Kvinna som mediterar utomhus
31 mar 2023

Guiden för kropp och hälsa

Vill få tips på hur du kan bli friskare, starkare och mer hälsosam? Då har du kommit rätt – välkommen till vår guide om kropp och hälsa! 

Din kropp är fantastisk, den bär dig genom livet varje dag och det är viktigt att ta väl hand om den. Det kan betyda allt från ordentlig nedvarvning till bra kost och fysisk såväl som psykisk träning för en mer balanserad vardag.  

Den här guiden bjuder på inspiration om hur du kan anpassa dina måltider, testa en ny träningsform eller köra igång med nybörjarövningar i mindfulness, och mycket mer. Och du, glöm inte att spana in utbudet för fritidskurser inom kropp och hälsa. 

Hitta kurser inom kropp och hälsa 

Senast uppdaterad: 31 mar 2023
Senast uppdaterad: 2023-05-04

Träning för dig som är gravid

Att träna under en graviditet är bra för både kroppen och knoppen. Regelbunden rörelse kan även förebygga och behandla vanliga besvär under graviditeten. Här får du tips på aktiviteter du kan göra som gravid och vilken träning du bör undvika när du går i väntans tider! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-02-15

5 fördelar med Qigong

Minskad stress, bättre sömn och starkare immunförsvar – det är bara tre av hälsofördelarna med den kinesiska träningsformen Qigong. Nyfiken på mer? I den här artikeln listar vi de fem främsta fördelarna med Qigong. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-12-20

Mindfulness för nybörjare – 4 övningar under 4 minuter

Är du sugen på att börja med mindfulness? Testa de här fyra korta övningarna som vem som helst kan utföra.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-03-31

Kost och näring – vad intresserar dig?

Du som vill intressera dig mer om livets sunda vanor och hitta en kurs för att lära dig mer om kost och näring har  flera olika inriktningar att välja mellan. Vad skiljer kostrådgivare och livsstilscoach? Vad lär du dig inom idrottsnutrition? Vi reder ut olika grenar inom kost och näring och hjälper dig välja rätt inriktning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-11

Skillnaden mellan positiv och negativ stress

Stressar du för mycket i din vardag? Här får du tips på hur du kan hantera och omvandla negativ stress till positiv stress.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-11

5 saker du inte visste att friskvårdsbidraget täcker

Visste du att friskvårdsbidraget kan användas till allt från boule och pingis till hypnos och rökavvänjning? Ändå är det bara var tredje person som utnyttjar bidraget, enligt statistik från Benify. Här får du tips på 5 saker du kanske inte visste att friskvårdsbidraget täcker.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-02-14

Lär dig några enkla massageövningar

Få tips på enkla massageövningar att göra där hemma. Du och din partner, mamma eller barn kan turas om med massageövningarna. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-11

Börja träna utomhus

Är du ute efter en billig och naturvänlig träningsform? Träna utomhus! Utomhusträning är ett ekonomiskt och hälsosamt sätt att träna. Här får du tips på roliga sätt att träna utomhus.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-11

Få bättre koll på dina vitaminer

Våra kroppar är beroende av vitaminer för att inte kollapsa. Vet du vilken vitamin som behövs för att inte lida skörbjudd? Eller vad du bör äta för att hålla huden elastisk? 

Läs mer

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.