Fördjupande skrivarkurs med enskild coaching i nordvästra Skåne

Pris
2 990 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Pris
2 990 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Skåne

Fördjupande skrivardagar med enskild coaching i nordvästra Skåne

Fördjupande skrivardagar för dig som tidigare deltagit i min grundkurs och nu vill skriva en bok. Vi möts i Hjärnarp, i nordvästra Skåne. Du får gott om tid till eget skrivande, dessutom textsamtal tillsammans med hela gruppen, i halvgrupp samt enskilt coachingsamtal med mig. Boende finns på kursplatsen. Vi blir mellan 8 och 12 deltagare.

Målgrupp

Vem kan delta i skrivardagarna?

Skrivardagarna är till för dig som tidigare har gått min grundkurs. Du har en önskan om att skriva en bok. Kanske vill du skriva om ditt liv för att låta dina barn och barnbarn läsa eller önskar du skriva en roman eller noveller.

Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig!

Maila mig innan du anmäler dig och betalar, så talas vi vid på telefon först. Ifall du anmält dig före vårt samtal och det visar sig att du inte vill delta eller att jag avråder dig från att delta, får du kursavgiften tillbaka utom en expeditionsavgift på 500 kr.

Skrivardagarnas innehåll

  • Egen tid för skrivande.
  • Enskild coaching med mig, 30 minuter/person. (frivilligt)
  • Kortskrivande med inspiration från bildkort en stund varje morgon. (frivilligt)
  • Textläsning med respons i halvgrupp vid ett tillfälle, 90 minuter/grupp. (frivilligt)
  • Textläsning med respons i helgrupp varje kväll, 2 timmar. (frivilligt)
  • Morgonpromenad i bokskogen samt korta yogapass. (frivilligt)
  • Trivsam kurslokal, god mat och härlig samvaro.
  • Vackert boende i eget rum eller tvåbäddsrum. Alla övernattar på kursplatsen.

Video

Datum & Tider:

Datum

Kursstart: Onsdag 24 maj kl 14.00
Kursslut: Söndag 28 maj kl 15.00 – alla stannar till kl 15.00 för gemensam avslutning.
Kursledare: Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002

Boka-tidigt-pris

Boka-tidigt-pris • Kostnad för mat och logi tillkommer • Vi talas vid på telefon före din anmälan.: 2 990 kr (inkl. moms) • Vid bokning senast den 24 april- spara 1000 kr!

Ordinarie pris

Ordinarie pris • Kostnad för mat och logi tillkommer: 3 990 kr (inkl. moms) Vi talas vid på telefon före din anmälan.

Veronica Grönte

Referenser

✏️

Energifylld, intrycksmaximerad, skön samvaro. Nödvändig och näringsrik påfyllning, som ett djupt välgörande andetag. Magisk miljö och utomordentligt välplanerade dagar som bär mig hela vägen. Skönt att vila i anonymiteten men den skapar också en nyfikenhets- och detektivtrigger inför de övriga deltagarna ❤️ Veronica har ett föredömligt, unikt, mjukt ledarskap. Mjukt och bestämt på samma gång. Så oerhört befriande att luta sig mot. Fint att få pröva mina texter på människor som inte känner mig. Fint att få respons som berör. Det allra mest betydelsefulla har varit att jag känt mig trygg i att fullkomligt kunna få vara mig själv och ingen annan. Jag ger kursen högsta betyg.
Nina Wikström, operationssköterska, Värmdö 

✏️

Det har varit fantastiskt! Nu känner jag att jag kan gå vidare med skrivandet, hade knappt vågat hoppas på det. Kursen har varit tillåtande, rolig med bjussiga, generösa deltagare och Veronica som en synnerligen fantastisk kursdeltagare, mjukt styrande och kunnig som plockar tillbaka oss på spåret, när vi ballar ur och ger mängder av konkreta råd. Under skrivardagarna hann jag både fokusera på mitt skrivande och gå långa rundor. Jag ger kursen högsta betyg.
Stella L Käll, jobbfri men överbokad, Älmhult

✏️

Jag ska använda energin jag fått under kursen till att inte släppa taget om mitt projekt. De korta skrivövningarna var bra för att få fart på tankarna och tiden för eget skrivande förde mitt projekt framåt. Det ger mycket att umgås med skrivande människor som visar intresse för det jag gör och som delar med sig av sina tolkningar och funderingar. Tiden för eget skrivande var lagom och det var bra att det även fanns utrymme för rekreation. Jag ger kursen högsta betyg.
Blanka Kusova Westman, översättare, Oskarshamn

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och leder skrivarkursen utifrån min egenVeronica Grönte metod: Pennvässarmetoden. Min skrivhandledning Pennvässaren och kom ut på Studentlitteratur 2002.

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Min skrivmetod med symboler, grafer, skrivmallar och visuell gestaltning har visat sig skapa nya insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min visuella metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför en ökad kunskap, medvetenhet och nya tankemönster. 

Mitt företag heter Veronica Gröntes Författarskola AB och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fördjupande skrivarkurs med enskild coaching i nordvästra Skåne och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Nina Wikström, operationssköterska, Värmdö
11 dec 2022
Jag har haft så roligt tillsammans med gruppen!

Energifylld, intrycksmaximerad, skön samvaro. Nödvändig och näringsrik påfyllning, som ett djupt välgörande andetag. Välplanerade dagar som bär mig hela vägen. Skönt att vila i ...

Visa hela
5/5
Blanka Kusova Westman, översättare, Oskarshamn
11 dec 2022
Jag ger kursen högsta betyg

Jag ska använda energin jag fått under kursen till att inte släppa taget om mitt projekt. De korta skrivövningarna var bra för att få fart på tankarna och tiden för eget skrivan...

Visa hela
5/5
Marianne Hurmerinta, egenföretagare & pedagog på förskola, Höör
11 dec 2022
Har fått bättre självförtroende i mitt skrivande

Fantastiskt! Underbara dagar! Hade gärna stannat kvar lite till! Välorganiserat, roligt, skratt och tårar, GOD MAT och bra logi. Känt mig fri, lugn, sedd och hörd. Jag har nått ...

Visa hela