Visa kurser.se som: Mobil

Recensioner av Veronica Grönte – Författarskola.se

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 629 recensioner.

Catharina Liljeryd, Stocksund, Ekonomichef på biotechbolag
Veronicas personlighet och kunskap har väckt många tankar och har fått mig att utmana mig själv. Veronica har en imponerande entusiasm och förmåga att stötta med ödmjukhet inför de utmaningar vi ställs inför. Betydelsefullt med hennes dramatiseringar som både engagerar och förstärker budskapet. Enneagrammet och hur det kan användas i skrivproces...
Visa hela
Lina Dahlberg, gymnasielärare i svenska, skrivande och franska, Vallentuna
Varje skrivövning var givande. Bra att arbeta steg för steg. Att sätta in dialogen efter gestaltningen var en ögonöppnare. Föredömligt med Veronicas visuella inslag där olika sinnen används. Kursen gav mig inspiration både till min undervisning och till mitt eget skrivande. Lina Dahlberg, gymnasielärare i svenska, skrivande och franska, Vall...
Visa hela
Inga-lill Björklund, pensionär och mångsysslare, Västerås
Väldigt bra och omväxlande kursinnehåll. Roliga övningar. Bra och tydliga presentationer och visuella gestaltningar av Veronica som skapar trygghet och ger innehållet liv. Varje skrivövning där vi processat något moment har varit värdefull: karaktärsschema, dramaturgi och röd tråd. Så härliga kurskamrater och kursdeltagare!
Agnes, utbildare, Mälardalen
Wow, vilka verktyg jag har fått i min låda nu! Jag kan ju skriva en bok! Det hade jag inte tänkt tidigare! Varje moment under kursen har varit viktig. Veronicas sätt att dramatisera och visualisera gör att förståelsen förstärks och det blir roligt! Ger extra spårminnen!
Karin Hede, finansanalytiker, Linköping
Jag fick en lugn och fin lotsning in i lite okänd terräng. Vi har fått bra verktyg. Bra med Veronicas visuella förtydliganden som ger bilder om vad saken gäller. Att få kunskap om dramaturgi och den röda tråden var allra viktigast. Att skapa en tredimensionell karaktär blev omtumlande för mig.
Sara Dolk, frisör/egenföretagare, Forsa
Har fått konkreta redskap och ny inspiration. Att skapa en karaktär, skriva en vägledande dramaturgisk 4-meningsövning, lära om den röda tråden, planteringar och Enneagrammet gav väldigt mycket. Både att få ge och ta emot respons var givande. Veronica är tydlig och varm och skapar en trygg miljö. Hon är mycket kunnig och det märks att hon har pa...
Visa hela
Lena Nygårds, krögare, Stockholm
Dramaturgin var så mycket enklare att förstå när man ser en film och analyserar den för att finna de olika dramatiska punkterna. Så givande. Tack för trevliga dagar! Jag har lärt mig massor och hoppas börja använda det också!
Margaretha, pensionär, Ängelholm
Har arbetat med många och olika skrivövningar. Veronicas visuella arbetssätt tillför tydlighet och förståelse. Hon tog sig tid för dem som sökte efter hjälp och var positiv och trevlig. Skön stämning under hela kursen!
Märta Svensson, Stockholm
Viktigt med den röda tråden som fanns i samtliga moment. Varje övning under kursen byggde på något sätt på det föregående. Så givande. Jag tar bland annat med mig hur ljud, väder, rörelser osv är med som förstärkare i en text. Även intressant att upptäcka betydelsen av att dela sin text med en annan klok person.
Johanna Lundberg, ekonomichef, Spånga
Är glad och entusiastisk inför mitt framtida skrivande. Kursen har ett öppet och kreativt klimat. Jag är verkligen boostad! Frågeställningar till skrivövningar och respons ger hjälp att hålla fokus. Anonymiteten bidrar starkt till att prestationskraven hålls borta. Veronica öppnar verkligen upp för lek och frihet och att allt är rätt.
Ebba af Uhr, gymnsielärare och översättare, Huddinge
Tar med mig många konkreta verktyg, lust och skrivglädje. Jag börjar lita på min egen förmåga. Intressant att få insikter om vad som händer med texter och läsupplevelser när man inte skriver ut värdeord. Veronica är positiv, inkluderande, ickedömande, lekfull och varm. Tack! ❤️
Camilla Sydvart, Kungälv
Superintressant och lärorik skrivarkurs! Bra med den dramaturgiska berättarmallen för att få ihop en berättelse. Frågeställningarna till övningarna underlättade mycket och jag kunde låta fantasin ta över. Vi har skrattat mycket och allt har känts opretentiöst.
Therese Andersson, psykolog, Norrköping
Med fast hand, tydlig stämma, ett varmt ❤️ och förlösande skratt har Veronica utmanat och peppat oss. Vill gå fler kurser med dig framöver men nu ska jag hem och skriva ett tag. Jag har periodvis gått omkring här på Smögen och känt mig förälskad pga kursen!
Josefin Karbassi, lärare, Spånga
Jag fick tydliga ramar som jag behövde för att komma vidare i mitt skrivande. Veronicas ledarskap är tydligt, hjärtligt och generöst. Kursen var intensiv, krävande och givande. Underbart att bo på Makrillvikens vandrarhem!
Maja Lindqvist
Skrivmallar där vi skrev kortfattade texter ledde till starka AHA-upplevelser. Fick allt jag förväntat mig + lite till. Hade plöjt Veronicas skrivhandledning Pennvässaren i förväg. Tydliga exempel var till stor hjälp. Enneagrammet var värdefullt för att skapa en trovärdig karaktär. Veronica styrde kursen på ett imponerande sätt, med fast och mju...
Visa hela
Gun Olsson, Tvärred
efter kursen känner jag mig förhoppningsfull. Nu vet jag har jag ska börja, hur jag får till mitten och slutet. Kursen har verkligen motsvarat mina förväntningar.
Carina Frisk, rektor, Stockholm
Kursen gav mig mer än jag förväntat. Veronica är en inspirerad kursledare, kunnig, god pedagog. Hon har gett oss konkreta verktyg och fångat våra intressen. Arbetet med dramaturgin ökade min förståelse och gav mig en struktur i mitt eget skrivande.
Lina Zakrisson, egenföretagare, Stockholm
Skrivarkursen har varit innehållsrik, pedagogisk och ögonöppnande i en varm miljö utan krav på prestation. Veronica, ditt ledarskap är magiskt! Inspirerande, tydligt och varmt! Tack för att du finns.
Maria Nordlöf, kommunikatör, Saltsjöbaden
Lagom lång kurs för att ta in allt och hinna både processa och praktisera. Bra blandning. Föredömligt upplägg! Kursen gav mer än jag hade trott, på flera plan. Mycket givande arbete med filmanalys och dramatugi där responsen hade frågor att hålla sig till. Respektfulla samtal och en generös stämning i gruppen. Har fått många insikter som kommer ...
Visa hela
Ann Nord
Kursen har visat att det inte är svårt att skriva. Konsten är bara att göra det! Bra med stödfrågor för att komma framåt i skrivprocessen. Lagom och behagligt tempo. En genomtänkt, konstruktiv och lagom fullmatat kurs!
Martina Rustman, projektledare reklambyrå, Spånga
Jag hade gärna stannat en vecka till! Tänk vad vi har lärt oss och vilken pedagog Veronica är. Har så sjukt bra verktyg med mig hem. Filmanalysen och arbetet med dramaturgin betydde otroligt mycket. Jag behöver översikt och skelett för att inte känna hopplöshet inför projekt. Bra balans mellan hantverk och kreativitet.
Marie Svensson, Stockholm
Skrivarkursen gav mig så mycket ny kunskap och nya verktyg i en trygg och vänlig inramning. Arbetet med kortfilmsanalysen och arbetsmaterialet kring den gör att jag bättre förstår hur berättelser kan formas och byggas. Bra och klargörande struktur på skrivövningarna som ökar medvetenhet och förmåga.
Ann Åkerskog, landskapsarkitekt, Uppsala
Kursen har överträffat mina förväntningar. Jag kan ju! Det går att skriva en berättelse med enkla och effektiva verktyg! Och så många fantastiska samtal jag har fått med deltagarna under textsamtalen. Stämningen har varit god & tillåtande, öppen och generös. Veronicas ledning är mycket god med omsorgsfulla förberedelser, allt kryddat med skratt,...
Visa hela
Carina Karlsson, coach med personalutveckling, Kungshamn
Är helnöjd! Jag har fått ta in kunskap och växa med den. Min nya kunskap i dramaturgi hjälper hjälper mig att inte överförklara utan låta läsaren göra sin egen tolkning. Stämningen i gruppen har varit fantastisk.
Sara Strandell Dalius
Jag tyckte att alla samtal var intressanta och givande eftersom det var vi själva som fick bestämma vad vi skulle fokusera på. Jag tyckte även att presentationerna av de olika verktygen var intressanta. Jag tyckte att jag fick många bra tips inför att starta upp mitt skrivande. Jag kände även att jag uppmuntrades till att satsa på mitt bokproje...
Visa hela
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.