Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

Att fiske kan vara allt ifrån en avslappnande aktivitet till en fartfylld upplevelse. Många lär sig att fiska av vänner och bekanta, men det är väldigt få som har fått tips och blivit utbildade av proffs. Självklart är detta ingen förutsättning för att uppskatta fiske, men det gör det hela lite roligare när man inte bara behöver förlita sig på tur. Att fiska tillsammans med andra som delar ditt intresse är en nog så stor anledning till att gå en kurs.  

Flugfiske

Är du trött på att meta med mask och vill pröva på något nytt? Då är kanske flugfiske något för dig. På en kurs i flugfiske får du lära dig allt som behövs för att kunna flugfiska med framgång. Du får lära dig om flugbindning, materiel och kastteknik. Det finns många olika tekniker av flugfiske beroende på vad för fisk man vill fånga och vad för egenskaper hos vattnet man bör ta hänsyn till, är det till exempel strömt eller stilla? Osv. Beroende på förutsättningarna använder man olika tekniker och olika redskap, olika flugor och spön passar bäst till olika situationer. Man anpassar alltså valet av spöts längd, rullarna, linorna och självklart flugorna helt beroende på hur man ska fiska.

Flugbindning

I flugfiske är själva flugan väldigt viktig. Den måste vara byggd rätt för att locka till sig de fiskar som man hoppas fånga. Flugbindning kan vara mycket komplext och det finns massor av olika material och varianter på flugor. Därför är det viktigt för en duktig flugfiskare att också vara en duktig flugbindare, för hängivna flugfiskare är flugbindningen mycket viktig och en stor del av hela fisket. Det går förstås att köpa färdiga flugor för den som vill lägga sin energi helt på fisket. I flugfiskekurser ingår ofta flugbindning som ett moment. Det finns dock kurser som inriktar sig helt på flugbindning, här får man lära sig att binda flugor på ett sådant sätt att de lockar fisken. Beroende på fisken man ska fånga, vattnet man fiskar i och sin personliga smak finns massor av olika sorters flugor. Några av huvudkategorierna bland flugor är Torrflugor, Våtflugor, Streamers och Laxflugor. Skickliga flugbindare skapar ofta nya egna varianter av flugor.

Är du intresserad av att ta jägarexamen?

För dig som gillar fiske och vildmarken i övrigt kan det vara en idé att ta jaktlicens. Jakt är något som uppskattas av alla typer av människor. Det är inte bara själva jakten som får allt fler personer att ta jägarexamen.  Upplevelsen du får vara med om ute i naturen är en stor del av det som lockar människor till jakten. Att jaga är även ett trevligt sätt att umgås på. Gemensamma middagar är ett vanligt inslag och du har möjlighet att lära känna många nya människor.  

Är du intresserad av nya fiskeupplevelser?

Vi som står bakom kurser.se har även skapat aktivitet.se där du bland annat hittar ett stort utbud av aktiviteter inom fiske. Klicka på länken nedan för att hitta en fiskeaktivitet som passar dig, dina vänner och kollegor.

Jämför kurser