Skrivarkurs i mitt hem i Nässjö – grundkurs

Längd
3 dagar
Pris
3 500 SEK
Längd
3 dagar
Pris
3 500 SEK
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Skrivarkurs i Nässjö

Skrivarkurs i mitt hem i Nässjö – grundkurs

 Få en röd tråd i din berättelse
 Lär dig att fängsla dina läsare
 Skapa en planering för din bok

Metod & recept för att lyckas

Pennvässarmetoden – hur du hittar den röda tråden och fängslar läsaren genom hela din bok

Vill du lära dig hur du skapar en röd tråd i din bok? Vill du fängsla dina läsare så att de engageras till sista sidan? Vill du bli av med skrivkramp om den dyker upp? Med min kunskap och visuella metodik med ”recept” från Pennvässarmetoden ger jag dig bästa starten på ditt skrivprojekt. Välkommen till min väl beprövade grundkurs, där du lär dig att hitta din plan för din bok och ta den från A till Ö.

Vad blir resultatet av denna skrivarkurs?

Vi arbetar utifrån Pennvässarmetoden som jag har utvecklat under drygt 25 år. Denna visuella skrivmetod finns dokumenterad i min skrivhandledning Pennvässaren, utgiven av Studentlitteratur. Här får du sammanfattning av innehållet:

✏️ Med dig hem från skrivarkursen har du en grovskiss över hela din berättelse.

✏️ Du vägleds av min berättarmall som gör att du trollbinder dina läsare.

✏️ Du har en genomtänkt röd tråd från början till slut.

✏️ Du har en grundläggande kunskap i dramaturgi.

✏️ Du har fått en inblick i enneagrammets personlighetsgalleri. FÖRBEREDELSE: Du förbereder dig genom att läsa ett par texter och se några filmer om enneagrammet. Jag skickar materialet till dig i god tid före kursen.

✏️ Du har lärt dig att levandegöra personer och miljöer på ett sätt som berör och håller kvar läsaren.

✏️ Du tränar dig att fängsla dina läsare genom att skriva korta texter i mina effektiva skrivmallar.

✏️ Du får tolkande respons av en kursdeltagare utifrån anpassade frågeställningar – ny responspartner vid varje text.

✏️ Du har fått bästa starten på ditt skrivprojekt, med de mest effektiva verktygen.

✏️ Du har fått nya skrivarvänner.

Jag föreläser lite mer än andra skrivarkursledare gör, tror jag. Önskar att du ska kunna göra kunskapen om dramaturgi till din egen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Datum

Datum och hålltider

Fredag 10 november
13.15 – 13.45 Deltagarna droppar in
14.00 – 14.45 Kaffe, bröd och ost + en alternativ presentation
15.00-16.30 Skrivarkurs
17.00 – 17.45 Kvällsmat
18.15 ca 21.00 Skrivarkurs

Lördag 11 november
08.00 – 08.45 Frukost för dem som övernattar i huset
09.00 – 18.00 Skrivarkurs med avbrott för fikapaus, lunch och promenad
18.00-18.45 Kvällsmat
19.00 – 20.30 Skrivarkurs
21.00 – Kvällsmacka för den som önskar

Söndag 12 november
08.00 – 08.45 Frukost för dem som övernattar i huset
09.00 – 14.45 Skrivarkurs med avbrott för fikapaus och lunch
Alla stannar till kl 14.00.

Målgrupp

För dig som vill lära dig fängsla dina läsare 

✏️ Röster från deltagare som gett kursen högsta betyg

– Mycket påfylld och har vågat mer än på första skrivarkursen jag deltog i. Dramaturgin har gett mig fördjupad kunskap om hur jag ska hålla ihop berättelsen. Den gestaltande skrivövningen där vi skrev 11 meningar gav mig massor. Viktigt att våga testa och att få prata om sitt eget projekt. • Veronicas ledarskap är tryggt, positivt och stabilt. Boendet i huset har varit toppen! Mysigt och bekvämt.
Mia Helge, terapeut, handledare och chef, Fellingsbro

– Skrivarkursen överträffade mina förväntningar i inspiration, information och teknik. Så himla bra! Undervisningen om dramaturgin gjorde att delar som jag tidigare hört talas om föll på plats och jag förstår nu sammanhangen, till exempel vändpunkternas innebörd. • Veronica delar med sig genom varierade presentationer, inlevelse och engagemang. Att vara hemma i Veronicas hem gjorde att det blev familjärt och intimt, man kände sig avslappnad. Det var under denna kurs som jag bestämde mig för att skriva klart det jag påbörjat och boken blev publicerad: ”I vikens mörker” som kom ut 2022.
Cecilia Andersson, projektledare och ekonom, Eksjö

– Syftet med kursen har uppnåtts med råge, då jag känner att jag har fått verktyg för att jobba med skrivandet.. Övningen där vi skulle svara på elva frågor skapade ett djup i förhållningssättet gentemot min berättelse. Beskrivningen av Enneagrammet tillförde att jag kunde ge huvudkaraktären mycket kött på benen. Veronica är en väldigt bra kursledare. Hon är tydlig, kunnig och inspirerande som ledare och som människa. Det fungerade så bra att båda ha kurs och att bo i huset. Bra rum att sova i, god frukost och gott om plats att jobba på. 
Anna Brimse, Hisings Backa

Video

Kostnader

Kursavgift & kostnad för mat och logi

Alla kan övernatta i huset. Se information längre upp på sidan.

Boka-tidigt-pris till 25 oktober 3500 kr • Spara 1000 kr.: 3 500 kr (inkl. moms) ‼️ Vi talas vid innan du anmäler dig. Kostnad för mat & logi tillkommer.
Ordinarie pris från 25 oktober - 4500 kr: 4 500 kr (inkl. moms) ‼️Vi talas vid innan du anmäler dig. Kostnad för mat & logi tillkommer.

Kostnad för mat och logi Kostnad för alla måltider

Kostnad för alla måltider, mestadels catering blir cirka 1200 kr och betalas i förväg med swish. Boende i huset kostar mellan 200 och 600 kr.

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och leder skrivarkursen utifrån min egen metod: Pennvässarmetoden. Min skrivhandledning Pennvässaren och kom ut på Studentlitteratur 2002.

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Min skrivmetod med symboler, grafer, skrivmallar och visuell gestaltning har visat sig skapa nya insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min visuella metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför en ökad kunskap, medvetenhet och nya tankemönster. 

Mitt företag heter Veronica Gröntes Författarskola AB och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skrivarkurs i mitt hem i Nässjö – grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

METOD
Pennvässarmetoden

Vill du lära dig hur du skapar en röd tråd i din bok? Vill du fängsla dina läsare så att de engageras till sista sidan? Vill du bli av med skrivkramp om den dyker upp? Med min kunskap och visuella metodik...

Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se

Highlights