Naturens skafferi

Pris
695 SEK
Nästa kurstillfälle
25 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Pris
695 SEK
Nästa kurstillfälle
25 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Följ med ut i mark och trädgård för att själv hitta och skörda vilda växter och ogräs som du kan använda i köket! Man kan göra en hel del spännande mat av vilda växter, och en del av vad du rensar bort i trädgården kan du i stället använda till pajer, gott örtsmör, soppa och mycket annat.

I den här kursen får du lära dig känna igen och olika ätbara växter, samt får kunskap och recept för hur du använder din vilda skörd i matlagningen.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av både matlagning, och trädgård och natur, oavsett vana och erfarenhet.

Mål

Deltagarna ska ha lärt sig mer om såväl de ogräs som förekommer i svenska trädgårdar, som om ätliga vilda växter, samt hur man kan använda sig av växterna i sin matlagning.

Innehåll

Kursen består av både teoretisk undervisning där du får lära dig mer om växterna och deras historia, samt hur de kan användas och tillagas, och en exkursion där du hittar och plockar växter och örter.

Litteratur/material

Ledaren kommer att dela med sig av ett kompendium fyllt med sina egna recept, samt ge tips om fortsatt läsning och användbar referenslitteratur du själv kan arbeta vidare med.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

25 maj, 2024

  • Kurs
  • Borås

8 juni, 2024

  • Kurs
  • Borås
Folkuniversitetet i Borås
Alingsåsvägen 6
50438 Borås

Folkuniversitetet i Borås

Allt började med en kurs.Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer du...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Borås

Highlights