Visa kurser.se som: Mobil

Recensioner av Veronica Grönte – Författarskolan.se

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 359 recensioner          

Jessi   |   2018-11-28
Känner att jag har fått många konkreta verktyg med mig från skrivarkursen. På det sätt som vi skapade en huvudkaraktär, fick min karaktär ett djup. Undervisningen och arbetet med dramaturgin gav mig mycket. Fick med mig en viktig bas, ett skelett att arbeta vidare med. Jag är mycket nöjd med Veronicas ledarskap.
          (5)
Monica Hallgren   |   2018-11-28
Jag är mycket nöjd med skrivarkursen som helt och hållet motsvarat mina förväntningar och behov.
          (5)
Austra Krēsliņa, Handeslattaché, Stockholm   |   2018-11-28
Genomgående bra kvalitet på både kvalitet och praktiska övningar. Jag kommer snart att ta steget över tröskeln, har en mycket klarare bild av hur det ska gå till. JÄTTEBRA med den dramaturgiska arbetsmodellen för att skapa ett berättelseskelett, en synopsis. Det var inte lika svårt som jag trodde. Bra att även få återkoppling på den. Jag kommer ...
Visa hela
          (5)
Lena   |   2018-11-28
Skrivarkursen var exemplariskt pedagogisk och tydlig. Veronica är en underhållande kursledare. Filmen vi såg som förklarade dramaturgins uppbyggnad var ett mycket illustrativt exempel. Bra att få bygga upp en berättelse i Veronicas dramaturgiska mall och få ”visa” för en annan kursdeltagare. Att få höra en annans åsikt om detta berättelseskelett...
Visa hela
          (5)
Ester   |   2018-11-28
Jag har fått konkreta verktyg och ett nytt sätt att tänka. Har fått en ny syn på hur en karaktär kan växa fram ur ingenting… genom några bildkort. Bra att jobba med en enkel dramaturgisk mall. Det blir lätt att i ett tidigt skede se vad som behöver ändras. Bra konkreta gestaltningsövningar som hjälper mig som författare att inte ”flippra ut”.
          (5)
Jorma Orler   |   2018-11-28
Undervisning och praktiskt arbete med den dramaturgiska kurvan gav mig mycket. Veronica Gröntes ledarskap är gott och tydligt.
          (5)
Ann   |   2018-11-28
Jag har fått idéer och tankar, modeller och metoder som hjälper mig att få till min bok. Roligt att berätta för en annan kursdeltagare och få kommentarer om sammanfattningen som jag gjorde i Veronicas mall. Att fylla i berättarmallen tydliggjorde hur man kan bygga upp en berättelse och hur den kan få en riktning. Till varje övning fanns anpassad...
Visa hela
          (5)
Anna   |   2018-11-28
Jag anmälde mig till skrivarkursen för att ville bli säkrare i de grundläggande redskapen för författarskap och skaffa mig en användbar verktygslåda inför det jag vill. Det känns som att jag nu, tack vare Veronica Gröntes systematik under skrivarkursen, kan ta helhetsgrepp på mitt författande på ett nytt sätt.
          (5)
Catha   |   2018-11-28
Väldigt bra med mallen som vi fick använda för att skriva en gestaltande text. Vi använde även en mall för att skapa en berättelse enligt de dramaturgiska hållpunkterna. Det var mycket bra. Veronica Grönte är inspirerande och pedagogisk.
          (5)
Lova   |   2018-11-28
Berättarmallen som vi skapade en sammanfattning av vår berättelse, gav en handgriplig struktur. Otroligt hur mycket som kan strömma ut ur ens fantasi. Bra med Enneagrammet, att kunna utgå från en personlighetstyp när vi prövade att skapa en karaktär. Intressant, trots att typerna var något förenklade under helgkursen.
          (5)
Carin   |   2018-11-28
Har fått nya och fler galgar att hänga upp min historia på. Mycket värdefull kunskap. Har kunnat mejsla fram en karaktär som känns genuin och trovärdig. Mycket värdefull feedback under kursen, tack vare att skrivövningarna och frågeställningarna var anpassade till varandra. Veronica Gröntes ledarskap innehöll god styrning. Bra med tydlig struktu...
Visa hela
          (5)
Gunnel Oldenmark, konstnär, Härnösand   |   2018-11-28
Jag har lärt mig ett nytt sätt att skriva. Skrivarkursen var mycket spännande och överraskande. Genom att arbeta med dramaturgin på det sätt vi gjorde, lärde jag mig nytt och förstod hur jag ska öka spänningen i texten och få mer liv i den. Blev mycket förvånad över att jag hade så mycket fantasi. De olika övningarna lockade fram den. Enneagramm...
Visa hela
          (5)
Maria Cosnier, biolog, Solna   |   2018-11-28
Jag har under kursen hittat ett sätt för att skapa en komplex och sammanhållen karaktär. I berättarmallen där vi byggde en skissartad dramatisk berättelse, förstod jag vad som funkar och vad som inte funkar. Jag kände inte alls till dramaturgins struktur före kursen och det var en överraskning hur ”praktiskt” det var. Veronica har varit tydlig o...
Visa hela
          (5)
Carina Wikman, arbetsförmedlare, Sundsvall   |   2018-11-28
En härlig stämning på skrivarkursen! Den mall som vi använde för att skapa en berättelse utifrån dramaturgins punkter var mycket värdefull. Det var intressant att samtala om den med en annan kursdeltagare och utifrån färdiga frågeställningar få veta hur berättelsen tolkades och hur den skulle kunna utvecklas. Veronica är underbart pedagogisk och...
Visa hela
          (5)
Carina Norberg   |   2018-11-27
En utvecklande, inspirerande, kreativ och avslappnande kväll! Överraskande att förlaget som Ewa Klingberg skriver för, ger så mycket respons, så att skrivandet blir en process. Övningarna som Veronica ledde påminde mig om hur roligt det är att skriva tillsammans med andra.
          (5)
Mona Wårdmark   |   2018-11-27
Att få skratta var så härligt! Kvällen gav energi till en trött hjärna. Spännande ”möte” med deltagarnas olika texter som uppstått från en och samma bild. Ewas berättelse var fascinerande.
          (5)
Gunilla Wirfeldt   |   2018-11-27
Ewa Klingbergs fascinerande historia med så starka framgångseffekter gör att man häpnar. Veronica Gröntes skrivövningar drog faktiskt igång fantasin! (Trodde att den hade självdött eller nåt.) Väl godkänt! Fylligt innehåll med överraskningar!
          (5)
Ewa   |   2018-11-27
Fantasin flödade tack vare att bildkorten ingick i övningarna. Bra att få lyssna till grannens fantasihistoria.
          (4)
Gunnel   |   2018-11-27
Intressant att höra hur en bok kan komma till, så att spänningen hålls vid liv. Överraskande att Ewa Klingberg så snabbt får till en bok. Överraskande att Veronicas bildkort och en början-mening gör det så enkelt att bara fortsätta skriva.
          (4)
Linda Jonuzi   |   2018-11-22
Mycket inspirerande skrivarkurskväll. Utmanande då jag blev tvungen att "möta" en mörk person i bildkorten och skriva texter om den. Det viktigaste under kursen var att upptäcka hur smidigt man lär känna sin karaktär när man använder sig av ett karaktärsschema.
          (5)
Gunnel Siosken, fd distriktssköterska, Göteborg   |   2018-11-22
Jag har fått mycket kött på benen. Nu åker jag hem och smälter mina nya kunskaper. Allt under kvällen var så roligt!
          (5)
Regina Larsson, rehabkonsult, Laholm   |   2018-11-22
Bra och insiktsfulla övningar som släpper loss kreativiteten. Jag hamnade utanför de gamla invanda tankebanorna.Kul med gruppövningen och att få lyssna till de andras berättelser. Veronica Gröntes material var mycket bra.
          (5)
Lena Liljeström, säljare. Göteborg   |   2018-11-22
Jag tyckte det var härligt att direkt när vi startade kastas in i kreativitetens värld och glömma allt annat. Mycket bra, lättsamma övningar och en härlig kunnig kursledare
          (5)
Anneli Nilsen   |   2018-11-22
Kvällen har varit avslappnad och inspirerande. Det bästa med skrivarkurskvällen var att tempot var så högt att jag inte hann censurera mig själv. Jag har redan anmält mig till helgkursen för att få lära mig om struktur och att få till en annan huvudkaraktär att skriva om.
          (5)
Carin   |   2018-11-22
Jag är mycket nöjd, för jag har fått nya redskap för att kunna utveckla min teater. Det mest intressanta under kursen var att få respons på de korta texter jag skrev. Skrivuppgiften och responsfrågorna var konstruerade så att de hörde ihop och detta underlättade både att skriva och att ge respons.
          (5)
Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet