Kvinna på skogspromenad med hund
02 maj 2023

Djur- och naturguiden

Finns det något härligare än att bli ett med naturen? Här i djur- och naturguiden förflyttar vi oss bort från stadens stress och buller, och ut i friska luften.  

För djurälskaren tipsar vi om hur du startar en biodling, skaffar egna höns eller stärker bandet mellan dig och din hund. Är du mer intresserad av att börja med fågelskådning eller starta en egen grönsaksodling? Då har du också kommit helt rätt. 

Hitta ditt sätt att njuta till max av vad naturen har ett erbjuda! Och känner du dig lite extra inspirerad, ja, då finns alltid mängder av fritidskurser att hoppa på. 

Senast uppdaterad: 02 maj 2023
Senast uppdaterad: 2023-05-15

Det här kan du plocka och äta i skogen

Naturens skafferi är fullt av matskatter. Här får du tips på växter och bär du kan plocka och äta i skogen och vad du bör tänka på när du är ute i naturen.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-25

Odla egna grönsaker – så kommer du i gång!

Drömmer du om att kunna hämta grönsaker till middagen direkt från din egna köksträdgård? Att odla sina egna grönsaker är bra för både plånboken och miljön. I den här artikeln får du tips på hur du kommer i gång med din grönsaksodling!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-14

Så får du syn på 5 ovanliga fåglar i Sverige

Utforska Sveriges fågelfauna genom fågelskådning! Om du älskar att vistas i naturen och fascineras av fåglar finns det en hel värld att upptäcka. Sverige har en stor variation av fågelarter i sina skogar och marker, och med lite tur kan du få chansen att se någon av de mer sällsynta arterna.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-28

Biodling för nybörjare

Drömmer du om att starta egen biodling? Då har du hamnat rätt. Innan du gör drömmen till verklighet är det viktigt att du har kunskaper om hur bisamhället fungerar. Bin spelar en avgörande roll får vår natur och med rätt kunskap är det du som bygger upp nästa lilla bisamhälle! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-28

Skaffa höns – allt du behöver veta

Funderar du på att skaffa höns? Inte konstigt! Hönsintresset växer som aldrig förr och det är både ekosmart och roligt. Vi guidar dig så du får koll på allt du behöver veta för att skaffa höns! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-15

Hundkurser – så blir du ett med din hund!

Att skaffa hund är ett stort beslut med mycket ansvar. Ge din hund de bästa förutsättningarna genom att ta hjälp av ett proffs och boka en hundkurs! Hundträning bygger en stark relation mellan dig och din hund samtidigt som hunden lär sig lydnad. Oavsett vilken typ av hundkurs du söker hittar du den här!

Läs mer

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.