avslappning och lugn och ro för dig och barnet i magen.

Välkomna!

Målgrupp

Gravida kvinnor. 

Kostnader

Kund med aktivt träningskort 1400kr
Kund utan aktivt träningskort 1600 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vattengympa för gravida.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Deltagare VT 14
(4)
Positivt att den var så konditionskrävande. Mkt nöjd!
Deltagare VT 14
(4)
Jätte go och mysig instruktör. Avslappnande!

Kristinedals Träningscenter

Kristinedals Träningscenter

Kristinedals Träningscenter
– hitta glädjen i din träning

Vi på Kristinedals Träningscenter finns här för ditt välbefinnande. Vår målsättning är att du trivs hos oss och att du kommer att känna glädjen i din träning. Vi vill ge dig de redskap som krävs för att du skall lyckas...


Läs mer och visa alla kurser med Kristinedals Träningscenter

Kontaktuppgifter till Kristinedals Träningscenter

Kristinedals Träningscenter

Byfogdegatan 4
415 05 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner