Dansguiden

Vill du lära dig att dansa? Då har du kommit rätt – välkommen till dansguiden!  

Rytmiska rörelser till härlig musik är inte bara roligt, utan även bra för kropp och hälsa. Att dansa kan rentav göra dig både lyckligare och friskare. 

Här i dansguiden kan du läsa om allt från att våga börja dansa som vuxen till hur grundstegen i salsa ser ut. Börja med grundläggande balettpositioner, lär dig dansa bugg, testa på olika afrikanska dansstilar eller ta reda på allt du behöver veta för att lära dig dansa magdans. Vilken dansstil passar dig? 

Hitta din danskurs 

Senast uppdaterad: 19 dec 2022
Senast uppdaterad: 2022-05-16

Börja dansa som vuxen

Dans handlar om att använda kroppen för att gestalta och uttrycka idéer, känslor och tankar. Vill du börja dansa? Kolla hit!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-26

Därför blir du lyckligare och friskare av att dansa bugg

Bugg, hip hop, swing eller kanske fridans? Du vet säkert att dans är roligt och håller kroppen i form. Men visste du att dans dessutom gör dig smartare och mer självsäker? Så kom igång, skruva upp volymen och ta på dig dansskorna! Här är sju härliga anledningar till att dansa loss redan idag. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-29

5 olika dansstilar för dig som vill börja dansa

Vill du lära dig mer om dans och ta reda på vilken dansstil som passar dig bäst? Det finns många dansstilar runt om i världen, allt ifrån klassisk balett till skön jazzfunk. Vi listar 5 olika dansstilar för dig som vill börja dansa.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-25

Börja med magdans

Funderar du på att börja med en ny dans? Är du nyfiken på orientaliska danser? Då kanske magdans kan vara roligt att börja med. I den här guiden får du reda på lite mer om magdans - som vem dansen lämpar sig för och varför magdans är bra träning. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-11-04

8 afrikanska danser

Har du länge varit nyfiken på afrikansk dans? Men vad innehåller egentligen dansstilen? I denna guide får du närmare information om åtta olika sorters danser från kontinenten Afrika som du aldrig möjligtvis aldrig hört om förut.  

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-13

Prova på de klassiska positionerna i balett!

Har du alltid drömt om att bli en ballerina? Eller är du bara sugen på att prova denna vackra dans? Kika in här och lär dig de viktigaste grundpositionerna. Börja tjuvträna och efter det kan du titta efter i utbudet på balettkurser om det finns något som passar just dig.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-13

Lär dig grundstegen i salsa

Vill du lära dig dansa salsa? Förbered dig genom att ta reda på hur du utför grundstegen och få en inblick i de olika salsastilarna!

Läs mer

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.