Skrivarkurs online i direktsändning • Grundkurs i dramaturgi och gestaltning

Längd
3 dagar
Pris
2 990 SEK
Längd
3 dagar
Pris
2 990 SEK
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Skrivarkurs online i direktsändning, grundkurs i dramaturgi och gestaltning

Skrivarkurs online i direktsändning • Grundkurs i dramaturgi och gestaltning

Vill du lära dig hur du skapar en röd tråd i din bok? Vill du fängsla dina läsare så att de engageras till sista sidan? Vill du bli av med skrivkramp om den dyker upp? Med min kunskap och visuella metodik ger jag dig bästa starten på ditt skrivprojekt. Välkommen till min väl beprövade grundkurs, där du lär dig att hitta din plan för din bok och tar den från A till Ö.

Metod

Pennvässarmetoden – hur du hittar den röda tråden och fängslar läsaren genom hela din bok

 Få en röd tråd i din berättelse
Lär dig att fängsla dina läsare
 Skapa en planering för din bok

Vad blir resultatet av denna skrivarkurs?

Vi arbetar utifrån Pennvässarmetoden som jag har utvecklat under drygt 25 år. Denna visuella skrivmetod finns dokumenterad i min skrivhandledning Pennvässaren, utgiven av Studentlitteratur. Klicka och läs om vad de olika momenten under grundkursen innebär.

Här får du sammanfattning av innehållet:

✏️ Med dig hem från skrivarkursen har du en grovskiss över hela din berättelse.

✏️ Du vägleds av min berättarmall som gör att du trollbinder dina läsare.

✏️ Du har en genomtänkt röd tråd från början till slut.

✏️ Du har en grundläggande kunskap i dramaturgi.

✏️ Du har fått en inblick i enneagrammets personlighetsgalleri. FÖRBEREDELSE: Du förbereder dig genom att läsa ett par texter och se några filmer om enneagrammet. Jag skickar materialet till dig i god tid före kursen.

✏️ Du har lärt dig att levandegöra personer och miljöer på ett sätt som berör och håller kvar läsaren.

✏️ Du tränar dig att fängsla dina läsare med mina enkla skrivmallar

✏️ Du får vägledande respons utifrån anpassade frågeställningar.

✏️ Du har fått bästa starten på ditt skrivprojekt, med de mest effektiva verktygen.

✏️ Du har fått nya skrivarvänner.

------

✏️ Röst från maximalt nöjda deltagare

– En överraskning att det finns strukturella lösningar och sätt för att berätta en intressant historia. Före kursen trodde jag att det var en färdighet som inte kunde läras ut på ett strukurerat sätt. Veronica var väldigt trevlig och väldigt tydlig i vad hon sa. Hennes fokus låg på att skapa en förstående atmosfär. Jag är maximalt nöjd.
Theodor Thörnqvist, student, Göteborg

– Det viktigaste jag fick med mig från kursen är att jag fått en fast struktur för berättelsen som frigör kreativiteten, att få bygga en karaktär och utveckla den dramaturgiska kurvan. Givande att skapa en karaktär med hjälp av enneagrammet. Tack Veronica, kursen gav mig väldigt mycket! Att ha onlinekursen med Zoom fungerade mycket bra.
Charlotta Sandmark Hero, digital kommunikatör, Kvicksund

– Tänk att jag kan! En trygg handledning fick jag genom ”skrivmallarna”. Kursen var fantastiskt intressant, lärorik och mycket utvecklande. Igenkänningsfaktorer från film, böcker, verklighet och andra livsåskådningar betydde mycket. Tänk att berättelsen finns där inne! Karaktärer och ord flödar, det gäller bara att få fast dem och guida dem rätt. Enneagrammet gjorde att jag fick ”syn” på andra delar i karaktären än jag tänkt på från början. Veronica är rolig, snäll, inspirerande och helt outtröttlig verkar det som! Hon verkade i alla fall ha lika kul som vi, jag tror detta är hennes passion. Zoomprogrammet som vi använde för att träffas i realtid under kursen, fungerade riktigt bra!
Marianne Andreasson. lärare, Lur

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Datum

Datum för skrivarkursen

Kursstart: fredag 11 augusti kl. 17:00
Kursslut: söndag 13 augusti kl. 13:00


Hålltider för helgskrivarkursen

Fredag 11 augusti
17.00 – 21.00 skrivarkurs med 30 min paus

Lördag 12 augusti
09.00 – 13.00 skrivarkurs med 30 min paus

Söndag 13 augusti
09.00 – 13.00 skrivarkurs med 30 min paus

Målgrupp

Flytande svenska

För att du ska kunna delta i skrivarkursen behöver du kunna tala och skriva flytande svenska. Har du frågor om detta, kontakta mig.

Video

Kostnader

Spara 1000 kr och betala endast 2990 kr.

Gäller vid bokning senast 11 juli.

  • Boka-tidigt-pris: 2 990 kr (inkl. moms)
  • Ordinarie pris: 3 990 kr (inkl. moms)

Börja skriva med de allra bästa verktygen!

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och leder skrivarkursen utifrån min egen metod: Pennvässarmetoden Min skrivhandledning heter Pennvässaren och kom ut på Studentlitteratur 2002.

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Min skrivmetod med symboler, grafer, skrivövningar och visuell gestaltning har visat sig skapa nya insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min visuella metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför en ökad medvetenhet och nya tankemönster. 

Mitt företag heter Veronica Gröntes Författarskola AB och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skrivarkurs online i direktsändning • Grundkurs i dramaturgi och gestaltning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Veronica Grönte – Författarskola.se

METOD
Pennvässarmetoden

Vill du lära dig hur du skapar en röd tråd i din bok? Vill du fängsla dina läsare så att de engageras till sista sidan? Vill du bli av med skrivkramp om den dyker upp? Med min kunskap och visuella metodik...

Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se

Highlights