Tillåtande pedagogik på Marianne Chayets akvarellkurser

Marianne Chayet

Med akvarellmålandet som livsstil

Catharina är bergsingenjören som älskar att måla med akvarell. Genom Marianne Chayets kurser har hon utvecklat sina målarförmågor. – Marianne är en fantastisk pedagog, säger hon.

Catharina LindahlCatharina Lindahl
Ålder: 63
Sysselsättning: Civilingenjör, konsult
Kurser hon gått: Catharina har gått flera akvarellkurser hos Marianne Chayet.

Medlockad
Det började med att Catharina för cirka tio år sedan blev medlockad på en av Mariannes akvarellkurser av en arbetskamrat. Sedan dess är hon fast.

- Jag hade aldrig målat innan, men jag följde med. Sedan dess har jag varit med på terminskurser i många år och nästan alla Mariannes målarresor.

Tillåtande pedagogik
Efter sin första målarresa med Marianne Chayet var alltså Catharina fast och det berodde inte bara på att hon tyckte att resmålen var fantastiska. Något hon också tyckte, och fortfarande tycker är fantastiskt bra, är Mariannes pedagogik.

- Marianne har jätteroliga övningar som gör att det ser väldigt bra ut från början. Vi får känna på färgerna. Hon fortsätter att utveckla ens förmågor. Hon är inte så petig och allt är tillåtet.

Som kursledare är Marianne väldigt positiv, säger Catharina. Och hon är en otrolig pedagog. Det är en förmåga hon har. Många som kommer och ska börja måla är osäkra, men det försvinner snart tack vare Mariannes enkla och tillåtande metoder. Hon lär sina kursdeltagare att använda få men bra färger. Och så får hon kursdeltagarna att förstå vikten av att köpa få men bra målargrejer, för då kan man också nå bättre resultat med sitt målande.

Ställa ut - läskigt men härligt

En av de häftigaste upplevelserna med målandet , tycker Catharina är att hon har lärt sig att visa upp sina alster för andra. Hon har till och med ställt ut.

- Det var riktigt läskigt. Men jag har till och med lyckats sälja en del. Det är väldigt frigörande och höjer förstås självförtroendet.

Att måla akvarell är otroligt avkopplade, menar Catharina och det är som rekreation målandet fungerar för henne.

- Det bästa med akvarellkurserna är att jag mår så bra av att gå på dem. När jag går på kurs efter att ha jobbat hela dagen, går jag därifrån ifrån som en piggare människa, dessutom med något snyggt alster. Jag har rekommenderat många att gå Mariannes kurser och alla har blivit kvar och målat vidare.

Måla med på Catharinas buckelist

Catharina har en så kallad bucketlist, en lista på saker hon vill göra i livet. Att måla är en av dem. När hon började hos Marianne hade hon inte direkt förväntat sig att hon skulle fortsätta måla och dessutom hänga med på flera målarresor. Men utöver Mariannes pedagogiska upplägg, träffar hon en massa trevliga människor och så är det en väldigt god och fin stämning på kurserna.
Läs mer om Akvarellkurser - Stockholm
Läs mer om ENDAGSKURSER i akvarellmåleri i Stockholm

Request information


Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Marianne Chayet och veta mer om deras kurser.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️