Gemytliga skrivardagar för kreativa kvinnor

Längd
5 dagar
Pris
500 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 juni, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 dagar
Pris
500 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 juni, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

 Gemytliga skrivardagar med praktiskt arbete utomhus

Gemytliga skrivardagar med praktiskt arbete utomhus

Vill du få tid till ditt eget skrivande i en avstressande och vacker miljö? Tycker du om att arbeta praktiskt utomhus tillsammans med andra? Är du kvinna? Då är du välkommen till skrivardagarna i mitt sommarparadis! Innan du anmäler dig, talas vi vid på telefon.

När?

Olika datum under våren och sommaren

Ett spännande erbjudande - vi varvar skrivande med praktiskt arbete!

Jag inbjuder 6-8 kvinnor till skrivardagar i mitt sommarparadis. Egen skrivtid varvas med praktiskt arbete cirka 2 timmar under 3 dagar, en suverän kombination som skapar kreativ och ger energi. Självklart väljer du själv hur mycket tid du ägnar åt ditt eget skrivande och åt rekreation.

Allt detta får du

  1. Du får 5 skrivardagar i ljuvlig sjönära lantlig miljö.
  2. Egen skrivtid som varvas med praktiskt utomhusarbete.
  3. Författarsamtal med hela gruppen (1 timme), om du önskar.
  4. Enskilt författarsamtal med Veronica (30 min), om du önskar.
  5. Härlig gemenskap med kvinnor som delar ditt skrivintresse.
  6. Textläsning med responssamtal varje kväll.
  7. Eget rum eller sovstuga.
  8. Tillgång till cyklar och kanoter.
  9. Cateringmat med fokus på det vegetariska.
  10. Du får vara dig själv eftersom vi möts i en slags anonymitet.

Tidigare kursdeltagare berättar:

Dessa röster kommer från deltagare som gett kursen högsta betyg

– Jag känner mig helnöjd till kropp och själ. Arbetet utomhus var stimulerande. Roligt att se förändringen vid arbetets slut. Jag tyckte om anonymiteten. När man är anonym talar man om andra saker än det som är vardag och rutin. Tack för att du bjöd in till kreativt skrivande och tog hand om oss på ett så kärlkesfullt vis.
Eva Edin, socionom, Jönköping 

– Skrivardagarna har överträffat mina förväntningar. Kan man annat än trivas i detta paradis, med Veronica guidning och omtanke och så intressanta möten? Att vi varit anonyma inför varandra har känts skönt, både för att jag inte ska inta en roll och för att bli mer öppen. Jag uppskattar att få lära mig skriva och få en härlig lyxig semester! Bra att få jobba praktiskt med kroppen och göra nytta tillsammans. En fantastisk kombination av allt, innnehåll, mat, rörelse/arbete, skivande och människorna.
Eva Synnergren, marknadsförare, Mölnlycke 

Video

Kostnader

Boka-tidigt-pris
Cirka en månad före kursen är kursavgiften 500 kr. Ordinarie pris är 1000 kr mer.

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och leder skrivarkursen utifrån min egen metod: Pennvässarmetoden Min skrivhandledning heter Pennvässaren och kom ut på Studentlitteratur 2002.

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Min skrivmetod med symboler, grafer, skrivövningar och visuell gestaltning har visat sig skapa nya insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min visuella metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför en ökad medvetenhet och nya tankemönster. 

Mitt företag heter Veronica Gröntes Författarskola AB och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Gemytliga skrivardagar för kreativa kvinnor och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Marija Carlsson, socionom, Kalmar
27 sep 2022
Dagarna blev som en skimrande pärla

Jag vill behålla dessa dagar i mitt minne som en skimrande pärla. Bra med anonymiteten. Jag tror att deltagarna anstränger sig att bidra med samtalsämnen som kan intressera alla...

Visa hela
5/5
Johanna Evenson, kyrkomusiker, Åland
27 sep 2022
Anonymiteten var ny, ovanlig och spännande

Anonymiteten var ny och ovanlig. Det var spännande att inte genast ta reda på deltagarnas sociala sammanhang, utbildningar och så vidare. Det var skönt. Jag uppskattar Veronicas...

Visa hela
5/5
Katla Asgeirsdottir, affärsutvecklingsansvarig på IT-företag i Reikjavik, Island
27 sep 2022
Jag känner mig riktigt nöjd!

Jag känner mig riktigt nöjd! Jag fick ut mycket mer av kursen, miljön och samvaron än jag förväntade mig. Det är så underbart vackert här! Uppfriskande och stimulerande att varv...

Visa hela