A och O är dramaturgin • Kostnadsfri Författartimme via Zoom

Längd
1 timme
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
Fortlöpande starter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timme
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
Fortlöpande starter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

skrivarkurs

Pennvässarmetoden - hur du hittar den röda tråden och fängslar läsaren genom hela din bok

Vill du lära dig hur du skapar en röd tråd i din bok? Vill du fängsla dina läsare så att de läser hela din bok?

Vill du bli av med skrivkramp om den dyker upp? Med min kunskap och visuella metodik ger jag dig bästa starten på ditt skrivprojekt. Välkommen till min 2-dagars skrivarkurs där du lär dig att hitta din bokidé och tar den från A till Ö. Vi möts online i direktsändning, där det känns som om vi möts i verkliga livet, hela tiden!

Författartimmen ger dig en glimt om metoden i grundkursen

Välkommen på en kostnadsfri författartimme

Veronica Grönte erbjuder dig en kostnadsfri författartimme på webben, där vi samtalar om dina funderingar. Du ställer de frågor som är aktuella för dig. Vid varje författartimme kan högst 6 personer delta.

  • Vill du få struktur på dina idéer och texter? 
  • Önskar du få dina karaktärer än mer trovärdiga?
  • Har du tänkt publicera en bok?
  • Har du frågor som handlar om bokutgivning?

författarskolan.se

Målgrupp

För dig som är intresserad av att skriva och få nya infallsvinklar.

Referens

✏️

– De teorier du gick igenom angående uppbyggnadfann jag mycket intressantoch upplysande just nu. Aristoteles mm. Det viktigaste med Författartimmen är att jag har fått ny kunskap men också blivit bekräftad i det som redan är, det jag redan gjort när jag skriver min bok.
Pia Östberg, sångerska, inspiratör och föreläsare, Västerås

✏️

– Jag deltog i en Kostnadsfri Författartimme som skulle ha ägt rum i Eslövmen blev ett online-event pga pandemin. Jag har länge drömt om att skriva böcker men inte kommit till skott tidigare, inte minst pga alltför stor självkritik, tvivel att detta skulle gå att genomföra.

Veronica ledde med glädje och inspiration vår lilla skara under en timme och det var överraskande bra! Alla de många tvivel som jag byggt upp under åren blev häpnadsväckande snabbt pulvriserade eftersom jag under Veronicas ledning snabbt och enkelt fick klart för mig den kanske viktigaste insatsen i skrivprocessen, samt att jag redan har koll på det övriga. Det var som ett stort stenlass försvann från mina axlar, och nya perspektiv öppnades. En härlig känsla.

Sedan dess har jag gjort research och läst böcker, så huvudet börjar bli fullt av idéer nu. Kul! Jag hoppas kunna återkomma till Veronica, gå någon skrivkurs för henne längre fram. Kan rekommendera hennes förlösande coachning för alla som när författardrömmar.
Magnus Persson, präst, Kristianstad

✏️

– Tack, Veronica för ”kickstarten”! Ett koncentrerat serum, en inspirationsinjektion.Blev fylld av lust att hugga in på mina karaktärer. Härligt med möten tillsammans med likasinnade, en kort stund på jorden. Förvånad att träffen på endast 60 minuter kunde väcka en omedelbar mersmak, nyfikenhet och lust. Jag har redan anmält mig till sommarskrivarkursen på landet i Småland.
Nina Wikström, Operationssjuksköterska, Stockholm

✏️

– Författartimmen gav mig mycket mer än jag förväntat! Från Författartimmen tar jag med mig glädje, gemenskap med andra som tycker om att skriva och inspiration att använda mig av min gåva. Överraskas av att träffen var så kul och att jag märkte hur jag längtat efter att skriva, det ligger och bubblar under ytan.
Birgitta Dunnington, Pensionär, Stockholm

Kostnader

Författartimmen är kostnadsfri. Vi möts på café och du betalar ditt eget fika.

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och leder skrivarkursen utifrån min egenVeronica Grönte metod: Pennvässarmetoden. Min skrivhandledning Pennvässaren och kom ut på Studentlitteratur 2002.

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Min skrivmetod med symboler, grafer, skrivmallar och visuell gestaltning har visat sig skapa nya insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min visuella metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför en ökad kunskap, medvetenhet och nya tankemönster. 

Mitt företag heter Veronica Gröntes Författarskola AB och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av A och O är dramaturgin • Kostnadsfri Författartimme via Zoom och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 46 recensioner
Skriv en recension
5/5
Inger Ahlström, Pensionär med tidigare lång erfarenhet från sjukvården, Nässjö
06 nov 2022
Har fått kunskaper som jag tidigare inte haft

Jag har under 60 minuter fått kunskaper avseende mitt skrivande som jag inte tidigare haft och jag tillåts reflektera och samtala kring skrivande och även nyttan av att lyssna p...

Visa hela
5/5
Pernilla Eklund, terapeut, lärare, pastor, Aneby
27 sep 2022
En väldigt givande Författartimme!

Varmt tack för din generositet med ditt kunnande, Veronica! Så värdefullt att få ställa frågor i en liten grupp. Vi hann beröra flera olika områden och flera saker klarnade när ...

Visa hela
5/5
Diana Palacio, arbetar inom sjukvården, Upplands-Bro
19 sep 2022
Viktigt med den röda tråden!

– Mycket inspirerande, nu känns det inte omöjligt att skriva en bok. Det finns många olika vägar att gå. För mig personligen känns skrivarkurs avgörande nödvändigt för att gå he...

Visa hela