Visar 1-20 av 273 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 273 träffar

För dig som gillar djur och kanske till och med har egna djur finns det många spännande djurkurser att gå. Kanske går du i tankarna på att skaffa höns eller så behöver du kanske friska upp minnet med hjälp av en hundträningskurs? Oavsett vad du är intresserad av eller har för behov just nu har vi samlat alla djurkurser på en och samma plats i listan ovanför.

Vad finns det för olika djurkurser?

Djurkurser kan se väldigt olika ut och det finns ett brett och varierande utbud för dig som vill gå en kurs som handlar om djur på ett eller annat sätt. Du kan till exempel välja bland hundratals olika djurkurser för dig och din hund där ni kan lära er allt från agility till enklare vardagslydnad. Eller varför inte gå en kurs där du lär dig allt du behöver veta om hur du tar hand om får och getter?

Djurkurser för dig och din hund

En hundkurs passar dig som vill komma närmare din hund eller kanske träna inom ett specifikt område. För dig som nyss har skaffat hund kan till exempel en valpkurs vara ett bra alternativ. En valpkurs fokuserar på att befästa en relation mellan dig och din hund tidigt i hundens liv och du får lära dig att kommunicera med din hund i ett tidigt stadie. För dig som kanske redan haft hund i några år finns det djurkurser i traditionell hundträning, vardagslydnad och i till exempel agility. För dig som har ett intresse av friluftsliv och till exempel jakt är en kurs i viltspår att rekommendera.

Djurkurs för dig som vill lära dig biodling

Att odla bin är inte bara roligt och något som många ser som en givande hobby – det är också ett mycket bra sätt att få egenproducerad, god honung. Även om bin inte är så kräsna är det viktigt att lära sig hur man tar hand om dem på bästa sätt. Visste du till exempel att bina behöver ha nära till en bra plats där de kan dricka vatten? Precis hur du tar hand om dina bin och andra värdefulla tips kan du få genom att gå en kurs i biodling.

Djurkurser för dig som inte bäää-var för lite extra jobb

Det finns även djurkurser för dig som vill lära dig mer om hur man tar hand om till exempel får och getter. Funderar du kanske på att skaffa får eller getter själv kan det vara en god idé att gå en kurs för att få en bra grund att stå på. Under en sådan djurkurs kan du få lära dig allt från foder, skötsel och sjukdomar till klövverkning och fårklippning. Det finns också kurser för dig som funderar på att skaffa höns, där du får alla de grundläggande kunskaper du behöver för att kunna hushålla höns hemma.

Jämför kurser