Skrivarkurs – Från karaktär till feedback

Längd
7 tillfällen
Pris
4 195 SEK
Längd
7 tillfällen
Pris
4 195 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Folkuniversitetet Västerbotten

Skrivarkurs – Från karaktär till feedback

Gå en kurs i kreativt skrivande på Folkuniversitetet i Umeå. Kursen består av sju delar - från att utveckla dina karaktärer till att ge och ta emot feedback och leds av författaren Anna Holmström Degerman.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kursinnehåll

Kursens mål och innehåll

Du utforskar och fördjupar dig i konsten att berätta i skrivande form. Genom kursens sju olika delar utvecklas du i din roll som skribent och förbättrar din förmåga att skapa engagerande och levande berättelser. Kursledare Anna Holmström Degerman kommer arbeta både för att skapa en gemensam atmosfär och ge feedback på dina egna texter. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren skribent väntar dig en inspirerande och kreativ resa. 

Kursens sju delar:

    Karaktärsutveckling: Vi inleder kursen med att dyka djupt in i konsten att skapa minnesvärda och trovärdiga karaktärer. Genom övningar och analyser lär du dig att ge liv åt dina karaktärer, utveckla deras bakgrund, och skapa en stark koppling mellan läsaren och berättelsens huvudpersoner.
  1. Författarrösten: Upptäck din egen unika röst som författare och lär dig använda den för att stärka ditt berättande! Vi utforskar olika stilar och tekniker för att du ska hitta din signaturstil och skapa berättelser som bär din personliga prägel.
  2. Dramaturgi: Djupdyk i strukturen av berättande och förstå grunderna i dramaturgi. Genom analys av berättarstrukturer och dramaturgiska element lär du dig att skapa spännande och välbalanserade berättelser som håller läsarens intresse från början till slut. 
  3. Berättarperspektivet: Utforska olika berättarperspektiv och lär dig hur du väljer det som bäst tjänar din berättelse. Vi analyserar fördelarna och utmaningarna med, exempelvis, förstapersons- och tredjepersonsberättande för att hjälpa dig göra medvetna val i din egen skrivprocess.
  4. Dialog: Skapa dynamiska och autentiska dialoger som förstärker karaktärerna och driver berättelsen framåt. Genom övningar och feedback kommer du förbättra din förmåga att skapa levande samtal och öka din berättelses trovärdighet.
  5. Gestaltning: Fördjupa dig i konsten att gestalta scener och miljöer för att skapa en starkare koppling mellan läsaren och din berättelse. Vi utforskar olika beskrivande tekniker och övar på att skapa bilder i läsarens sinne - för att göra din berättelse mer levande och minnesvärd.
  6. Textrespons: En viktig del är kursens sista steg, där du lär dig att ge och ta emot konstruktiv feedback. Genom gruppövningar och individuell respons utvecklar du en förmåga att kritiskt granska och förbättra ditt eget arbete samt stödja andra författare i deras kreativa process. 

Förkunskaper

Förkunskaper och kurslitteratur 

Kursen riktar sig till både nybörjare och mer erfarna skribenter och författare, som vill fördjupa sina kunskaper. 
En central del av kursmaterialet är dina egna texter, men vi kommer också att arbeta med skönlitterära texter och essäer om skrivande, som delas ut av din kursledare. 

Kursledare

Om Anna Holmström Degerman

Jag är journalist och bibliotekarie i grunden men är sedan 2012 författare på heltid. Jag skriver i flera genrer, både för vuxna och barn. Efter min debut, 2008, med barnromanen Modighetsprovet så har det blivit många böcker (26 närmare bestämt). För vuxna har jag de senaste åren arbetat med en ljudboksserie för Storytel, Nina i Granbergsbyn.

Jag har även alltid skrivit lyrik men det var inte förrän våren 2021 som min första diktsamling kom ut i bokform. Det var ett sorgearbete som kom till efter att min man hastigt gick bort våren 2020. Förutom skrivandet så arbetar jag som handledare i Kreativt skrivande vid Luleå universitet. Dessutom har jag ofta kurser och gör besök och workshops på skolor och bibliotek runt om i landet.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skrivarkurs – Från karaktär till feedback och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Folkuniversitetet Västerbotten
Nygatan 43
903 30

Ny kunskap öppnar dörren till lycka och välmående Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Västerbotten

Highlights