Visa kurser.se som: Mobil

Recensioner av Veronica Grönte – Författarskola.se

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 481 recensioner.

Ninmar Malki, Stockholm
(4)
Gick kursen för att lära mig om mekaniken bakom en boks upplägg och hur man skapar spänning och kopplar ihop deltarna till sammanhang. Kursen har gett mig mycket bra redskap, scheman och olika frågeställningar. Filmanalysen gjorde att det blev tydligt hur man bygger upp en berättelse. Veronica är mycket generös med sin kunskap och sitt material....
Visa hela
Kristina
(5)
Nu vet jag hur jag kan skapa en person och personlighet. Enneagrammet tillförde väldigt mycket. Dramaturgin tillförde mycket till mitt skrivande och var väldigt inspirerande.
Linda
(5)
Hade egentligen inget syfte med att gå kursen, eftersom jag fått den i present, men är väldigt nöjd med den konkreta modell som jag nu fått med mig. Veronica är en mycket bra ledare med tydlig struktur och tidsramar.
Ulrika Roseen, Huddinge
(5)
Mina förhoppningar var inte så höga, men kursen visade sig vara super. Nu kan jag lättare se hur jag ska skriva. När jag skapat min fiktiva huvudkaraktär i karaktärsschemat, kändes det som om jag skulle kunna skriva en hel berättelse. Den modell vi fick använda för att skapa ett berättelseskelett, en synopsis, gör det möjligt att på kort tid ski...
Visa hela
Eva Karlsson, Stockholm
(4)
Skrivarkursen var jättebra! Tack vare speciella frågeställningar lyckades jag skriva en gestaltande text som fungerade. Fick värdefulla nycklar för att skriva en berättelse. Veronica är en mycket god skrivarkursledare, pedagogisk och teatralisk.

Cecilia Winter, Stockholm
(5)
Jag har fått insikter i skapandet av en historia och hur jag utformar trovärdiga karaktärer. Kursen har gett mig en metodik, ett verktyg att ”hålla i handen” när jag bygger upp historien i min bok. Analysen av kortfilmen var väldigt bra för att minnas uppbyggnaden. Veronica är en tydlig ledare som skapar en varm och tillåtande stämning.
Eva Alm, Skivarp
(5)
Skrivarkursen har gett mig en helt ny upplevelse som jag verkligen uppskattar. Nu har jag fått verktyg för hur mitt skrivande kan läggas upp. Dramaturgin, gestaltningsövningarna och Enneagrammet kommer att betyda mycket för mig i mitt skrivande. Veronica är en mycket god ledare, engagerad, rolig med stor kunskap. En mycket bra kurslokal.
Olof
(5)
Det jag inte visste att jag ville veta, det vet jag nu att jag vill veta. Inte visste jag att jag var kapabel att skriva en synopsis som funkar. Detta tack vare Veronica Gröntes undervisning och verktyg. Veronica Grönte är en mycket god ledare som hållit gruppen i sin hand.
Katja Borr, Göteborg
(5)
Kursen har överträffat mina förväntningar! Nu efter kursen upplever jag en kombination av överväldigande och insiktsfullhet. Jag har fått mycket kunskap kring teknik och teori i skrivande. Kursen var ett sätt för mig att komma vidare. Veronica Gröntes ledarskap är imponerande genom att låta många sinnen ta in lärdom.
Anna
(5)
Befriande, inspirerande, konkret och hoppfull. Sådan var skrivarkursen. Nu vet jag att jag kan skriva så att andra förstår. Enneagrammet tillförde mig mycket genom att det ger en förståelse för karaktärernas drivkrafter och motsättningar. Enneagrammet hjälper mig som författare att vara konsekvent och skapa tydlighet i berättelsen. Veronica Grön...
Visa hela
Monica Johnsson, Stockholm
(5)
Enneagrammet gav mig väldigt mycket. Det ger trovärdighet och tydliga ramar att hålla sig till för att skapa en väl sammansatt karaktär.
Camilla Myrbäck, Stockholm
(5)
Jag har fått nya insikter om hur man bygger upp en story. Enneagrammet gav mig verktyg för att snabbt och tydligt få till en karaktär. Veronica Grönte är en mycket god ledare. Det var enkelt att följa med i allt och inga tråkiga stunder uppstod. En ljus och trevlig kurslokal!
Linda Göhle, Sundsvall
(5)
Kortfilmansalysen gav väldigt mycket för att förstå berättelsens uppbyggnad. Intressant att till och med en trailer kan vara uppbyggd på samma sätt som en långfilm.
Stina Bagge, Stockholm
(4)
Skrivarkursen gav mig nya sätt att tänka. Bra med ramar, ord och bilder. Kursen var kul, varierad och gav en mycket bra baskunskap. Dessutom bra ”regler” och frågeställningar till responsövningarna.
Jessica Hagård, Habo
(5)
Suverän kurs! Jag har nu äntligen fått verktyg som gjort att jag kommit på hur jag ska utveckla min roman! Jeah! Att vi fått processa den kunskap Veronica lärt ut har gett mig väldigt mycket. Kanonbra! Veronica Grönte är en helt suverän pedagog och har stenkoll! Övningen där vi skapade neutrala bilder med ord gav jättemycket! Under responsen vis...
Visa hela
Lisbeth Stahls, Göteborg
(5)
Jag är mycket nöjd! Enneagrammet hjälpte mig att se karaktären mycket tydligare och rollfiguren kom till väldigt lätt när jag byggde den i karaktärsschemat efter en personlighetstyp från Enneagrammet. Jag är mycket fascinerad över detta. Kul att få höra andras tolkningar på mina texter. En väl fungerande kurslokal i Veronicas hem. Allt var så br...
Visa hela
Annika Helander, Jönköping
(5)
Wow! Vilken hjälp jag fick när jag använde berättarmallen för att bygga min berättelse efter dramaturgins vändpunkter! Detta redskap har jag letat efter utan att veta vad jag sökte. Veronica är en mycket god kursledare.
Gunilla Alm Backman, Hult
(5)
Det var en avspänd stämning redan från starten. Enneagrammets personlighetstyper ger enkelt möjligheten till att skapa komplexa rollfigurer. Berättarmallen som vi använde för att bygga ett berättelseskelett var helt otroligt. Det blev ju en story! Veronica Grönte är välorganiserad. Kvalité rakt igenom.
Johannes
(5)
Berättarmallen var ett mycket användbart redskap som jag hade velat ägna ännu mer tid åt. Kursen gav mig en push för att reflektera över och experimentera med karaktären och händelseförloppet. Veronica är en lyhörd, tydlig och strukturerad kursledare.
Gun
(5)
Arbetet med dramaturgin i berättarmallen gav mig insikten att jag behöver förstå strukturen och planera berättelsen innan jag börjar skriva. Jag har fått en möjlighet att förstå berättelsens helhet och samtidigt hur de olika delarna kan kombineras till en helhet. Veronica är en mycket bra och engagerad kursledare.
Maria Leisborn, Resö
(5)
Att få lära känna dramaturgin och arbeta med strukturen i berättarmallen överraskade mig. Ett till synes ”fyrkantigt” planerande i ett schema kan öka skaparglädjen och släppa lös fantatasin. Mysigt att få vara i Veronicas hem, det blir mer avslappnat än i en kurslokal.
Anna Linfstedt, Forserum
(5)
Kortfilmanalysen var ett bra och tydligt exempel på vad vändpunkterna, mitten och slutet innebär. Berättarmallen som vi använde känns som en bra struktur att följa för att inte behöva avbryta sitt ”flow”.
Anna
(5)
Så många verktyg jag lärt mig använda! Nu kan jag gå hem och öva på konkreta övningar. Kortfilmen där vi analyserade den dramaturgiska uppbyggnaden var mycket bra, för det blev mycket konkret kunskap på kort tid. En trevlig, glad och lättsam stämning under hela kursen! Veronica är fantastisk!

JanErik Johanson, Helsingborg
(5)
Kursens undervisning i dramaturgi kanske har gjort slut på tio års skrivtorka!
Gunilla Westergren Johanson, Helsingborg
(5)
Jag är taggad! Känner att jag fått jättebra verktyg för min utveckling framåt! Mycket bra genomgång av kortfilmen och dramaturgin i den. Texten i berättarschemat där vi skrev en synopsis känner jag kan utvecklas till en novell. Bra utbyte under responssamtalet.
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.