11 apr 2023

5 saker du inte visste att friskvårdsbidraget täcker

Visste du att friskvårdsbidraget kan användas till allt från boule och pingis till hypnos och rökavvänjning? kurser.se tipsar om fem aktiviteter du kanske inte visste att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till.

1. Dans

Lär dig dansa, få motion och bli gladare i ett – och låt arbetsgivaren stå för det. Visst låter det som en drömkombination? Alla typer av dans som kan räknas som motionsdans är enligt Skatteverket en skattefri förmån och ingår därför i friskvårdsbidraget, så på med dansskorna och redovisa kvittot.

💃 Hitta en danskurs för dig

2. Körsång på arbetsplatsen

Har du kollegor som gärna vill sjunga tillsammans i kör? Kan ni få till ett tillfälle där ni sjunger tillsammans på arbetsplatsen är det fullt godkänt att använda friskvårdsbidraget till det då körsång räknas som en personalvårdsförmån som skapar trivsel på arbetsplatsen. Och låter inte körsång som en bra teambuilding?

🎤 Hitta kurser inom körsång

3. Stresshantering

Stressrelaterade besvär på jobbet ökar enligt Statistiska Centralbyrån. Vill du bli bättre på att hantera och förebygga stressade situationer kan du använda friskvårdsbidraget till en kurs i stresshantering. Det kan hjälpa dig bli både effektivare i arbetet och lugnare i vardagen. Se bara till att ta din stress på allvar – upplever du alldeles för höga stressnivåer bör det i första hand diskuteras med din arbetsgivare.

🌸 Stresshanteringskurser

4. Yoga

Många som drömmer om att yoga regelbundet upplever att det inte är en lika stor dröm för plånboken. Här kan friskvårdsbidraget vara räddningen! Om bidraget kan täcka en del av kostnaden för att yoga på en studio blir din totala månadskostnad genast lite snällare, och du kommer ett steg närmare din dröm.

🧘 Hitta en yogakurs

5. Klättring

Klättring blev för ett par år sen en populär sport att utöva. Har du fortfarande inte lyckats komma iväg till ett klättercenter för att prova denna höjdarsport? Ta chansen och låt friskvårdsbidraget täcka kostnaden.

⛰️ Se alla klättringskurser

Kort om friskvårdsbidraget

Friskvårdsbidraget är en skattefri personalvårdsförmån som arbetsgivare på de flesta arbetsplatser erbjuder för att skapa ökad trivsel, bättre hälsa och mer energi bland anställda. Enligt Skatteverket kan du få ersättning för kostnaden för enklare hälsofrämjande aktiviteter på arbetsplatsen, på gym eller hos andra aktörer som erbjuder friskvårdsaktiviteter. Hur stort belopp du kan få ersättning för skiljer sig från olika arbetsgivare. Gym och gruppträning, massage och hälsorådgivning hör till de vanligaste kategorierna som vi använder friskvårdsbidraget till. 

Vill du hitta fler aktiviteter som täcks av friskvårdsbidraget? Här hittar du en längre lista över aktiviteter som är godkända av Skatteverket.

Senast uppdaterad: 11 apr 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-04-11

Få bättre koll på dina vitaminer

Våra kroppar är beroende av vitaminer för att inte kollapsa. Vet du vilken vitamin som behövs för att inte lida skörbjudd? Eller vad du bör äta för att hålla huden elastisk? 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-26

Starta en studiecirkel för din hobby

Visste du att du, tillsammans med vänner eller din förening, har möjlighet att starta en egen studiecirkel där ni kan utvecklas inom nästan vilket ämne som helst? Att starta en studiecirkel är enkelt – vi förklarar vad som krävs och hur du kommer igång.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-20

7 kurser för att koppla bort och koppla av

Få tips på kurser som får dig att koppla av och koppla bort! Kolla in vår lista över kurser som kan hjälpa dig att varva ner och stilla ditt sinne. 

Läs mer
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️