15 nov 2022

Hundkurser – så blir du ett med din hund!

Att skaffa hund är ett stort beslut med mycket ansvar. Ge din hund de bästa förutsättningarna genom att ta hjälp av ett proffs och boka en hundkurs! Hundträning bygger en stark relation mellan dig och din hund samtidigt som hunden lär sig lydnad. Oavsett vilken typ av hundkurs du söker hittar du den här!

Hur tillrättavisar man en valp som bits? Hur tränar man lydnad med sin hund? När ska man gå en valpkurs? Som nybliven hundägare är detta säkerligen frågor du undrar över. Oavsett om du har haft hund tidigare eller precis skaffat din första är hundträning ett viktigt första steg för att bygga en stark relation. 

Varför ska man gå en valpkurs?

Att gå på valpkurs är viktigt för både dig och din hund. Det är ett effektivt sätt att socialisera din hund samtidigt som den lär sig att lyssna på kommandon. Valpkurser fokuserar ofta på grunderna, så som att gå i koppel, kontakt mellan hund och ägare samt inkallning och passivitet. Genom att gå en kurs med din valp lär du dig hur du tillrättavisar din hund på bästa sätt med stöd och råd från en professionell hundtränare. Dessutom är valpkurser ett fantastiskt sätt att hitta hundkompisar! 

När ska man gå en valpkurs?

Alla hundar är olika, men valpen kan vara mellan 3-4 månader när man påbörjar en valpkurs. Vissa aktörer har som regel att hunden får vara max 6 månader gammal. Det är viktigt att inte vänta för länge med valpkursen då den har lättare att lära sig när den är ung. 

Hitta din valpkurs här!

Träna lydnad med din hund

Genom att träna lydnad underlättar du vardagen tillsammans med din hund. Många drömmer om en följsam och snäll hund, men det kräver träning! Genom att gå en kurs i lydnad lär du dig hur du tillrättavisar din hund, hanterar dåligt beteende samt hur du skapar tydliga rutiner. Din hund är aldrig för gammal för en kurs i vardagslydnad och det finns både gruppkurser samt privata lektioner. 

Se lydnadskurser här

Nosework, rallylydnad och viltspår

Utöver klassiska lydnads- och valpkurser finns en stor mängd andra roliga, kreativa och utmanande kurser för dig och din hund. Varför inte testa hundsporten rallylydnad, utmana din hunds doftsinne med en kurs i nosework eller lära din hund att spåra djur? Hitta din kurs hos oss!

Alla kurser i hundträning!

Senast uppdaterad: 15 nov 2022
Gabrielle Längbo
Digital Content Specialist

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-02-01

De sju vanligaste djuren i Sverige

Vet du vilka djur som breder ut sig i våra skogar och vatten? Älgen är en internationell kändis - men vet du någon annan? I denna guide får du veta mer om vanliga djur i Sverige. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-11-04

Det ska du tänka på när du fångar kräftor

Höstens kräftsäsong kommer ofta som ett härligt avslut på semestern och sommarlovet. Har du testat på kräftfiske eller blir nästa säsong den första? Här får du tips om var du fångar kräftor i Sverige, hur du gör och vilken tid på året det är säsong.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-27

Kurser att gå utomhus - vi listar våra bästa tips

Vill du gå en kurs men känner dig lite osäker på om det är rätt i dessa tider? Du vill passa på att lära dig något nytt och träffa nya människor (om än på lite avstånd) men vet inte hur? Vissa arrangörer har erbjudit kurser utomhus sedan länge medan andra har ställt om sin verksamhet i och med pandemin. I denna artikel så listar vi olika kurser som man kan utgöra utomhus. 

Läs mer
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️