Visa kurser.se som: Mobil

Redigera dina foton i mobilen

Enkel redigering i mobilen - 5 gratisappar

5 gratisappar för redigering i mobilen

Idag har de flesta med sig mobilen överallt för att fotografera allt från vardagshändelser till semesterns olika aktiviteter. Ofta blir bilderna bara liggande orörda i kamerarullen men med en app där du kan redigera foton i mobilen blir det roligare att framkalla och dela dina foton med andra. Förbättra dina foton och ta tag i det där fotoalbumet som du tänkt på så länge - läs guiden och få handfasta tips! Är du intresserad av fotoredigering kan du hitta en kurs här.


Snapseed - möjligheterna är många
Snapseed är en redigeringsapp med många valmöjligheter. Välj bland en rad olika filter som Vintage och Noir. Du får grundläggande fotoredigering som ändring av ljusstyrka, kontrast, mättnad och skärpa. I Snapseed är det även möjligt att göra selektiva justeringar och punktredigera ett visst område i dina foton. Appen har ett tilltalande gränssnitt och du lär dig snabbt hur den fungerar.

Pixlr - Skapa snygga kollage
Skapa kreativa fotokollage efter att du redigerat foton med autoverktyget för färgbalans, något av de många filtren som Sketch eller Poster, effekter och övertoningar som ger en kall ton eller en surrealistisk skugga i en bild. Pixlr har verktyg för dubbelexponering av bilder, vilket låter dig blanda ihop två foton med varandra genom att smälta samman dem. I Pixlr finns även verktyg för att lägga till text och ramar.


Hitta din redigeringskurs idag!

Photoshop Express - Photoshop i mobilen
I Photoshop Express finns det många redigeringsmöjligheter. För snabb redigering finns automatiska korrigeringar som förbättrar bildens kontrast, vitbalans och exponering. Du kan också redigera bort smuts och damm med bara några tryck. I övrigt finns liknande funktioner som i föregående appar. Kontrast och exponering, vitbalans, skärpa och mer än tjugo olika filter. Om du har ett Apple-ID kan du skapa ett konto för att få tillgång till mer effekter. Vad sägs om brusreducering och verktyg som minskar dimmigheten i bilden?

VSCO Cam - Stort utbud av filter
VSCO Cam är kanske mest känt för sina många olika filter som räddar vilken trist bild som helst. I appen finns även grundläggande verktyg som bland annat exponering, temperatur, kontrast, skärpa och beskäringsverktyg. Allt för att du ska ska kunna skapa visuellt tilltalande bilder. I VSCO Cam kan du även upptäcka och inspireras av andras foton, och dela dina egna direkt i appen.

Squareready - Rama in dina foton
Squareready är den perfekta appen att använda när du vill skapa ramar runt dina bilder. Med några snabba och enkla steg applicerar du ramar på dina foton. Du kan välja olika utseende på layouten och färgade eller enfärgade bakgrunder. Har du inte redigerat dina foton i en annan app innan finns även här några filter och olika möjligheter för enkel redigering.

 

Testa dig fram och hitta din egen favorit bland apparna! Har du fått mersmak och skulle vilja fördjupa dig mer inom redigering? I så fall har vi många redigeringskurser för dig att spana in.

Behöver du först lära dig att använda en smartphone? Då har vi flera smartphone kurser


Senast uppdaterad: 15 mar 2017

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.