Visar 1-20 av 246 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 246 träffar

Älskar du att vara ute och vandra och njuta av naturen? Du är inte ensam. Naturen har så mycket att ge oss människor. Bara att vara ute i naturen då och då sänker snabbt stressnivåer och har till och med visat sig förlänga livet. Om du vill träffa likasinnade eller kanske lära dig något nytt hittar du här spännande naturkurser. 

Det finns många typer av kurser i naturen. Det kan handla om alltifrån att lära sig vilka svampar och växter som går att äta eller hur man sågar ner träd och sly till fågelskådning eller hur man överlever i det vilda.

Svampkurser

Vill du lära dig skilja på kantarell och flugsvamp? Det borde du kanske kunna redan. Men om du går en svampkurs får veta lära dig hur du hittar de bästa plockställena för svamp och vilka svampar du kan äta och inte. Har du tur kanske du till och med kommer hem men en ny vän eller ett nytt recept på svampstuvning.

Friluft och överlevnad

Kanalisera din inre Bear Grylls eller scout och lär dig hur man överlever i naturen. Det är mycket man måste kunna för att överleva i det vilda. Alltifrån hur man lägger om sår och gör upp eld till hur man hittar mat och hur man hittar hem. Kurserna finns på olika nivåer. Vissa lär dig hur du överlever med dina vettigheter och en kniv, medan andra fokuserar mer på grundläggande överlevnadskunskaper som hur du hittar skydd och mat.

Fågelskådning

Är du trött på navelskådning och vill skifta fokus? Skämt åsido, fågelskådning är en väldigt populär hobby. Det finns idag cirka 20 000 medlemmar i Sveriges Ornitologiska Förening, men många fågelskådar utan medlemskap. På en kurs i fågelskådning får du lära dig mer om våra svenska fågelarter, hur du gör för att hitta dem och hur du känner igen deras läten.

Växter

Precis som med svampar så gäller det att veta vilka typer av vilda växter som man kan äta. Exempelvis kan du lätt blanda ihop ofarlig hundkäx med giftiga odört om du inte har koll. En guide kan lära dig mer om hur du känner igen våra vanligaste svenska växter och hur du tillagar dem för att få bort eventuella gifter och framhäva smaken.

Fjällvandring

Är du sugen på frisk luft, fin utikt men även en fysisk utmaning? Då är det svårt att slå en god fjällvandring. Men kanske vill du hitta någon som delar din hobby? Då kan en fjällvandringskurs kanske vara något. Då får du gå med en egen guide och andra vandrare som uppskattar naturen lika mycket som du.

Motorsågskörkort

Från 1 december 2012 krävs motorsågskörkort för alla som yrkesmässigt jobbar med trädfällning. Som privatperson är det inte ett krav, men ett motorsågskörkort kan vara en god idé för att lära sig hantera sin motorsåg, samt för att öka den egna säkerheten. Här hittar du kurser som ger motorsågskörkort.

Jämför kurser