Guiden om båt och sjö

Är du redo att lära dig allt du behöver inför båtsäsongen? Då har du hittat rätt! I den här guiden har vi samlat artiklar om livet på sjön och ger dig en inblick i vad du behöver lära dig för att göra livet på vattnet både härligt och säkert.

Ska du ta förarintyg för båt och vill kolla vad du redan nu kan om teorin? Eller vill du utmana dig själv eller vännerna på vem som kan flest båttermer? Då är det bara att läsa vidare!

Jag vill gå en kurs inom Båt & Sjö

Senast uppdaterad: 05 okt 2021
Senast uppdaterad: 2022-11-11

Hjälp – vilket förarintyg ska jag välja?

Räcker förarintyget eller ska du satsa på utsjöskepparintyg? Beroende på dina båtdrömmar ger vi dig tips på vilket intyg du ska välja.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-11

Allt du behöver veta om kustskepparintyg

Kustskepparintyg, eller kustskepparexamen, riktar sig till dig som vill ha fördjupade kunskaper inom bland annat sjöliv och navigation. Läs mer om vad intyget innebär och vad du får lära dig på en kurs här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-22

Seglarintyg - vad, hur och varför?

Drömmer du om hissade segel en solig dag ute på djupblåa hav? Oavsett om du är nybörjare eller har seglat förut kan du ha nytta av ett seglarintyg. Vi har samlat det du behöver veta.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-01-28

Förarbevis för vattenskoter – detta ska du ha koll på

Nu behöver du körkort för att få köra vattenskoter. Gå en utbildning så är du redo när säsongen drar igång! kurser.se guidar dig till rätt utbildning och svarar på vanliga frågor.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-23

Övningsfrågor till VHF-prov

Vill du testa dina kunskaper innan du sätter dig ner och skriver VHF-provet? Vi har gjort ett quiz på 20 frågor där du kan mäta din kunskapsnivå för att se om du är redo. Lycka till!
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-13

Allt du behöver veta om förarintyg

Funderar du på att skaffa ett förarintyg som kvitto på dina båtkunskaper? kurser.se har samlat all fakta som behövs för dig som vill gå en kurs och förbereda dig inför härliga turer till sjöss! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-24

Är du redo för båtsäsongen? 10 båttermer du borde kunna

Gör dig redo för båtsäsongen med att testa dina kunskaper i vanliga båttermer samt livet på sjön. Ett quiz för ditt båtliv!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-26

Båttermer inför båtsäsongen

Nu väntar en härlig vår- och sommarsäsong vilket innebär möjlighet att åka ut till sjöss. Alla gillar vi att komma ut på vattnet en varm sommardag! Innan du åker ut kan det vara kul att lära sig och repetera de allra enklaste båttermerna.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-15

Testa dina kunskaper inför förarintyget

Har du bokat det teoretiska provet för att ta förarintyg? Eller tror du att du redan kan allting om navigering och sjömärken? Här kan du testa dina kunskaper och se vilken nivå du ligger på.

Läs mer

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.